play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Goran Habuš krenuo u utrku za gradonačelnika Varaždina

Hrvatska narodna stranka predstavila je Gorana Habuša – kandidata za gradonačelnika i Igora Klopotana kao kandidata za  njegovog zamjenika u gradu Varaždinu. Predstavljanju su prisustvovali predsjednik HNS-a Stjepan Čuraj, zamjenik predsjednika HNS-a Mirko Korotaj, v.d. predsjednik ŽO HNS Varaždinske županije Marijan Škvarić te predsjednik Podružnice HNS Varaždin Dejan Težak.

U uvodnom dijelu govorio je kandidat za župana Varaždinske županije Krunoslav Lukačić koji je naglasio kako je bilo dovoljno sukoba između gradonačelnika i župana te kako je za brži razvoj čitavog kraja potrebna suradnja i dijalog. Podršku kandidatu za gradonačelnika u glavnom gradu županije istaknuo je i predsjednik HNS-a Stjepan Čuraj istaknuvši zadovoljstvo što je za to mjesto istaknuta osoba s velikim iskustvom u lokalnoj samoupravi.

Na konferenciji za novinare Goran  Habuš je istaknuo je kako je njegov politički put vezan uz HNS. Od 2005. do 2008. godine bio je županijski vijećnik, od 2009. do 2011. vijećnik u Gradskom vijeću te od 2011. do 2017. gradonačelnik Grada Varaždina.  Svoje predstavljanje Goran Habuš  predstavio je isticanjem važnih smjernica u svojem programu koje je nazvao pravim vrijednostima: “Pristojno, pošteno, pametno i odgovorno – vrijednosti su koje treba vratiti u grad Varaždin. Zadnjih četiri godine imali smo sve samo ne prave vrijednosti. Imali smo nepristojnog gradonačelnika i župana koji se nisu mogli dogovoriti niti o posebno važnim temama koje nisu čak ni političke kao što su zdravlje građana.  Javne osobe koje nisu u stanju primiti kritiku već na nju reagiraju ne birajući niti riječi niti sredstva, a često i na osobnoj razini. Da li to želimo ili je vrijeme da ih pošaljemo u političku mirovinu, a upravljanje gradom i županijom prepustimo pristojnom gradonačelniku i županu koji će moći zajedno sjesti za stol? – upitao je Habuš i nastavio: Neupitno poštenje je generator povjerenja i građana i gradskih vijećnika da će odluke koje predlaže gradonačelnik biti u skladu sa zakonom i u općem interesu građana. Da li je gradonačelnik protiv kojega se vode tri kaznena postupka zbog osnovane sumnje da je zloupotrijebio položaj i ovlasti, pogodovao i primao mito, a jedan od tih postupaka rezultirao je i nepravomoćnom presudom zatvora od dvije godine, neupitno pošten?

Povećanje komunalne naknade za 25% (za vrijeme svih mandata Čehoka ukupno za 130%), dodatno kreditno zaduženje grada za oko 60 milijuna kuna, izdavanje obveznica u iznosu od 67 milijuna kuna i kao da i to već nije dosta, razmišljalo se i o prodaji Termoplina.  “Sve gore navedeno, dakle pristojno, pošteno i pametno predstavlja osnovu za odgovorno upravljanje gradom. Odgovorno  prema građanima, imovini grada i gradskom proračunu, ali i prema sebi samome. Upravo te vrijednosti bile su temelj našeg upravljanja gradom u periodu od 2011. – 2017.  To su vrijednosti za koje smatramo da su jedine ispravne i da ih svojim primjerom moramo vratiti u politiku i nametnuti kao standard ne samo u Varaždinu i Varaždinskoj županiji nego i u cijeloj Hrvatskoj”  izjavio je Habuš, te zaključio “Ono što je sukus svega jest da od nas devet kandidata, samo jedan mora dokazivati svoju nevinost pred pravosuđem i samo jedan nosi teret na leđima u vidu teških optužbi i osnovane sumnje da je zloupotrijebio položaj i ovlasti, pogodovao i primao mito. Razmislite o tome da li smo njegovim ponovnim izborom spremni svi zajedno nositi njegov teret na leđima i tako snositi odgovornost za negativan imidž grada.

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Regija

  Grad Lepoglava s više od 100 tisuća eura financira provedbu programa u obrazovanju iznad školskog standarda

  Gradonačelnik Grada Lepoglave Marijan Škvarić sastao se s ravnateljima triju osnovnih škola s gradskog područja. Raspravljali su o provedbi i realizaciji gradskog programa potreba u obrazovanju iznad školskog standarda za čiju je provedbu Grad Lepoglava u 2023. godini u proračunu izdvojio 111.220 eura. - Financirajući provedbu obrazovnih procesa i aktivnosti iznad školskog standarda nastavljamo s višegodišnjim ulaganjem u obrazovanje. Velik dio ulaganja odnosi se na obrazovne procese iznad školskog standarda […]

  today06/02/2023 16

  0%