play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Folklornom orkestru KUD-a „Mak” Trnovec dodijeljena Zlatna plaketa Hrvatskog sabora kulture

Folklorni orkestar KUD-a “MAK” Trnovec nedavno je, pod vodstvom Borisa Važanića  i uz pratnju Vokalnog sastava Makačice koje je uvježbala Zdenka Knapić, nastupio na Državnoj smotri u Dugom Selu – 29. Susretu hrvatskih tamburaških orkestara i sastava, u organizaciji Hrvatskog sabora kulture.

 

Naime, na Županijskoj smotri održanoj u rujnu u Maruševcu, odlukom selektora Veljka Valentina Škorvage, FO KUD-a „Mak” plasirao se na Državnu smotru i predstavljao Varaždinsku županiju na smotri na kojoj se natjecalo ukupno 19 tamburaških orkestara i sastava s više od 400 tamburaša, izabranih na županijskim smotrama i pojedinačnim preslušavanjima te evaluacijom video snimki od strane selektora.

Predstavili su se u kategoriji folklornih orkestara, izvevši Prigorske plesove iz Male Jazbine kraj Samobora, u obradi Željka Bradarića te pjesmama i plesovima Hrvatskog zagorja – Igrajte nam mužikaši, u obradi Tibora Büna i Borisa Važanića.

 

Stručno povjerenstvo u kojem su bili Igor Kudeljnjak, Siniša Leopold i Ivan Potočnik je Folklornom orkestru KUD-u „MAK“ Trnovec dodijelilo Zlatnu plaketu Hrvatskog sabora kulture.

 

Načelnica Općine Trnovec Bartolovečki, Verica Vitković, zbog ove je nagrade još ponosnija na „svoje” KUD-ovce.

– Iznimno mi je drago što su za svoj rad, trud i ljubav prema glazbi sada nagrađeni i Zlatnom plaketom. Naš KUD „Mak” sudjeluje u gotovo svim manifestacijama koje organiziramo u općini, čuva tradiciju i baštinu ovoga kraja i na najljepši način promovira našu općinu diljem Varaždinske županije i Hrvatske, ali i izvan granica Lijepe naše. Od srca im čestitam na ovoj nagradi i želim im mnogo uspjeha u budućem radu koji će Općina Trnovec Bartolovečki, kao i dosad, pratiti i podupirati koliko god je to u našoj moći – poručila je načelnica Vitković.

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Regija

  U punom jeku radovi na sanaciji klizišta na području Bednje i Lepoglave

  Do ljeta ove godine u Varaždinskoj županiji bit će sanirano čak 28 klizišta koja ugrožavaju sigurnost prometa na lokalnim i županijskim cestama. Riječ je o klizištima koja su se na prometnicama aktivirala nakon potresa, a koje će Županijska uprava za ceste Varaždinske županije sanirati bespovratnim sredstvima iz Fonda solidarnosti Europske unije. Ukupno će biti uloženo 4,7 milijuna eura, a ugovor o financiranju ŽUC je potpisao s Ministarstvom mora, prometa i […]

  today24/03/2023 30

  0%