play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Enogastronomska manifestacija “Zlatna nimfa” u varaždinskom hotelu “Turist”

U organizaciji Udruge kuhara Varaždinske županije te pod vodstvom predsjednika Hrvatskog kuharskog saveza (HKS-a) Damira Crlenog i predsjednika Udruge kuhara Varaždinske županije Bojana Bohorča u srijedu, 1. ožujka održat će se enogastronomska manifestacija Zlatna nimfa, ovoga puta u varaždinskom hotelu Turist.

 

Ovom tradicionalnom  kulinarsko-turističkom događanju na kojem će se prezentirati autohtona jela  Varaždinske županije, lokalni proizvođači autohtonih namirnica, nagrađivana vina na Decanteru 2021-2022 Varaždinske županije pridružit će se natjecatelji Hrvatskog kuharskog kupa koji će se boriti za ulazak u veliku završnicu te renomirani hrvatski kulinarski suci.

 

Zlatna Nimfa posvećena je čuvanju i promociji tradicionalnih i autohtonih namirnica varaždinskog kraja kao i autohtonih jela ovog područja .

“Poštujemo i čuvamo tradiciju, ali ne bježimo od trenutnih kulinarskih trendova, stoga smo Zlatnoj nimfi nadodali i natjecateljsku notu Hrvatskog kuharskog kupa te će prijavljeni kuhari pripremati jela od naših tradicionalnih namirnica, ali prema današnjim ugostiteljskim zahtjevima. Koristit će namirnice poput Varaždinskog bučinog ulja, Ludbreškog hrena, Varaždinskog zelja, Varaždinske heljde i Ludbreškog meda. Jedva čekamo vidjeti što su natjecatelji zamislili, a njihova jela će ocjenjivati članovi Sekcije ocjenjivača Hrvatskog kuharskog saveza Stevo Karapanđa, Miroslav Dolovčak, Branko Čukelj i Matija Balent. Najbolji će se kvalificirati za veliko finale koje pripremamo za jesen ove godine.” – priopćeno je iz Hrvatskog kuharskog saveza.

 

Program započinje u utorak, 28.02. odlaskom okupljenih kuhara na izložbu „Dobar tek“ Gradskog muzeja Varaždin, a nastavlja se sastankom za natjecatelje, seminarom za suce i radom u kuhinji. U sklopu večere drugog dana, predstavit će se i nagrađivani kuhari s nedavnog prestižnog kulinarskog natjecanja Global Chefs Challenge održanog u Riminiju, Italija uz zabavan prateći program i proglašenje najboljih u Hrvatskom kuharskom kupu.

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Razno

  Osigurano je gotovo 27 tisuća eura za Društveni dom u Makojišću Gornjem

  Grad Novi Marof uspješno se prijavio na natječaj "Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu" te je Gradu kao nositelju projekta odobren maksimalan iznos potpore. Za uređenje društvenog doma u Makojišću Gornjem ukupno se Novom Marofu isplaćuje 26,659,57 eura, što iznosi više od 200 tisuća kuna. „Bilo da se radi o nacionalnim sredstvima ili o europskim […]

  today05/06/2023 6

  0%