play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Franjo Lukač izlaže “Skrivena lica” u Kulturnom centru u Novom Marofu

Gradska knjižnica i čitaonica Novi Marof organizira izložbu fotografija „Skrivena lica“ Franje Lukača čije je otvorenje danas u 18 sati u Kulturnom centru „Ivan Rabuzin“.

Franjo Lukač rođen je 1948. godine. Fotografiju kao likovni izričaj otkrio je pojavom digitalnih fotoaparata. Svojevrsni je fotografski primjer “hrvatske naive”. Samouki foto-entuzijast odlučio se u ovoj tehnici okušati u zrelijim godinama. Kroz objektiv fotoaparata pokušava naći i zabilježiti ljepotu ruralnih motiva pri čemu se ne želi baviti “globalnim” pričama života na selu ili širokim pejzažnim fotografijama već su mu fascinacija kore drveta iz kojih iščitava brojna lica. Franjo Lukač član je Foto kluba Varaždin. Jedna od njegovih fotografija bila je izložena na međunarodnoj izložbi u Južnoj Koreji.

Izložba je otvorena za razgled do 22. ožujka 2023. godine.

 

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Razno

  Marijin put u Klenovniku predvodi varaždinski biskup Bože Radoš

  Marijin put u Klenovniku u utorak 31. listopada, predvodi varaždinski biskup Bože Radoš.  Pobožnost započinje okupljanjem u 14 sati na parkiralištu kod porte Bolnice za plućne bolesti i TBC. Okupljene hodočasnike pozdravit će prvi put uime organizatora, Župe Presvetoga Trojstva u Klenovniku, novi klenovnički župnik Nikola Bukovčan. Po završetku pobožnosti, biskup Radoš predvodit će misno slavlje proslave spomendana sv. Vuka u istoimenoj kapeli, podignutoj 1508. godine, a koja je danas najjužnija kapela u Europi […]

  today30/10/2023 85

  0%