play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Dodjela potpora Zaklade za prevenciju kriminaliteta “Sveti Mihael”

U Županijskoj palači u Varaždinu održano je svečano potpisivanje ugovora za dodjelu potpora iz sredstava Zaklade za prevenciju kriminaliteta “Sveti Mihael” u 2021. godini.

Javni je poziv raspisan krajem prošle godine i to za dodjelu novčanih sredstava (potpora) za preventivne aktivnosti, kampanje, programe ili projekte koje se kontinuirano provode određeno vrijeme i prepoznati su kao učinkoviti u prevenciji kriminaliteta, ali i za nove preventivne aktivnosti, kampanje, programe ili projekte.

Ugovore su potpisali korisnici sredstava, a to su predstavnici Osnovnih škola, Dječjih vrtića, te ravnatelji i voditelji različitih udruga i društava koja su dobila financijska sredstva te upraviteljica Zaklade Silvija Zagorec. Potpisivanju su nazočili i predsjednica Upravnog odbora Zaklade za prevenciju kriminaliteta “Sveti Mihael” Sandra Županić, Dalibor Božić i Marina Kolarić iz PU varaždinske te Renata Skoko, pročelnica Upravnog odjela za poslove Skupštine i župana.

Upraviteljica Zaklade čestitala je korisnicima na dobivenim sredstvima. “Želim ovom prigodom naglasiti kako je na sjednici upravnog odbora prilikom analize i odlučivanja temeljem pristiglih prijava utvrđeno da su od strane osnovnih škola, jedinica lokalne samouprave, dječjih vrtića i udruga, zaprimljeni vrlo kvalitetni projekti prevencije i moram istaknuti da me to iskreno veseli. Stoga smo i povećali iznos odobrenih sredstava s 45 na 75 tisuća kuna i taj iznos će biti dodijeljen za ukupno 13 programa prevencije” – rekla je Silvija Zagorec te svima čestitala na idejama, kreativnosti i inicijativi da sudjeluju u preventivnim aktivnostima i kampanjama koje utječu na prevenciju kriminaliteta. „Želim vam puno uspjeha u realizaciji projekata”- istaknula je Zagorec.

Korisnicima financijskih sredstava obratila se i predsjednica Upravnog odbora Zaklade za prevenciju kriminaliteta “Sveti Mihael” Sandra Županić koja je naznačila kako se radi o vrlo kvalitetnim projektima i programima. „Zaista ima dobrih i zanimljivih programa i sigurna sam da će se njihovom realizacijom doprinijeti prevenciji kriminaliteta”- rekla je Županić.

U ime potpisnika ugovora na dodijeljenim sredstvima zahvalio se Miroslav Mateša, predsjednik Udruge umirovljenika Grada Ivanca, dok je Dalibor Božić iz PU varaždinske rekao kako je Policijska uprava inicirala osnivanje ove Zaklade koja za cilj ima prevenciju. „Policijski posao nije samo represija, nego i prevencija, a u tome ćete nam i Vi pomoći”- zaključio je Dalibor Božić.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  Zavod za hitnu medicinu postaje prvi nastavni zavod u Varaždinskoj županiji i treći u Hrvatskoj u području hitne medicine

  Nakon što je Županijska skupština Varaždinske županije jednoglasno donijela odluku, pokrenut je postupak za prelazak Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije u Nastavni zavod za hitnu medicinu. „Ovo će biti prvi nastavni zavod u našoj županiji i treći nastavni zavod u Hrvatskoj u hitnoj medicini, na što smo ponosni. Osim pružanja hitne medicinske pomoći i obavljanja sanitetskog prijevoza, djelatnost Zavoda sada će biti proširena na obavljanje nastave iz područja hitne […]

  today24/02/2022 69

  0%