play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Dodijeljene gradske novčane potpore za novorođene bebe

U čitaonici Gradske knjižnice Ivana Belostenca u lepoglavskom Domu kulture organiziran je prijem za roditelje novorođene djece. Gradonačelnik Marijan Škvarić veselim je roditeljima uručio jednokratne gradske novčane potpore za 24 novorođene bebe. Radi se o novčanim potporama u iznosu od 1.500 kuna za prvo dijete, 2.000 kuna za drugo dijete i 2.500 kuna za treće dijete. Prošle godine zabilježen je slučaj kada je za rođenje trojke isplaćen iznos od 10.000 kuna, dok je za blizance potpora iznosila 7.000 kuna.

Dodjela potpora za novorođene bebe je za mene jedna obveza koja mi uvijek predstavlja zadovoljstvo. Grad Lepoglava osim novčanih potpora provodi i druge mjere koje imaju za cilj osigurati ostanak mladih obitelji u našem prelijepom lepoglavskom kraju. Izgradnjom i uređenjem novih vrtićkih prostora omogućeno je da svako dijete s gradskog područja pohađa vrtić i to uz financijsku potporu Grada. Naime, pohađanje vrtića sufinancira se iz gradskog proračuna pri čemu je za neke kategorije pohađanje vrtića besplatno”, naveo je gradonačelnik Škvarić.

Osim toga, naveo je gradonačelnik, Grad Lepoglava financira nabavku radnih bilježnica za osnovnoškolce kao i održavanje izvanškolskih aktivnosti te nagrade za najuspješnije učenike. Pored toga, Grad sufinancira produženi boravak u školi, pomaže i studentima dajući im gradske stipendije, a mladim obiteljima omogućava se gradnja odnosno kupnja kuće ili stana uz gradsku potporu, a daju se i potpore malim poslovnim subjektima. Majke su navele kako im ova potpora puno znači, pogotovo u ovo vrijeme kada su prisutna poskupljenja osnovnih životnih potrepština.

 

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Kultura

  Davor Bobić imenovan ravnateljem Varaždinskih baroknih večeri

  Ministrica kulture i medija dr. sc. Nina Obuljen Koržinek, nakon konzultacija i u dogovoru s gradonačelnikom Grada Varaždina dr. sc. Nevenom Bosiljem, imenovala je Davora Bobića ravnateljem Varaždinskih baroknih večeri i u narednom dvogodišnjem mandatu.   Gradonačelnik Neven Bosilj na prijemu u palači Patačić čestitao je Davoru Bobiću na reizboru: „Nemjerljiv je doprinos Davora Bobića dosadašnjim uspjesima Varaždinskih baroknih večeri. Trud i volja koju ulaže dokaz su da uistinu živi […]

  today19/01/2023 56

  0%