play_arrow

keyboard_arrow_right

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Energetski obnovljen novomarofski Dom zdravlja

Završena je energetska obnova zgrade Doma zdravlja u Novom Marofu. Završnoj konferenciji su nazočili zamjenik župana Varaždinske županije Robert Vugrin, gradonačelnik Grada Novog Marofa, ujedno i zastupnik u Hrvatskom saboru Siniša Jenkač,  zamjenica direktora Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Alenka Košiša  Čičin-Šain, ravnatelj Doma zdravlja Varaždinske županije Renato Podbojec,  županijski vijećnik Nenad Koščak, predsjednik Upravnog vijeća  Doma zdravlja Velimir Sekol, županijske pročelnice Ljubica Božić i Slađana Miočić te predstavnici izvođača radova.

 

Projekt obnove Doma zdravlja prezentirao je ravnatelj Doma zdravlja Varaždinske županije Renato Podbojec.

-Očekujemo  smanjenje godišnje primarne potrošnje energije za 56,12%. Također, izgradnjom sunčane fotonaponske elektrane na krovu zgrade i ugradnjom dizalice topline za hlađenje uveli smo nove mjere korištenja obnovljivih izvora energije iz lokalnih izvora. Navedenim projektnim aktivnostima osiguralo se smanjenje emisije CO2 za 56,51%.– Korisnicima same zgrade osigurani je kvalitetan prostor u skladu s njegovom namjenom te sigurniji i ugodniji uvjeti – rekao je Renato Podbojec.

Zamjenik župana Varaždinske županije Robert Vugrin je u svom obraćanju rekao kako je obnova Doma zdravlja samo jedan u nizu od realiziranih projekata u marofskome kraju.

 

Grad Novi Marof je iza Grada Varaždina i Grada Ivanca treće najveće urbano središte u našoj Županiji i sa svim naseljima obuhvaća nešto više od 13 tisuća stanovnika. Zbog toga svakako zavređuje veliku pažnju Varaždinske županije u realizaciji projekata na mnogim područjima. – rekao je zamjenik župana Robert Vugrin te zaključio kako i ova obnova Doma zdravlja predstavlja jedan od  pozitivnih kotačića u investicijskom mozaiku novomarofskog kraja.

Zamjenica direktora Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Alenka Košiša Čičin-Šain je izrazila zadovoljstvo što se opet nalazi u Varaždinskoj županiji  koja prednjači po realizaciji projekata na području energetske obnove zgrada u javnom sektoru.

 

– Do sada je od strane Fonda u objekte koji su završeni u Županiji investirano cca 350 milijuna kuna od čega  je bespovratnih 177 milijuna kuna. Danas smo u prilici vidjeti jedno prekrasno izdanje na kojem  su postignute bitne uštede na grijanju, a uvedeni je i novi sustav grijanja i hlađenja. Također su postignute značajne uštede na primarnoj energiji te smo ovom obnovom dobili objekt visoke kvalitete. Moram istaknuti kako Fond ovih dana priprema Javni poziv za obnovu višestambenih zgrada te samo čekamo resorno Ministarstvo da nam dostavi  plan alokacija europskih sredstava – rekla je Alenka Košiša Čičin-Šain.

Gradonačelnik Grada Novog Marofa, ujedno i zastupnik u Hrvatskom saboru Siniša Jenkač zahvalio je Varaždinskoj županiji na realizaciji ovog projekta te je naznačio kako je objekt vapio za obnovom.

 

– Dom zdravlja je sada  modernije, ljepše pa i sigurnije zdanje te čestitam svima koji su sudjelovali u pripremi i realizaciji ovog projekta – rekao je Siniša Jenkač.

Napomenimo , kako procijenjena ukupna vrijednost projekta iznosi 3.694.474,20 HRK. Od toga 1.656.296,69 HRK,  sufinancira Europski fond za regionalni razvoj kroz Operativni program Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020., Prioritetnu os 4 Promicanje energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije.

 

Putem Fonda za sufinanciranje provedbe EU projekata (MRRFEU) sufinancirano je 1.144.231,36 HRK. Vlastita sredstva Doma zdravlja Varaždinske županije iznose 893.946,15 HRK.

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Sport

  U nedjelju 4. kolo Triatlon liga „Beciklin“

  Kako se ljeto primiče kraju tako se kraju primiče i Triatlon liga „Beciklin“. U nedjelju 14. kolovoza na rasporedu je posljednje 4.kolo triatlonske lige koja se održava na „Varaždinskome moru“. Ovogodišnje izdanje lige završava malo ranije nego prijašnjih godina a razlog su  termini drugih događanja na Aquacitiyu.  Ovogodišnja lige ujedno je i najmasovnija liga do sada sa prosjekom od 90 sudionika po kolu, što je dobar znak jer su ljudi […]

  today10/08/2022