play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Drugog dana olimpijskog tjedna mališani pokazali svoje biciklističke vještine

Nakon uspješne likovne kolonije u ponedjeljak, u utorak, 21. svibnja nastavile su se aktivnosti povodom 21. olimpijskog festivala dječjih vrtića Grada Varaždina.
Tako je drugog dana festivala 80-ak mališana iz 14 varaždinskih dječjih vrtića demonstriralo svoju spretnost i vještine u vožnji bicikla na biciklističkom poligonu.

Iako naglasak dječjeg olimpijskog tjedna nije na plasmanu, već aktivnom sudjelovanju, mališani su pokazali zavidnu razinu upravljanja biciklom i savladavanja prepreka.

Da je Varaždin jedini grad u Hrvatskoj koji čitav tjedan ima dodatne aktivnosti povodom olimpijskog festivala istaknula je koordinatorica projekta, Anica Sitar, voditeljica za sport i razvojne programe Zajednice sportskih udruga grada Varaždina.
Kroz različite aktivnosti tokom tjedna pokušavamo djeci usaditi važnost sporta i kretanja. Tjedan smo započeli likovnom akademijom, uslijedio nam je biciklistički poligon koji će djeci itekako pomoći da se samostalne snalaze u prometu, posebice jer znamo da su oni najranjiviji sudionici u prometu. Mnogi vrtićarci će po prvi puta biti sami u prometu tek kada krenu u osnovnu školu, zbog čega ih je važno prije toga naučiti prometnim znakovima, prometnoj kulturi i prometnim pravilima – rekla je Sitar te ujedno zahvalila varaždinskoj Postaji prometne policije, kao i policajkama Tei i Samanti koje su odlično odradile svoj posao.

Na biciklističkom poligonu sudjelovalo je ukupno 14 vrtića koji su bili podijeljeni u dvije skupine. U prvoj je grupi prvo mjesto odnio Dječji vrtić Bajka, a slijede ju dječji vrtići Gortanova i Čira-Čara, dok četvrto mjesto dijele dječji vrtići Pinokio, Panda, Sveta Uršula i Zeko.

U drugoj skupini prvo mjesto dijele dječji vrtići Dravska i Aleja, na trećem se nalazi Biškupec, dok četvrto mjesto dijele dječji vrtići Kozarčeva, Kućan, Koprivnička i Trakošćanska.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  U Varaždinskoj županiji registrirano je 14.551 osoba sa šećernom bolešću

    Ni kišno vrijeme nije moglo spriječiti članove Društva za zaštitu od dijabetesa Varaždin da u suradnji sa Savjetom za zdravlje Varaždinske županije te Centrom za dijabetes Opće bolnice Varaždin u povodu Svjetskog dana šećerne bolesti organiziraju sada već tradicionalnu javnozdravstvenu akciju besplatnog mjerenja razine šećera u krvi, a sve s ciljem podizanja svijesti o šećernoj bolesti koju sve više nazivaju bolest „tihi ubojica“. Uz besplatno mjerenje razine šećera u […]

  today12/11/2023 51

  0%