play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Dvije škole iz Varaždinske županije dobile Erasmus akreditaciju u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju

Danas je u atriju Županijske palače održana konferencija za medije na kojoj su ravnatelj Elektrostrojarske škole Varaždin Igor Kos te ravnatelj Srednje škole Maruševec s pravom javnosti Dejan Stanjević informirali prisutne o dobivenim Erasmus akreditacijama u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju Agencije za mobilnost i programe Europske unije. Uz ravnatelje, konferenciji su prisustvovali pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport dr. sc. Miroslav Huđek te zamjenica pročelnika Sanja Herceg.

Kako je naglasio pročelnik Huđek, upravo je za Varaždinsku županiju izuzetno bitno što su ove akreditacije dobivene u području strukovnog obrazovanja i osposobljavanja. „Znamo da čak 70 % srednjoškolskog sustava naše županije čini sustav strukovnog obrazovanja kojeg pohađa oko 5.000 učenika. Ako znamo da strukovno obrazovanje predstavlja temelj i vezu s gospodarstvom i tržištem rada, onda moramo itekako voditi računa o kvaliteti obrazovanja koju imamo te imati garanciju da sve naše škole posjeduju sposobnost komuniciranja s Europom oko izgradnje europskog prostora obrazovanja” – rekao je pročelnik te dodao kako će dvije škole zahvaljujući ovoj akreditaciji u narednom sedmogodišnjem razdoblju imati stabilan izvor financiranja i moći ulagati u budućnost te slikovito zaključio da su škole ishodile ulaznicu da mogu „igrati Ligu prvaka, odnosno igrati u elitnom razredu“.

Ravnatelj Elektrostrojarske škole Varaždin Igor Kos je naveo kako Elektrostrojarska škola u europskim projektima aktivno sudjeluje više od deset godina. „Uvijek se pitamo što čini dobru školu. To su prostor i oprema koji su uloga i zadaća Varaždinske županije i tu nemamo što pričati jer je riječ o ogromnim ulaganjima s kakvima se rijetko tko može pohvaliti, a na školama je osigurati neke druge uvjete. Učenici danas moraju imati povoljno okruženje u kojem će učiti, a na ovaj način mi stvaramo šire područje u kojem će učiti od svojih vršnjaka u drugim zemljama” – rekao je Igor Kos dodavši da u sklopu projekta kreće i izborni modul vezan uz razvoj video igara. Spomenimo kako će vrijednost projekta godišnje u idućih sedam godina iznositi između 90.000 i 100.000 eura, a Elektrostrojarska škola tridesetak svojih učenika planira svake godine poslati u druge države.

Ravnatelj Srednje škole Maruševec s pravom javnosti Dejan Stanjević je prisutne informirao kako će njihova dva zdravstvena smjera godišnje provoditi tri projekta mobilnosti u kojima će sudjelovati njihovi učenici i nastavnici, a njihova vrijednost godišnje u idućih sedam godina također će iznositi između 90.000 i 100.000 eura. „Srednja škola Maruševec se nalazi u ruralnom području, našu školu pohađaju učenici koji nemaju jednake mogućnosti, a imaju potencijale. Upravo nam ova akreditacija omogućava lakši način da se dođe do sredstava koja omogućuju ispunjavanje zadanih ciljeva” – zaključio je ravnatelj Stanjević.

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Kultura

  Na Sceni Gllugl na rasporedu je premijera predstave Brune Kontreca Čarobna škola, rezervirajte ulaznice

  U subotu, 13. svibnja 2023. s početkom u 11 sati, na Sceni Gllugl (Preradovićeva 4 , Varaždin) na rasporedu je premijera predstave Brune Kontreca Čarobna škola. Predstava je realizirana u koprodukciji Teatra 002 i Gllugl teatra, a namijenjena je djeci dobne skupine 3+. Ova originalna basna nastala je po istinitom događaju. Pisana je u rimi, a izvedena u pripovjedačko-igrano-lutkarsko-glazbenoj formi te progovara o jednakosti, prihvaćanju različitosti, prihvaćanju jedni drugih kao […]

  today10/05/2023 15

  0%