play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

FOTO: U sklopu prve etape 30. izdanja Tour of Slovenia biciklisti prošli i kroz općinu Cestica

Sa startom u Murskoj Soboti počelo je 30. izdanje biciklističke utrke Tour of Slovenia 2024., a u prvoj etapi, utrka, odnosno njeni sudionici, prošli su jučer kroz područje općine Cestica.

Biciklisti, njih 160 iz 31 države, su preko Ormoškog mosta ušli u područje općine, nastavili kroz Virje Križovljansko do Cestice i zatim glavnom cestom do Dubrave Križovljanske gdje su kod Caffe bara Zeko ušli natrag u Sloveniju.

Brojni su mještani izašli na ulice i dali podršku biciklistima koji sudjeluju u utrci. Sudionike utrke pozdravili su i načelnik Općine Mirko Korotaj i predsjednik Općinskog vijeća Darko Majhen.

Mi smo partneri u europskim projektima s Općinom Ormož, a ona nam je predložila da i mi budemo taj krug četiri države koje graniče sa Slovenijom, a upravo Hrvatska je četvrta država, za koju smo se dogovorili da utrka ide kroz općinu Cestica. U ovoj etapi uključena je 31 država, 160 natjecatelja, popraćen je turistički sadržaj na području općine Cestica. Vjerujem da će mnogi ljudi širom Europe upoznati područje općine Cestica te nam je iznimno drago da smo ušli u ovaj projekt – rekao je Korotaj.

Uz Eurosport, prijenos utrke bio je dostupan i na drugom programu Radiotelevizije Slovenija pa je stoga ova utrka ujedno bila prilika za turističku promidžbu prirodnih ljepota općine s obzirom da je posljednjih godina utrku na televiziji pratilo više od 56 milijuna, a samo prošle više od 10 milijuna gledatelja.

Organizatori su zbog poplave u dijelu Slovenije morali mijenjati dio rute, što je značilo da se prva etapa produljila za 13,6 km, na ukupno 205,8 km. Početak jubilarne utrke bio je nervozniji nego što bi svi željeli, a produženje staze natjecatelji su podnijeli smireno, brzo se fokusirajući na svoju utrku. Obilaznica zbog poplava nije bitno utjecala na samu rutu, biciklisti su i dalje prelazili dionice u Austriji, Hrvatskoj i Mađarskoj, pa su možda prvi put u povijesti biciklijade vozili u četiri zemlje u jednom danu.

Pobjednik prve etape je Dylan Groenewegen (Jayco AlUla), koji je ponovio je prošlogodišnji uspjeh, obukavši prvu zelenu majicu vodećeg. Tridesetogodišnji Nizozemac je u jakoj sprinterskoj konkurenciji na ciljnoj ravnini prestigao norveškog veterana Alexandera Kristoffa (Uno X Mobility) koji je završio drugi, dok je treći bio Phil Bauhaus (Bahrain Victorious).

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Kultura

  U Gradskoj vijećnici održan prijem predstavnika folklornih skupina Međunarodnog folklornog festivala COFA

  Gradonačelnik Grada Varaždina Neven Bosilj i predsjednik Gradskog vijeća Lovro Lukavečki u petak su u Gradskoj vijećnici ugostili predstavnike folklornih skupina koje nastupaju na Međunarodnom folklornom festivalu COFA. Uz predstavnike skupina, prijemu su prisustvovali i idejna začetnica i direktorica festivala Petra Golubar te umjetnički voditelj Varaždinskog folklornog ansambla Tim Hrvaćanin. Na početku susreta, gosti su se kratko predstavili, zahvalili Gradu Varaždinu na gostoprimstvu te podijelili svoje dojmove o nastupima i […]

  today12/07/2024 3

  0%