play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
  • cover play_arrow

    Radio Megaton Radio Megaton..

Dođite na Vincekov pohod po voćanskim bregima!

 

Općina Donja Voća i Udruga vinogradara i voćara „Barilček“ pozivaju sve zaljubljenike u prirodu i dobru kapljicu da im se pridruže na 2. Vincekovom pohodu po voćanskim bregima. Voćanci u subotu, 20. siječnja tradicionalno obilježavaju blagdan sv. Vinka kako bi po dobrim starim običajima obilježili početak nove vinogradarske godine. Prijave za Vincekov pohod započinju u 9 sati i 30 minuta kod vinogradarskog punkta u Gornjoj Voći gdje će se u 10 sati održati blagoslov skulpture sv. Vinka, a potom se kreće prema voćanskim bregima. Na pohodu dugom 6 kilometara pripremljena je okrjepa na tri vinogradarska punkta sa završetkom u Etno kući u Gornjoj Voći. Za sve sudionike osiguran je gulaš koji će pripremiti članovi Lovačkog društva „Trčka“, dok će se za dobru zabavu pobrinuti muzička sekcija KUD-a Voća. Kotizacija za sudjelovanje iznosi 5 eura, a svaki sudionik dobiva čašu te može konzumirati hranu i piće na svim punktovima. Po završetku pohoda za sudionike je osiguran prijevoz od Etno Kuće do Područne škole Antuna Gustava Matoša u Gornjoj Voći pa se svima sugerira da svoje automobile ostave u krugu škole.

„Dođite i dobro se zabavite u ugodnom društvu uz domaću vinsku kapljicu! Vidimo se 20. siječnja u 9:30 na Voći! Živjeli!“ – poručuju organizatori.

Nove vijesti

  • PLAYLISTA
  • Razno

    Ovogodišnja Conpasta – Internacionalni kongres slastičarstva i gastronomije u znaku jela iz Australije, Japana, Austrije, Slovenije i Hrvatske

    Varaždinska županija i ove je godine domaćin te pokrovitelj  internacionalnog kongresa tjesteničarstva i gastronomije Conpasta koji se po šesnaesti puta održava u Hotelu Turist u Varaždinu, a okuplja proizvođače tjestenine, slastičare te članove mnogih udruga s područja Varaždinske županije, ali i šire. Tema ovogodišnjeg kongresa je  „Tjestenina srce gastronomije“. Tako su mnogi posjetitelji imali prilike degustirati različite vrste tjestenina, šurlice, rezance, požirake, fuže, taškrle, pljukance kao i kolače izrađene po […]

    today04/11/2025 6

    0%