play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Društvo osoba s invaliditetom Varaždin pokrenulo kampanju prikupljanja sredstva za nabavu novog kombi vozila

Društvo osoba s invaliditetom Varaždin pokrenulo je kampanju prikupljanja sredstva za nabavu novog kombi vozila prilagođenog za prijevoz osoba s invaliditetom kako bi im omogućili veću mobilnost što je preduvjet za aktivan i ravnopravan život.

Kampanju pod nazivom #BudiPuzla – Složimo zajednicu za osobe s invaliditetom prvi su podržali izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić i varaždinski biskup Mons. Bože Radoš, a mobilnost osoba s invaliditetom aktivno podržava i Grad Varaždin.

 

Društvo osoba s invaliditetom Varaždin (do 6.9.2023.g djelovalo pod nazivom Društvo distrofičara, invalida cerebralne i dječje paralize i ostalih tjelesnih invalida Grada Varaždina) najbrojnija je udruga OSI na području Varaždinske županije (650 članova) te pruža različite oblike potpora i usluge za kvalitetniji i sadržajniji život OSI, a bitno utječe i na senzibilizaciju javnosti za potrebe, probleme i mogućnosti OSI kao i njihovo uključivanje u zajednicu.

Značajni napori ulažu se na  uklanjanje barijera, kako onih u vidu predrasuda prema OSI tako arhitektonskih i teritorijalnih pa Društvo godinama pruža prijevoz za OSI kombi vozilima prilagođenim za vožnju teško pokretnih osoba i osoba u invalidskim kolicima, osobito iz ruralnih dijelova, čime se osigurava mobilnost te omogućava dostupnost aktivnosti i usluga iz zajednice.

Veliki izazov za Društvo postalo je dotrajalost jednog kombi vozila pa osim velikih financijskih izdataka problem predstavlja i vrijeme koje vozilo provodi po servisima, a to je vrijeme u kojem su korisnici uskraćeni za uslugu.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  U Varaždinske Toplice stiže 26.500 eura za uređenje nerazvrstanih cesta

      Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine donijelo je Odluku o odabiru projekata gradova i općina za poticanje razvoja komunalnog gospodarstva i ujednačavanje komunalnog standarda za sufinanciranje u 2024. godini.   Među projektima odabranim za sufinanciranje nalazi se i onaj Grada Varaždinskih Toplica, pa je tako za projekt Uređenja nerazvrstanih cesta na području Varaždinskih Toplica Gradu dodijeljeno 26.500 eura.   Zadovoljstvo dobivenim sredstvima istaknula je gradonačelnica Dragica Ratković. […]

  today23/07/2024 5

  0%