play_arrow

keyboard_arrow_right

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Donacija Međuparlamentarne skupine prijateljstva Hrvatska – Ukrajina za raseljene osobe

Voditeljica Međuparlamentarne skupine prijateljstva Hrvatska – Ukrajina Zdravka Bušić jučer je u pratnji saborske zastupnice Nadice Dreven Budinski boravila u Varaždinskim Toplicama u znak podrške raseljenim osobama iz Ukrajine. U pratnji župana Varaždinske županije Anđelka Stričaka te njegove zamjenice Silvije Zagorec obišle su kolektivni smještaj Dom 2 i predale donacije prikupljene sukladno trenutnim potrebama i u koordinaciji s Crvenim križem Varaždinske županije. Župan ih je informirao o trenutnom broju raseljenih osoba na području Županije te o popunjenosti smještajnih kapaciteta.

Saborska zastupnica Nadica Dreven Budinski zahvalila je na iskazanoj podršci te na donacijama. „Želim zahvaliti kolegama zastupnicima, članovima Skupine prijateljstva Hrvatska – Ukrajina, koji su dolaskom u Varaždinske Toplice dali podršku raseljenim osobama. Mali znakovi pažnje su važni, svaka lopta, vijača ili pak čokolada koju smo ovdje predali, a izmamila je osmijeh na ova dječja lica, od neprocjenjive su vrijednosti” – rekla je Dreven Budinski.

Voditeljica Skupine Zdravka Bušić izrazila je suosjećanje s raseljenim osobama te naglasila da Hrvatski sabor prati događanja u Ukrajini te djeluje sukladno situaciji. „Izražavam punu solidarnost s ukrajinskim narodom i njihovim vodstvom koji podnose ogromne žrtve u ovom bezumnom napadu. Tijekom ovih mjesec dana, koliko traje ratni sukob, Hrvatski sabor donio je Deklaraciju o Ukrajini kojom je jasno i oštro osudio rusku agresiju te pozvao na trenutačni prekid svih vojnih djelovanja kako bi se spriječile nove ljudske žrtve i materijalna šteta. Varaždinska županija pokazala je spremnost na prihvat raseljenih osoba te su napori koje ulaže u njihovo zbrinjavanje za svaku pohvalu.” – naglasila je Bušić.

Obilasku kolektivnog smještaja prisustvovale su i gradonačelnica Varaždinskih Toplica Dragica Ratković, načelnica Stožera civilne zaštite grada Varaždinske Toplice Marinela Belavić i v.d. ravnateljica Crvenog križa Varaždinske županije Sandra Vidaček.

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Kultura

  Predstava „Pazi na prazninu“ na Velikoj sceni

  U petak, 12. ožujka i u subotu 13. ožujka s početkom u 19 sati i 30 minuta na Velikoj sceni Hrvatskog narodnog kazališta u Varaždinu očekuju vas izvedbe autorskog projekta “Pazi na prazninu” autora i redatelja Romana Nikolića i dramaturginje Olje Lozice. Predstava je to koja postavlja pitanje što znači biti drugi i drugačiji, kao i koliko smo bez obzira na to što smo drugi, zapravo i drugačiji. Što mi […]

  today09/03/2021 60