play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

GDCK Ivanec započinje sa provođenjem projekata „Pomoć u kući 2023.“

Gradsko društvo Crvenog križa Ivanec je s Gradom Ivanec, Općinom Maruševec i Općinom Donja Voća, odnosno jedinicama lokalne samouprave koji su bili partneri u projektu „Zaželi- Aktivne u zajednici II“ 01.06.2023. godine krenulo u provedbu projekata „Pomoć u kući na području Grada Ivanca 2023.“, „Pomoć u kući na području Općine Maruševec 2023.“ i „Pomoć u kući na području Općine Donja Voća 2023.“.

Navedene jedinice lokalne samouprave prepoznale su veliku potrebu za takvom vrstom usluge na terenu te su izrazile spremnost financiranja takvog projekta.

Projekti Pomoći u kući uključuju pomoć starijim i nemoćnim osobama. Usluge koje će biti pružene krajnjim korisnicima obuhvaćaju: pomoć u dostavi namirnica, pomoć u pripremi obroka u kućanstvima krajnjih korisnika, pomoć u održavanju čistoće stambenog prostora/domova krajnjih korisnika, pomoć pri oblačenju i svlačenju, brigu o higijeni, pomoć u socijalnoj integraciji, pomoć u posredovanju u ostvarivanju raznih prava (dostava lijekova, plaćanje računa, dostava pomagala i sl.), pružanje podrške krajnjim korisnicima kroz druženje i razgovore te uključivanje u društvo, pratnju i pomoć u raznim društvenim aktivnostima.

Ukupno je za provedbu projekata zaposleno 5 gerontodomaćica.

Grad Ivanec će sufinancirati troškove plaće za dvije zaposlene gerontodomaćice koje će pružati pomoć i potporu za 30 korisnika. Ukupna vrijednost projekta za područje Grada Ivanca iznosi 11.706,00 eura.

Općina Maruševec će sufinancirati troškove plaće za jednu zaposlenu gerontodomaćicu koja će pružati pomoć i potporu za 15 korisnika. Ukupna vrijednost projekta za područje Općine Maruševec iznosi 6.813,00 eura.

Općina Donja Voća će sufinancirati će troškove plaće za dvije zaposlene gerontodomaćice koje će pružai pomoć i potporu za 30 korisnika. Ukupna vrijednost projekta za područje Općine Donja Voća iznosi 10.969,32 eura.

 

Za više informacija o tome na koji način se krajnji korisnici mogu uključiti u projekt, nazovite GDCK Ivanec na broj telefona 042/781-534 ili nam se obratite na mail info@crveni-kriz-ivanec.hr

 

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Razno

  Više od 18 tisuća eura za projekt „Razvoj pametnih i održivih rješenja u Gradu Novom Marofu”

  Digitalizacija rada gradske uprave te razvoj smart city koncepta, među prioritetima su brojnih jedinica lokalne samouprave, stoga je i osmišljen projekt „Razvoj pametnih i održivih rješenja u Gradu Novom Marofu”. Potvrda da je osmišljen i pripremljen dobro je odluka Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost da sufinancira ovaj projekt vrijedan gotovo 46 tisuća eura, a ugovor o sufinaciranju gradonačelniku Siniši Jenkaču u četvrtak su uručili ministrica zaštite okoliša i […]

  today19/07/2024 8

  0%