play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Enogastronomska manifestacija “Zlatna nimfa” u varaždinskom hotelu “Turist”

U organizaciji Udruge kuhara Varaždinske županije te pod vodstvom predsjednika Hrvatskog kuharskog saveza (HKS-a) Damira Crlenog i predsjednika Udruge kuhara Varaždinske županije Bojana Bohorča u srijedu, 1. ožujka održat će se enogastronomska manifestacija Zlatna nimfa, ovoga puta u varaždinskom hotelu Turist.

 

Ovom tradicionalnom  kulinarsko-turističkom događanju na kojem će se prezentirati autohtona jela  Varaždinske županije, lokalni proizvođači autohtonih namirnica, nagrađivana vina na Decanteru 2021-2022 Varaždinske županije pridružit će se natjecatelji Hrvatskog kuharskog kupa koji će se boriti za ulazak u veliku završnicu te renomirani hrvatski kulinarski suci.

 

Zlatna Nimfa posvećena je čuvanju i promociji tradicionalnih i autohtonih namirnica varaždinskog kraja kao i autohtonih jela ovog područja .

“Poštujemo i čuvamo tradiciju, ali ne bježimo od trenutnih kulinarskih trendova, stoga smo Zlatnoj nimfi nadodali i natjecateljsku notu Hrvatskog kuharskog kupa te će prijavljeni kuhari pripremati jela od naših tradicionalnih namirnica, ali prema današnjim ugostiteljskim zahtjevima. Koristit će namirnice poput Varaždinskog bučinog ulja, Ludbreškog hrena, Varaždinskog zelja, Varaždinske heljde i Ludbreškog meda. Jedva čekamo vidjeti što su natjecatelji zamislili, a njihova jela će ocjenjivati članovi Sekcije ocjenjivača Hrvatskog kuharskog saveza Stevo Karapanđa, Miroslav Dolovčak, Branko Čukelj i Matija Balent. Najbolji će se kvalificirati za veliko finale koje pripremamo za jesen ove godine.” – priopćeno je iz Hrvatskog kuharskog saveza.

 

Program započinje u utorak, 28.02. odlaskom okupljenih kuhara na izložbu „Dobar tek“ Gradskog muzeja Varaždin, a nastavlja se sastankom za natjecatelje, seminarom za suce i radom u kuhinji. U sklopu večere drugog dana, predstavit će se i nagrađivani kuhari s nedavnog prestižnog kulinarskog natjecanja Global Chefs Challenge održanog u Riminiju, Italija uz zabavan prateći program i proglašenje najboljih u Hrvatskom kuharskom kupu.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Politika

  Održana je 15. sjednica Županijske skupštine Varaždinske županije

  Varaždinska županija je prošlu godinu završila s viškom prihoda od 8,6 milijuna eura, a višak prihoda je prvi put nakon niza godina ostvarilo i svih šest zdravstvenih ustanova, istaknuto je danas na 15. sjednici Županijske skupštine Varaždinske županije, na kojoj su županijski vijećnici jednoglasno donijeli odluku o dobitnicima javnih priznanja u 2024. godini. Nagrada za životno djelo Varaždinske županije u 2024. godini je posthumno dodijeljena Petri Horvat, stradaloj u prometnoj […]

  today12/06/2024 3

  0%