play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Donja Voća uz partnere uspješno provela projekt ˝Zaželi-biti uključena faza II˝

Općina Donja Voća uz partnerstvo Centra za socijalnu skrb Ivanec, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, područni ured Varaždin i Udruge za socijalne aktivnosti i potporu pri zapošljavanju Mentor u razdoblju od 18 mjeseci provodila je projekt ˝Zaželi biti uključena-faza II˝ čija je ukupna vrijednost 458.600 kuna, a u stopostotnom iznosu financiran je sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda.

Cilj je bio omogućiti pristup zapošljavanju i tržištu rada ženama pripadnicama ranjivih skupina s naglaskom na teško dostupna, ruralna područja, osnažiti i unaprijediti radni potencijal teže zapošljivih žena i žena s nižom razinom obrazovanja zapošljavanjem u lokalnoj zajednici koje će ublažiti posljedice njihove nezaposlenosti i rizika od siromaštva te ujedno potaknuti socijalnu uključenost i povećati razinu kvalitete života krajnjih korisnika.

Problemi koje rješava ova faza projekta vezan je na veliki udio starijeg stanovništva u ukupnoj populaciji općine koji imaju niska primanja, nalaze se u stanju socijalne isključenosti i siromaštva i prijeti im institucionalizacija, teritorijalno su izolirani, žive u teže dostupnim mjestima te im je svaki oblik pomoći potreban.

Kroz projekt je zaposleno pet pripadnica ciljane skupine te pružena usluga potpore i podrške starijim osobama i osobama u nepovoljnom položaju pa je tako 35 krajnjih korisnika primilo uslugu potpore i podrške u kući, a četiri su pripadnice ciljne skupine stekle Uvjerenje o osposobljavanju za proizvođača poljoprivrednih kultura na ekološki način. „Projekt je ispunio vrlo bitne socijalne komponente. S jedne strane zaposlene su žene koje odgovorno i s ljubavlju rade svoj posao, a s druge strane stariji i nemoćni su dobili ono što im je potrebno – najnužniju njegu i skrb. Realizacijom ovog projekta podignuta je kvaliteta života krajnjih korisnika te su osnaženi i unaprijeđeni radni potencijali teže zapošljivih žena” – poručuju iz Općine.

Valja napomenuti kako su provedena procjena kvalitete i povratne informacije s terena i više nego pozitivne, pa je po završetku projekta ˝Zaželi-faza II, Općina Donja Voća spremno osigurala sredstva za daljnji nastavak istoimenog projekta u suradnji s GDCK Ivanec. „Potpisali smo sporazum s GDCK Ivanec kojim će Općina Donja Voća sufinancirati u ukupnom iznosu od 39.000 kuna za provođenje programa ˝Pomoć u kući˝ na području općine. Predviđeno trajanje projekta je do datuma početka provedbe sljedeće faze projekta ˝Zaželi-faza III, koji je GDCK Ivanec prijavio na natječaj Ministarstva rada u suradnji s Općinom Donjom Voćom. Kroz projekt je uključeno 30 korisnika s područja općine Donja Voća te će u suradnji s Crvenim križem socijalne usluge biti osigurane i dalje” – objasnila je općinska načelnica Sanja Kočet. Dodala je kako se radi o socijalnoj usluzi koju lokalna zajednica osigurava u suradnji s pružateljem usluge te se na taj način aktivira lokalna podrška i potrebitima pruža sve potrebne usluge i osigurava podrška kroz socijalni program GDCK-a Ivanec uz informiranje mogućnosti ostvarivanja prava iz raznih javnih sustava i servisa.

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Regija

  U Svibovcu Topličkom pokopani posmrtni ostaci 72 ekshumirane žrtve masovnih likvidacija partizanskih postrojbi u Drugom svjetskom ratu

  U nedjelju su na groblju Svibovec nakon gotovo 80 godina, pokopani posmrtni ostaci žrtava Drugog svjetskog rata, ekshumiranih 2014. godine s lokacije Leskovec, predio Jakšenica.   Misu za 72 ekshumirane žrtve masovnih likvidacija na području sjeverne Hrvatske koje su se dogodile nakon zauzimanja Varaždinskih Toplica od strane partizanskih postrojbi 29. rujna 1943. godine,  predvodio je  mons. Vlado Košić u koncelebraciji sa župnikom Jurajem Kopjarom.   - Dao Bog da se […]

  today26/09/2022 4

  0%