play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Gotovo 180.000 eura za javne potrebe u sportu Grada Lepoglave

Nastavljajući sustavno ulaganje u razvoj sporta, Grad Lepoglava će i u ovoj godini značajnim proračunskim sredstvima, a riječ je o 179.200 eura, poduprijeti provedbu programa javnih potreba u sportu na gradskom području. Najveći dio navedenog iznosa – 106.190 eura, namijenjen je redovnoj djelatnosti Zajednice sportskih udruga Grada Lepoglave koja će ih, što je utvrđeno ugovorom koji su 6. veljače potpisali gradonačelnik Marijan Škvarić i predsjednik Zajednice sportskih udruga Grada Lepoglave Dražen Novak, koristiti za redovnu djelatnost i natjecateljske aktivnosti sportskih udruga i klubova, održavanje sportskih objekata te za stručne službe i  materijalne troškove, a sve prema kriterijima i rasporedu Zajednice.

 

Preostala sredstva namijenjena su za nabavu dječjih igrala (37.160 eura), nabavu sportske opreme (6.640 eura), održavanje sportske opreme (6.640 eura), održavanje sportskih građevina (19.910) te za održavanje malonogometnog zimskog turnira (2.660 eura).

– Sport je važan čimbenik razvoja našeg grada. Brojni su benefiti koje bavljenje sportom donosi zajednici i pojedincima zato višegodišnjim ulaganjima u razvoj sporta, s kojima nastavljamo i u ovoj godini, omogućavamo svim generacijama građana, a posebice djeci, bavljenje sportom, bilo rekreativno ili u okviru sportskih klubova koji djeluju na području našeg grada. Našu posvećenost razvoju sporta bila je prepoznata i na razini Europske unije koja nam je dodijelila titulu Europskog grada sporta., istaknuo je gradonačelnik Škvarić prigodom potpisivanja ugovora. Podsjetio je tom prigodom na velika dosadašnja ulaganja u izgradnju sportske infrastrukture što je omogućilo održavanje sportskih aktivnosti u svim gradskim područjima. Ta će se ulaganja nastaviti, poručio je najavivši daljnje uređenje Sportsko-rekreacijskog centra u Lepoglavi. Istaknut je tom prigodom problem njegova trenutnog održavanja, a u svijetlu sve manje zainteresiranosti i angažiranost Kaznionice u Lepoglavi, kojoj pripada dio vlasništva nad objektom, da to čini. Stoga je najavljeno da će Grad Lepoglava, u suradnji sa Zajednicom sportskih udruga Grada Lepoglave i Turističko kulturno informativnim centrom, pronaći potrebno rješenje.

– Nadam se da će ubuduće i domaći poduzetnici u većoj mjeri podupirati sport u našem gradu. Hvala onim koji su prepoznali važnost sporta i to već čine., zaključio je gradonačelnik Škvarić složivši se s predsjednikom Zajednice sportskih udruga Grada Lepoglave Draženom Novakom da će se kod ulaganja u razvoj sporta na gradskom području u velikoj mjeri težište staviti na djecu i njihovo uključivanje u sportske aktivnosti u što većoj mjeri, za što na području Grada Lepoglave postoje uvjeti koji će se daljnjim ulaganjima dodatno poboljšati.

 

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Regija

  Nova akcija sadnje kritično ugrožene biljke kebrač u Varaždinskoj županiji

  Nova akcija sadnje biljke kebrač, kritično ugrožene vrste u Hrvatskoj i Europi, održana je ovoga mjeseca na nekoliko lokacija uz rijeku Dravu u Varaždinskoj županiji.  Akciju pokušaja vraćanja gotovo izumrle vrste, koja je na području Europe rasla od ledenog doba, organizirala je Javna ustanova Priroda Varaždinske županije, a pridružili su im se partneri iz projekta „Drava Life“, stručnjaci iz Austrije i Mađarske. Kebrač (Myricaria germanica) je grmolika biljka koja je […]

  today30/11/2023 5

  0%