play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Franjo Lukač izlaže “Skrivena lica” u Kulturnom centru u Novom Marofu

Gradska knjižnica i čitaonica Novi Marof organizira izložbu fotografija „Skrivena lica“ Franje Lukača čije je otvorenje danas u 18 sati u Kulturnom centru „Ivan Rabuzin“.

Franjo Lukač rođen je 1948. godine. Fotografiju kao likovni izričaj otkrio je pojavom digitalnih fotoaparata. Svojevrsni je fotografski primjer “hrvatske naive”. Samouki foto-entuzijast odlučio se u ovoj tehnici okušati u zrelijim godinama. Kroz objektiv fotoaparata pokušava naći i zabilježiti ljepotu ruralnih motiva pri čemu se ne želi baviti “globalnim” pričama života na selu ili širokim pejzažnim fotografijama već su mu fascinacija kore drveta iz kojih iščitava brojna lica. Franjo Lukač član je Foto kluba Varaždin. Jedna od njegovih fotografija bila je izložena na međunarodnoj izložbi u Južnoj Koreji.

Izložba je otvorena za razgled do 22. ožujka 2023. godine.

 

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Regija

  Podjela kompostera i ljubičastih kanti u ponedjeljak u Petrijancu

  Općina Petrijanec nakon uvođenja mobilnog reciklažnog dvorišta za sav problematični otpad i dostupnosti mještanima svakodnevnog zbrinjavanja glomaznog otpada u kontenjer koji se nalazi u dvorištu općine te dvaju kontenjera tzv. “zvona” za staklene flaše koji se nalaze na sjedištu općine u Petrijancu, Vladimira Nazora 157, nastavlja s mjerama koje bi trebale smanjiti količinu miješanog komunalnog otpada i spriječiti odlaganje otpada u prirodu. Naime, u projektu koji je odobren općini od […]

  today29/04/2022 33

  0%