play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Dodijeljene stipendije učenicima i studentima Općine Petrijanec

U prostorijama male dvorane Društvenog doma Petrijanec, održano je potpisivanje ugovora o stipendiranju učenika i studenata u školskoj, odnosno akademskoj godini 2022./2023.g. Dobitnicima stipendija ugovore je uručio načelnik Općine Petrijanec uz prigodnu čestitku: „Raduje činjenica da u našoj općini svake godine imamo velik broj darovitih mladih ljudi koji zaslužuju dobiti priznanje za uloženi trud i stipendiju kao poticaj daljnjem obrazovanju. Danas svi želimo našoj djeci pružiti najbolje i najviše što možemo kada je u pitanju obrazovanje, a troškovi su sve veći. Zbog toga smo odlučili da osim studenata stipendiramo i ove godine nadarene učenike srednjih škola. Ulaganje u znanje je najbolje ulaganje. Čestitam svim stipendistima, uz želju da im nova školska i akademska godina bude još uspješnija“.

 

 

Za školsku, odnosno akademsku godinu 2022./2023. Općina Petrijanec dodijelila je 71 stipendiju za što su u proračunu osigurana sredstava a prijedlogom novog proračuna biti će osigurana i u idućoj godini. Prema kriteriju izvrsnosti pravo na stipendiju ostvario je 31 učenik i 40-ak studenata.  Učeničke stipendije iznose 200 kuna mjesečno. Studenti polaznici visokih učilišta sa sjedištem na području Varaždinske županije, njih četiri, dobivati će 300 kuna mjesečno, a studenti polaznici visokih učilišta sa sjedištem izvan Varaždinske županije i Međimurske županije ili u stranoj državi 600 kuna, njih 36.

 

Učenicima srednjih škola stipendije se dodjeljuju za cijelu školsku godinu u trajanju od 1. rujna tekuće kalendarske godine do 30. lipnja naredne kalendarske godine, a studentima za cijelu akademsku godinu u trajanju od 1. listopada tekuće kalendarske godine do 31. srpnja naredne kalendarske godine, odnosno u vremenskom trajanju od 10 mjeseci.

 

Niz godina sam odličan učenik pa stipendiju primam još i od srednje škole. Trenutno mi ona služi da pokrijem troškove prijevoza svaki vikend ili svaki drugi od Zagreba do Varaždina i s njom plaćam i karte za tramvaj. Zahvaljujem općini u ime studenata na dodijeljenoj stipendiji – Veronika Koprek, studentica sam treće godine novinarstva na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu.

 

 

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Regija

  Obilježen dan plavog irisa

  Ispred ulaza na Gradsku tržnicu u Varaždinu obilježen je Dan plavog irisa, a cilj ovog obilježavanja je podizanje svijesti o prevenciji karcinoma debelog crijeva i ukazivanje na važnost preventivnog pregleda u okviru Nacionalnog programa ranog otkrivanja karcinoma debelog crijeva i pružanje potpore osobama sa stomom. Tako su svi zainteresirani građani mogli izmjeriti krvni tlak i razinu šećera u krvi, a mogli su čuti i korisne informacije o simptomima bolesti te […]

  today27/05/2023 9

  0%