play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Garantirano najbolje iz Varaždinske županije predstavljeno na Europskom trgu u Zagrebu

U organizaciji Varaždinske županije u središtu Zagreba, po treći puta održava se manifestacija „Garantirano z Varaždinske županije“ kojoj je cilj promocija cijele varaždinske regije kao turističke destinacije, ali i njezine turističke i kulturne ponude te zdravih i prepoznatljivih prehrambenih i drugih domaćih proizvoda. Najstariju hrvatsku županiju tako predstavlja 40-tak OPG-ova, obrtnika, predstavnika domaćih radinosti, tvrtki, ali i pojedinaca koji građanima grada Zagreba, ali i svim turistima predstavljaju najbolje s područja Varaždinske županije. Njih su danas, u pratnji domaćina, župana Varaždinske županije Anđelka Stričaka i njegove zamjenice Silvije Zagorec, obišli saborski zastupnici Nadica Dreven Budinski, Barbara Antolić Vupora i Predrag Štromar, gradonačelnik Grada Varaždina dr.sc. Neven Bosilj, izaslanik gradonačelnika Grada Zagreba Emil Tuk, županijski pročelnik za gospodarstvo i europske poslove Darko Majhen, županijski pročelnik za poljoprivredu i zaštitu okoliša dr.sc. Dragutin Vincek,  direktor Turističke zajednice Varaždinske županije Goran Mališ i direktorica Turističkog ureda Turističke zajednice Grada Varaždina Jelena Toth.

Sam naziv manifestacije „Garantirano z Varaždinske županije“ potvrđuje da su izloženi proizvodni naših vrijednih proizvođača od iznimne kvalitete. No, naši obrtnici, poljoprivrednici, zanatlije, drugačije i ne znaju nego ponuditi ono najbolje. Svjedoče o tome brojna priznanja na mnogim domaćim, europskim i svjetskim natjecanjima, ali i interes javnosti. Stoga me veseli da je ova manifestacija prepoznata i od građana Grada Zagreba, ali i brojnih turista koji će se imati priliku uvjeriti u kvalitetu naših proizvoda – rekao je župan Stričak zahvalivši svim izlagačima na njihovom doprinosu u promociji Varaždinske županije.

Izaslanik gradonačelnika Grada Zagreba Emil Tuk izrazio je zadovoljstvo što Grad Zagreb može biti domaćin Varaždinskoj, ali i drugim hrvatskim županijama.

Dobro poznajemo Varaždinsku županiju i njihove proizvode i drago mi je da se ova manifestacija održava dugi niz godina  u Gradu Zagrebu. Varaždinska županija i Turistička zajednica Varaždinske županije  stoje iza svojih proizvođača i mi smo sigurni da su to domaći proizvođači s kontroliranim porijeklom. U Varaždinskoj županiji ima zaista veliki broj zaštićenih proizvoda i to nam je izuzetno drago te moramo i dalje raditi na edukaciji potrošača da im objasnimo što je Varaždinsko zelje, Varaždinsko bučino ulje, ludbreški hren, ali i svi ostali proizvodi koji se proizvode u Varaždinskoj županiji – rekao je Tuk.

Varaždinski gradonačelnik dr.sc. Neven Bosilj naglasio je kako je za Grad Varaždin ovo posebna prilika da predstavi manifestaciju Advent u Varaždinu koji je pred vratima.

Kako bi Advent u Varaždinu privukao još veći broj posjetitelja iz cijele Hrvatske i šire, predstavljanje na Europskom trgu u glavnom gradu, Zagrebu, od velike je važnosti te pozivam sve koji su u mogućnosti da posjete Europski trg u sklopu manifestacije „Garantirano z Varaždinske županije“ gdje će prolaznici i posjetitelji osim u bogatoj gastronomskoj ponudi iz Varaždina i Varaždinske županije moći uživati i u ugodnoj glazbi iz posebno adventski brendirane Glazbene kamperice, uz još nekoliko blagdanskih iznenađenja, od kojih je najveće ono u crvenom odijelu s bijelom bradom.“ – naglasio je gradonačelnik Grada Varaždina dr.sc. Neven Bosilj.

Saborski zastupnik Predrag Štromar istaknuo je kako su ovakve promocije od izuzetne važnosti.

Marketing naših OPG-ova, poljoprivrednika treba ojačati jer vidimo da kada dođu krizna vremena onda je hrana bitnija čak i od energenata. Ovome projektu mogu dati samo pohvale, vidimo da imamo potencijala i da imamo odlične proizvode, a imamo i puno zaštićenih proizvoda, onih najboljih koje su spremale nekad naše bake – rekao je Štromar.

Posebna atrakcija manifestacije bili su pripadnici Husarske garde Varaždinske županije koji su prošetali užim središtem grada Zagreba te su svojim atraktivnim povijesnim uniformama plijenili pažnju posjetitelja manifestacije.

Fotogalerija:

 

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Regija

  Dnevnim bolnicama do smanjenja lista čekanja i broja dana hospitalizacije

  Prema izračunu Europskog društva za internističku onkologiju broj bolesnika s malignom bolesti će se do 2040. godine udvostručiti. Da već sada svjedočimo tom povećanju govori broj prijema kroz dnevnu bolnicu. I dok je 2015. godine u Općoj bolnici Varaždin u dnevnoj bolnici (opće internističke + imunologije, onkologije i hematologije) broj prijema bio 2.674, samo ove godine broj prijema iznosi 12.522. Stoga je od iznimne važnosti bilo ostvariti kvalitetnu zdravstvenu skrb […]

  today27/11/2023 4

  0%