play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Ekipa Saveza udruga umirovljenika Varaždinske županije ukupni pobjednik državnog natjecanja umirovljenika Hrvatske

Varaždinska županija ima prvake u svim dobnim kategorijama: 18-eročlana ekipa Saveza udruga umirovljenika i starijih osoba Varaždinske županije ukupni je pobjednik ovogodišnjih Sportskih susreta Matice umirovljenka Hrvatske. Odličan rezultat ostvarili su na osmom po redu državnom natjecanju koje je 5. lipnja održano u Dugoj Resi.
Čestitke je sportašima-umirovljenicima danas uputio župan Anđelko Stričak, koji je za njih u Županijskoj palači organizirao prijem zajedno s pročelnicom Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb, civilno društvo i hrvatske branitelje Ljubicom Božić i pročelnikom Upravnog odjela za gospodarstvo i europske poslove Darkom Majhenom.
Ponosna je bila i predsjednica Županijskog saveza udruga umirovljenika i starijih osoba Jadranka Bahlen, koja je zahvalila županu Stričaku i Županiji na podršci, bez koje ne bi ni bilo ovoga rezultata. ” Čestitamo vam od srca, a posebno smo ponosni što ste pobjednički pehar prvi put donijeli u Varaždinsku županiju. I dalje ćemo pružati potporu aktivnostima Saveza udruga umirovljenika, ali i napraviti iskorak budući da ćemo prvi u Hrvatskoj izraditi strategiju „Varaždinska županija – prijatelj zlatne dobi“ – istaknuo je župan Stričak.
Upravo je danas, dan nakon odluke Županijske skupštine, održana i prva sjednica Koordinacijskog odbora za pripremu i provedbu projekta „Varaždinska županija – prijatelj zlatne dobi“. “Danas smo na sjednici utvrdili hodogram aktivnosti i odredili koji su prioriteti, a već je provedena i anketa o kvaliteti života među osobama treće životne dobi iz naše županije. Anketu je proveo Odjel za sestrinstvo Sveučilišta Sjever na čelu s izv. prof. dr. sc. Marijanom Neuberg u suradnji sa Savezom udruga umirovljenika i starijih osoba Varaždinske županija na čelu s Jadrankom Bahlen. U tijeku je obrada dobivenih podataka, čime ćemo prvi u Hrvatskoj imati relevantne podatke o kvaliteti života i potrebama naših umirovljenika budući da je u anketi sudjelovalo oko 2.000 ljudi treće životne dobi – rekao je župan Anđelko Stričak, ujedno predsjednik Koordinacijskog odbora.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Kultura

  U Gradskoj vijećnici održan prijem predstavnika folklornih skupina Međunarodnog folklornog festivala COFA

  Gradonačelnik Grada Varaždina Neven Bosilj i predsjednik Gradskog vijeća Lovro Lukavečki u petak su u Gradskoj vijećnici ugostili predstavnike folklornih skupina koje nastupaju na Međunarodnom folklornom festivalu COFA. Uz predstavnike skupina, prijemu su prisustvovali i idejna začetnica i direktorica festivala Petra Golubar te umjetnički voditelj Varaždinskog folklornog ansambla Tim Hrvaćanin. Na početku susreta, gosti su se kratko predstavili, zahvalili Gradu Varaždinu na gostoprimstvu te podijelili svoje dojmove o nastupima i […]

  today12/07/2024 3

  0%