play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

GDCK Varaždin: Završena humanitarna akcija Solidarnost na djelu 

 

 

Završena je 51. sabirna akcija Solidarnost na djelu 2023. koja se na području GDCK Varaždin provodila tijekom listopada i studenog 2023. godine. Ovogodišnja akcija iznimno je bila uspješna što pokazuje kako su naši građani velika srca kad su u pitanju najugroženiji. Akciji se odazvalo ukupno 16 škola s područja našeg djelovanja te građani i tvrtke koji su svojim doprinosom željeli pomoći onima kojima je to najpotrebnije.

U akciji  je ukupno prikupljeno 3.992,40 eura, a uz financijska sredstva prikupljeno je  i 1097,46 kg hrane i 160,56 kg higijenskih potrepština.

Od prikupljenog iznosa u školama –  50% prikupljenih sredstava vraćeno je na račun škola za potrebe socijalno ugroženih učenika (nabava knjiga, opreme ili plaćanje izleta i sl.). Ostatak financijskih sredstava GDCK Varaždin iskoristilo je za kupnju prehrambenih paketa i deterdženata za socijalno ugrožene obitelji sa područja djelovanja društva, a sva, u akciji prikupljena materijalna sredstva biti će također podijeljena socijalno ugroženim građanima tijekom studenog i prosinca.

U ovogodišnju akciju uključili su se učenici Strojarske i prometne škole Varaždin, Katolička osnovne škole Svete Uršule, Gospodarske škole Varaždin, OŠ Vladimira Nazora Sveti Ilija, OŠ Cestica, OŠ Vinica, VI. OŠ Varaždin, Srednje škole Arboretum opeka, III. OŠ Varaždin, OŠ Šemovec, OŠ Kneginec, I. OŠ Varaždin, Oš Vidovec, Područne škole Nedeljanec (OŠ Vidovec), OŠ Beletinec, Prve gimnazije Varaždin, tvrtka Burgas promet d.o.o., zaposlenici tvrtke Sick mobilisis, pripadnici HGSS Stanice Varaždin i žitelji Općine Cestica.

“Zahvaljujemo se na svima na velikom odazivu i doniranim sredstvima u ime svih koji su i koji će primiti pomoć! Također zahvaljujemo svim našim dragim volonterima koji su se uključili u akciju pakiranja paketa!” – poručeno je iz Gradskog društva Crvenog križa Varaždin.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  Najavljena tradicionalna, 5. humanitarna utrka grada anđela

  Ulicama i trgovima uže gradske jezgre Varaždina uskoro će ponovo trčati i veliki i mali, ne samo zbog rekreacije, već i za plemeniti cilj – u ponedjeljak je najavljena 5. humanitarna utrka grada anđela koja je ove godine posvećena varaždinskoj udruzi za osobe s intelektualnim oštećenjem „Sunce”. I ovoga će se puta utrka održati u organizaciji idejnog začetnika Damira Habijana, inače novog ministra gospodarstva i održivog razvoja te Zajednice sportskih […]

  today26/02/2024 4

  0%