play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Fina zapošljava mlade IT stručnjake u novootvorenom Razvojnom centru Varaždin

U petak, 3. studenog, Fina je i službeno otvorila i predstavila Razvojni centar Varaždin, smješten u novouređenim prostorijama Fakulteta organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu, Prilaz Fausta Vrančića, u Varaždinu Uz predsjednika Finine Uprave, Dražena Čovića, svečanom su otvorenju prisustvovali i državni tajnik Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva Bernard Gršić, župan Varaždinske županije Anđelko Stričak, predstavnici Dekanata Fakulteta organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu te predstavnici HGK.

Predsjednik Uprave Fine Dražen Čović u pozdravnom je govoru naglasio važnost suradnje s fakultetima:

-Fina već pet godina strateški pozicionira svoje centre tehnologije i znanja u sredinama u kojima postoje fakulteti informatike i računarstva, kako bi privukla buduće eksperte dok još studiraju, ali i pomogla njihovom zapošljavanju u sredini u kojoj žive. Zahvaljujući odličnoj suradnji Fine i Fakulteta organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu, te potpisivanju međusobnog sporazuma 2021. godine, Razvojni centar Varaždin postao je jedan od primjera ubrzanog rasta”.

Namijenjen razvoju IT usluga koje pomažu digitalizaciji države, društva i poslovnih subjekata, i ovaj će Razvojni centar povezivati znanstvenu zajednicu i poslovni sektor u partnerskoj razmjeni znanja i tehnologija, stimulirajući i generirajući razvoj inovativnih ideja te na koncu omogućiti studentima integraciju na tržište rada.

Podršku u pokretanju Razvojnog centra i Fininim naporima u digitalizaciji društva, pružio je i državni tajnik Bernard Gršić:

-Upravo ovakva organizacija i simbioza akademske zajednice i poslovnog svijeta omogućava digitalnu transformaciju Hrvatske koja još uvijek zaostaje za EU, kada je riječ o stručnjacima ICT sektora.

Studenti FOI-a u Fini mogu odraditi svoju stručnu praksu, terensku nastavu, dobiti pomoć mentora, raditi putem studentskog ugovora te se zaposliti nakon završetka fakulteta, a od početka studenoga se mogu prijaviti i za Fininu IT stipendiju, u iznosu od 398 eura.

 

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  Imenovanja i razrješenja u Varaždinskoj biskupiji

  Varaždinski biskup Bože Radoš primio je u četvrtak, 20. srpnja, u biskupskom ordinarijatu u Varaždinu svećenike kojima su, njegovom odlukom o imenovanjima i razrješenjima u Varaždinskoj biskupiji 2024. godine, dodijeljena nova zaduženja i službe. Biskup im je tom prigodom podijelio dekrete o novim službama. U Varaždinskoj biskupiji odlukom mons. Bože Radoša došlo je do sljedećih imenovanja i razrješenja: Vlč. Josip Biškup, mladomisnik, imenovan je župnim vikarom u Župi sv. Nikole biskupa […]

  today24/07/2024 2

  0%