play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

FOTO: Bogatstvo kulturne baštine iz čitavog svijeta – svečano otvoren festival COFA

U nedjelju, 7. srpnja, ispred vile Bedeković u Varaždinu svečano je otvoren 3. Međunarodni folklorni festival COFA.

Petra Golubar, idejna začetnica i direktorica festivala, pozdravila je goste i publiku te im poželjela dobrodošlicu. Sve prisutne pozdravio je zamjenik gradonačelnika Grada Varaždina i saborski zastupnik Miroslav Marković, istaknuvši da je ovo tek treće izdanje festivala, ali da vjeruje da će ih biti još mnogo. Naglasio je podršku Grada Varaždina ovakvim manifestacijama, ističući njihovu važnost u predstavljanju folklorne tradicije iz raznih dijelova svijeta te je pozvao publiku da uživa u bogatom programu.

Riječima dobrodošlice pridružio se župan Varaždinske županije Anđelko Stričak koji je i službeno otvorio festival.

Manifestacija je započela nastupom Varaždinskog folklornog ansambla, a uslijedili su nastupi gostujućih folklornih grupa iz Perua, Bugarske, Njemačke, Švicarske i Indije.

Međunarodni folklorni festival COFA održava se do 12. srpnja diljem Varaždinske i susjednih županija.

Festival promiče raznolikost, potiče kulturni razgovor i uključenost te doprinosi očuvanju folklorne tradicije. Generalni pokrovitelj festivala COFA je Varaždinska županija, a pokrovitelji su Grad Varaždin i UNESCO.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Kultura

  U Gradskoj vijećnici održan prijem predstavnika folklornih skupina Međunarodnog folklornog festivala COFA

  Gradonačelnik Grada Varaždina Neven Bosilj i predsjednik Gradskog vijeća Lovro Lukavečki u petak su u Gradskoj vijećnici ugostili predstavnike folklornih skupina koje nastupaju na Međunarodnom folklornom festivalu COFA. Uz predstavnike skupina, prijemu su prisustvovali i idejna začetnica i direktorica festivala Petra Golubar te umjetnički voditelj Varaždinskog folklornog ansambla Tim Hrvaćanin. Na početku susreta, gosti su se kratko predstavili, zahvalili Gradu Varaždinu na gostoprimstvu te podijelili svoje dojmove o nastupima i […]

  today12/07/2024 3

  0%