play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Glazbeni doživljaji subotnjeg prijepodneva

Glazbena subota, već dobro poznat i prihvaćen program kojim Turistička zajednica grada Varaždina oživljava staru gradsku jezgru vraća se ove subote, 11. svibnja, još atraktivniji.

U prvom hrvatskom UNESCO-vom gradu glazbe, subotama u prijepodnevnim satima sve do 30. rujna, Varaždince i njihove goste gotovo na svakom koraku pratit će opuštajući zvuci i melodije. Dok šećete varaždinskim ulicama i trgovima ili ispijate kavu na za to omiljenim lokacijama, moći ćete uživati u glazbi s balkona (Županijska palača od 10.30 i palača Sermage od 11 sati), a poseban doživljaj na Korzu stvorit će glazba iz glazbene kamperice  (od 10 i od 19.30). Novu sezonu otvaraju Peharda&Györek na balkonu Županijske palače te Matavulj&Resnik na balkonu palače Sermage, dok će Trio Coda u jutarnjem i Duo Maximus u večernjem terminu biti zaduženi za glazbeni ugođaj na Korzu. Poznata djela klasične glazbe i popularne glazbene teme iz filmova koje možda na prvu ne povezujete sa sakralnim prostorom, u izvedbi Višeslava Jaklina na grandioznim orguljama, odzvanjat će akustičnom varaždinskom katedralom, subotama od 18. svibnja od 11.30 sati.

Uz sve to, na Trgu tradicijskih obrta čiji korisnici prezentiraju pomalo zaboravljene vještine i čuvaju dugu tradiciju varaždinskog obrtništva, subotama od 10 sati, bit će organizirani gostujući programi i radionice tradicijske kulture poput licitarstva, čipkarstva i izrade tradicijskog nakita. U subotu, 11. svibnja, na rasporedu je radionica izrade tradicijskih igračaka „Od krpice do lutkice“ u organizaciji Centra tradicijske kulture čiji će se članovi pobrinuti i za glazbeno-scenski program, te prezentacija licitarstva koju će realizirati Licitarstvo Slavica.

Svi ovi sadržaji potiču razvoj lokalne glazbene scene, promoviraju kulturnu baštinu i obogaćuju turističku ponudu destinacije.

 

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  Poticanje korištenja obnovljivih izvora energije: zamjenica župana Silvija Zagorec potpisala ugovore sa 71 korisnikom

  Varaždinska županija je početkom studenoga ove godine raspisala Javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava za sufinanciranje troškova izrade dokumentacije za poticanje korištenja obnovljivih izvora energije u obiteljskim kućama na području Varaždinske županije. O iznimno velikom interesu svjedoči činjenica da je već u prva tri dana od raspisivanja Javnog poziva zaprimljeno zahtjeva za 94% osiguranih sredstava. Svi korisnici, njih 71 koji će koristiti bespovratna sredstva potpisali su danas u Županijskoj palači […]

  today21/12/2022 76

  0%