play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Donacija Međuparlamentarne skupine prijateljstva Hrvatska – Ukrajina za raseljene osobe

Voditeljica Međuparlamentarne skupine prijateljstva Hrvatska – Ukrajina Zdravka Bušić jučer je u pratnji saborske zastupnice Nadice Dreven Budinski boravila u Varaždinskim Toplicama u znak podrške raseljenim osobama iz Ukrajine. U pratnji župana Varaždinske županije Anđelka Stričaka te njegove zamjenice Silvije Zagorec obišle su kolektivni smještaj Dom 2 i predale donacije prikupljene sukladno trenutnim potrebama i u koordinaciji s Crvenim križem Varaždinske županije. Župan ih je informirao o trenutnom broju raseljenih osoba na području Županije te o popunjenosti smještajnih kapaciteta.

Saborska zastupnica Nadica Dreven Budinski zahvalila je na iskazanoj podršci te na donacijama. „Želim zahvaliti kolegama zastupnicima, članovima Skupine prijateljstva Hrvatska – Ukrajina, koji su dolaskom u Varaždinske Toplice dali podršku raseljenim osobama. Mali znakovi pažnje su važni, svaka lopta, vijača ili pak čokolada koju smo ovdje predali, a izmamila je osmijeh na ova dječja lica, od neprocjenjive su vrijednosti” – rekla je Dreven Budinski.

Voditeljica Skupine Zdravka Bušić izrazila je suosjećanje s raseljenim osobama te naglasila da Hrvatski sabor prati događanja u Ukrajini te djeluje sukladno situaciji. „Izražavam punu solidarnost s ukrajinskim narodom i njihovim vodstvom koji podnose ogromne žrtve u ovom bezumnom napadu. Tijekom ovih mjesec dana, koliko traje ratni sukob, Hrvatski sabor donio je Deklaraciju o Ukrajini kojom je jasno i oštro osudio rusku agresiju te pozvao na trenutačni prekid svih vojnih djelovanja kako bi se spriječile nove ljudske žrtve i materijalna šteta. Varaždinska županija pokazala je spremnost na prihvat raseljenih osoba te su napori koje ulaže u njihovo zbrinjavanje za svaku pohvalu.” – naglasila je Bušić.

Obilasku kolektivnog smještaja prisustvovale su i gradonačelnica Varaždinskih Toplica Dragica Ratković, načelnica Stožera civilne zaštite grada Varaždinske Toplice Marinela Belavić i v.d. ravnateljica Crvenog križa Varaždinske županije Sandra Vidaček.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Sport

  Vraća se Humanitarna utrka grada anđela

  Sportsko rekreativno društvo 315 Sjeverozapad i Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina, na inicijativu Damira Habijana, organiziraju humanitarnu utrku s koje će sav prihod od kotizacija biti doniran Odjelu pedijatrije Opće bolnice Varaždin. Najavljeno je to u utorak na konferenciji za novinare, što znači da se u Varaždinu vraća Humanitarna utrka grada anđela. 2. humanitarna utrka grada anđela održat će se u nedjelju, 9. svibnja 2021. godine, sa startom na Kapucinskom […]

  today06/04/2021 192 2

  0%