play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Učenici Glazbene škole u Varaždinu oduševili publiku

Nakon panel rasprave o trideset godina gospodarstva u Varaždinskoj županiji te održanog kviza znanja za učenike srednjih škola, obilježavanje Dana Varaždinske županije nastavljeno je koncertom učenika Glazbene škole u atriju Županijske palače.

Ravnatelj Glazbene škole u Varaždinu Davor Matačić je istaknuo kako mu je izuzetno drago da učenici i profesori imaju prilike nastupiti u okviru obilježavanja Dana Varaždinske županije.

Ovaj koncert je poklon varaždinske Glazbene škole našem osnivaču Varaždinskoj županiji, za njen rođendan. Željeli smo u ovom prekrasnom  atriju  organizirati koncert koji je jedna osobna karta naše škole, stoga smo odabrali zanimljiv repertoar. Kada uzmemo u obzir da Glazbenu školu u Varaždinu pohađa 850 učenika, svih dobnih skupina, od predškolske do srednjoškolske dobi, onda je ovo samo dio što ćemo pokazati. Ovdje su naši pojedini solisti, gudači i puhači te predstavnici klavirskog odjela kao ansambl. Posebno mi je drago da su se za sudjelovanje na koncertu odazvali mnogobrojni profesori i učenici koji žele građanima pokazati svoja glazbena umijeća te se nadam kako smo uljepšali i obogatili proslavu Dana Varaždinske županije – rekao je Matačić.

Župan Varaždinske županije Anđelko Stričak zahvalio se ravnatelju, profesorima i učenicima na predivnoj izvedbi.

-Varaždinska županija je osnivač Glazbene škole koja je naš ponos. Naime, svugdje gdje učenici ove škole nastupaju ostavljaju odličan dojam i dobivaju priznanja. Upravo je iz tog razloga Varaždinska županija odlučila ovu školu obnoviti i dograditi te moram najaviti kako bismo u slijedećih desetak dana trebali sklopiti ugovor s projektantom. Vjerujem da je to jedan lijepi poklon učenicima i profesorima. Siguran sam  da će  Glazbena škola i nadalje biti bogati rasadnik vrhunskih glazbenih virtuoza – rekao je župan.

U koncertnoj izvedbi u kojoj su se izvodila djela Bizeta, Mozarta, Händela, Lisinskog te drugih renomiranih skladatelja uživali su osim župana Stričaka i ravnatelja Matačića i mnogobrojni građani, roditelji učenika, saborska zastupnica Natalija Martinčević, predsjednik Gradskog vijeća Grada Varaždina Lovro Lukavečki, ravnatelj Varaždinskih baroknih večeri maestro Davor Bobić, županijski pročelnici te ravnatelji županijskih ustanova i tvrtki.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  U Varaždinskoj županiji 99 novih slučajeva zaraze koronavirusom

  U Varaždinskoj županiji je tijekom 24 sata evidentirano 99 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Broj novozaraženih u tjedan dana na 100.000 stanovnika je 283, dok je 14-dnevna incidencija na 100.000 stanovnika 540. S ovakvom sedmnodnevnom incidencijom Varaždinska županija se nalazi na desetom mjestu među svim županijama i prema tom pokazatelju ima za 10-ak posto bolju situaciju nego što je nacionalni prosjek. Na bolničkom liječenju u Općoj bolnici Varaždin nalazi se 78 […]

  today03/04/2021 106

  0%