play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Franjo Lukač izlaže “Skrivena lica” u Kulturnom centru u Novom Marofu

Gradska knjižnica i čitaonica Novi Marof organizira izložbu fotografija „Skrivena lica“ Franje Lukača čije je otvorenje danas u 18 sati u Kulturnom centru „Ivan Rabuzin“.

Franjo Lukač rođen je 1948. godine. Fotografiju kao likovni izričaj otkrio je pojavom digitalnih fotoaparata. Svojevrsni je fotografski primjer “hrvatske naive”. Samouki foto-entuzijast odlučio se u ovoj tehnici okušati u zrelijim godinama. Kroz objektiv fotoaparata pokušava naći i zabilježiti ljepotu ruralnih motiva pri čemu se ne želi baviti “globalnim” pričama života na selu ili širokim pejzažnim fotografijama već su mu fascinacija kore drveta iz kojih iščitava brojna lica. Franjo Lukač član je Foto kluba Varaždin. Jedna od njegovih fotografija bila je izložena na međunarodnoj izložbi u Južnoj Koreji.

Izložba je otvorena za razgled do 22. ožujka 2023. godine.

 

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Regija

  Uspješna “Zelena čistka 2023” – akcija čišćenja okoliša u Općini Petrijanec

  Oko 100 mještana iz svih mjesnih odbora i 15-ak civilnih udruga, DVD-ova, mladeži i učenika u subotu se, 06. svibnja, odazvalo najvećoj ekološkoj akciji “Zelena Čistka Petrijanec 2023”. Na terenu volonteri su potvrdili da novih odlagališta glomaznog otpada ima sve manje, no unatoč tome u svakom mjesnom odboru pronađeni su pojedinačni slučajevi odlaganja otpada na mjestima gdje je to zabranjeno. Takav glomazni otpad uz puteve, u šumama i jarkima prikupljali […]

  today08/05/2023 30

  0%