play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Donacija Međuparlamentarne skupine prijateljstva Hrvatska – Ukrajina za raseljene osobe

Voditeljica Međuparlamentarne skupine prijateljstva Hrvatska – Ukrajina Zdravka Bušić jučer je u pratnji saborske zastupnice Nadice Dreven Budinski boravila u Varaždinskim Toplicama u znak podrške raseljenim osobama iz Ukrajine. U pratnji župana Varaždinske županije Anđelka Stričaka te njegove zamjenice Silvije Zagorec obišle su kolektivni smještaj Dom 2 i predale donacije prikupljene sukladno trenutnim potrebama i u koordinaciji s Crvenim križem Varaždinske županije. Župan ih je informirao o trenutnom broju raseljenih osoba na području Županije te o popunjenosti smještajnih kapaciteta.

Saborska zastupnica Nadica Dreven Budinski zahvalila je na iskazanoj podršci te na donacijama. „Želim zahvaliti kolegama zastupnicima, članovima Skupine prijateljstva Hrvatska – Ukrajina, koji su dolaskom u Varaždinske Toplice dali podršku raseljenim osobama. Mali znakovi pažnje su važni, svaka lopta, vijača ili pak čokolada koju smo ovdje predali, a izmamila je osmijeh na ova dječja lica, od neprocjenjive su vrijednosti” – rekla je Dreven Budinski.

Voditeljica Skupine Zdravka Bušić izrazila je suosjećanje s raseljenim osobama te naglasila da Hrvatski sabor prati događanja u Ukrajini te djeluje sukladno situaciji. „Izražavam punu solidarnost s ukrajinskim narodom i njihovim vodstvom koji podnose ogromne žrtve u ovom bezumnom napadu. Tijekom ovih mjesec dana, koliko traje ratni sukob, Hrvatski sabor donio je Deklaraciju o Ukrajini kojom je jasno i oštro osudio rusku agresiju te pozvao na trenutačni prekid svih vojnih djelovanja kako bi se spriječile nove ljudske žrtve i materijalna šteta. Varaždinska županija pokazala je spremnost na prihvat raseljenih osoba te su napori koje ulaže u njihovo zbrinjavanje za svaku pohvalu.” – naglasila je Bušić.

Obilasku kolektivnog smještaja prisustvovale su i gradonačelnica Varaždinskih Toplica Dragica Ratković, načelnica Stožera civilne zaštite grada Varaždinske Toplice Marinela Belavić i v.d. ravnateljica Crvenog križa Varaždinske županije Sandra Vidaček.

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Regija

  Predstavljene nove mogućnosti financiranja projekata u području zdravstva i socijalne skrbi

  U organizaciji Javne ustanove za regionalni razvoj Varaždinske županije u Varaždinu je održan info dan „Nove mogućnosti financiranja kroz EU fondove u području zdravstva i socijalne skrbi u razdoblju 2021. – 2027.“. Informativno-edukativni događaj namijenjen je jedinicama lokalne i područne (regionalne) samouprave i javnopravnim tijelima s područja Varaždinske županije kako bi ih se pobliže upoznalo sa strateškim dokumentima višegodišnjeg financijskog okvira Europske unije 2021. - 2027. te izvorima financiranja lokalnih […]

  today27/01/2023 20

  0%