play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Dužnosnici kineskog grada Shenzhena posjetili Varaždinsku županiju

U sklopu višednevnog boravka u Republici Hrvatskoj, a u organizaciji Hrvatsko – kineskog kulturnog centra te uz potporu Veleposlanstva Narodne Republike Kine, izaslanstvo grada Shenzhena posjetilo je Varaždinsku županiju. U Županijskoj palači primio ih je župan Anđelko Stričak sa suradnicima, Darkom Majhenom, pročelnikom Upravnog odjela za gospodarstvo i europske poslove te Mladenom Jakopovićem, ravnateljem Javne ustanove za regionalni razvoj Varaždinske županije.

Zaželjevši srdačnu dobrodošlicu dragim i uvaženim gostima, župan Stričak ih je informirao o projektima koji se provode na području Varaždinske županije s naglaskom na ulaganja u područja obrazovanja, poljoprivrede i turizma. Gostima iz NR Kine su prezentirani i mnogi autohtoni proizvodi, poput bučinog ulja, meda i hrena koji su jedni od brendova Varaždinske županije.

Izaslanstvo je predvodio Huang Zhe, ravnatelj Centra za istraživanje razvoja Grada Shenzhena koji je pokazao izrazito zadovoljstvo viđenim, istaknuvši pritom bogatu povijest ovog kraja, osvrnuvši se na raskošnu arhitekturu te prirodna bogatstva kojima raspolaže Varaždinska županija.

Nakon prijema gosti su u pratnji direktora Turističke zajednice Varaždinske županije Gorana Mališa razgledali Centar za posjetitelje u Županijskoj palači, a nakon toga su u organizaciji Turističke zajednice Grada Varaždina prošetali užim gradskim središtem upoznavši se s povijesno-kulturnim znamenitostima samoga grada.

 

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  Najavljena tradicionalna, 5. humanitarna utrka grada anđela

  Ulicama i trgovima uže gradske jezgre Varaždina uskoro će ponovo trčati i veliki i mali, ne samo zbog rekreacije, već i za plemeniti cilj – u ponedjeljak je najavljena 5. humanitarna utrka grada anđela koja je ove godine posvećena varaždinskoj udruzi za osobe s intelektualnim oštećenjem „Sunce”. I ovoga će se puta utrka održati u organizaciji idejnog začetnika Damira Habijana, inače novog ministra gospodarstva i održivog razvoja te Zajednice sportskih […]

  today26/02/2024 4

  0%