play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Folklornom orkestru KUD-a „Mak” Trnovec dodijeljena Zlatna plaketa Hrvatskog sabora kulture

Folklorni orkestar KUD-a “MAK” Trnovec nedavno je, pod vodstvom Borisa Važanića  i uz pratnju Vokalnog sastava Makačice koje je uvježbala Zdenka Knapić, nastupio na Državnoj smotri u Dugom Selu – 29. Susretu hrvatskih tamburaških orkestara i sastava, u organizaciji Hrvatskog sabora kulture.

 

Naime, na Županijskoj smotri održanoj u rujnu u Maruševcu, odlukom selektora Veljka Valentina Škorvage, FO KUD-a „Mak” plasirao se na Državnu smotru i predstavljao Varaždinsku županiju na smotri na kojoj se natjecalo ukupno 19 tamburaških orkestara i sastava s više od 400 tamburaša, izabranih na županijskim smotrama i pojedinačnim preslušavanjima te evaluacijom video snimki od strane selektora.

Predstavili su se u kategoriji folklornih orkestara, izvevši Prigorske plesove iz Male Jazbine kraj Samobora, u obradi Željka Bradarića te pjesmama i plesovima Hrvatskog zagorja – Igrajte nam mužikaši, u obradi Tibora Büna i Borisa Važanića.

 

Stručno povjerenstvo u kojem su bili Igor Kudeljnjak, Siniša Leopold i Ivan Potočnik je Folklornom orkestru KUD-u „MAK“ Trnovec dodijelilo Zlatnu plaketu Hrvatskog sabora kulture.

 

Načelnica Općine Trnovec Bartolovečki, Verica Vitković, zbog ove je nagrade još ponosnija na „svoje” KUD-ovce.

– Iznimno mi je drago što su za svoj rad, trud i ljubav prema glazbi sada nagrađeni i Zlatnom plaketom. Naš KUD „Mak” sudjeluje u gotovo svim manifestacijama koje organiziramo u općini, čuva tradiciju i baštinu ovoga kraja i na najljepši način promovira našu općinu diljem Varaždinske županije i Hrvatske, ali i izvan granica Lijepe naše. Od srca im čestitam na ovoj nagradi i želim im mnogo uspjeha u budućem radu koji će Općina Trnovec Bartolovečki, kao i dosad, pratiti i podupirati koliko god je to u našoj moći – poručila je načelnica Vitković.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Varaždin

  Sanacija uništenih hodnih ploha i nova regulacija za pješačku zonu u Varaždinu

  Grad Varaždin je u suradnji s tvrtkom Vodogradnja, ugovornim izvoditeljem hodnih ploha u gradskoj jezgri, započeo na intenzivnoj sanaciji uništenih hodnih površina. Gradonačelnik dr. sc. Neven Bosilj je naglasio kako će se sanirati sve hodne površine koje se značajno uništavaju zbog intenzivnih prolazaka dostavnih vozila te da je potrebno takve prolaske bolje regulirati.   „Nakon Špancirfesta uredit ćemo Ulicu Ivana Gundulića koja je najviše uništena dostavnim vozilima jer postojeće plohe […]

  today15/06/2023 57

  0%