play_arrow

keyboard_arrow_right

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Donji Kućan doniran prvi univerzalni uređaj za rezanje

Gradonačelnik Ivan Čehok je u ime Grada Varaždina Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Donji Kućan donirao prvi univerzalni uređaj za rezanje svih vrsta materijala koji služi kao pripomoć u spašavanju iz ruševina. Ispred DVD-a Donji Kućan upriličena je demonstracija rada uređaja na kojoj su uz gradonačelnika, zapovjednika varaždinske Javne vatrogasne postrojbe Ivicu Labaša, predsjednika Gradske vatrogasne zajednice Varaždin Tomislava Bogovića i predsjednika DVD-a Donji Kućan Tomislava Lepoglavca prisustvovali i članovi ostalih vatrogasnih društava iz grada Varaždina koja će također uskoro dobiti ovakve uređaje.

 

„Mi nismo nabavljali vozila samo za našu Javnu vatrogasnu postrojbu. U ovom mandatu ćemo nabaviti četiri vrlo važna vozila poput primjerice ljestvi, navalnog vozila. Uz to, opremamo i dobrovoljna vatrogasna društva, a ovo je jedan moderan aparat za zaštitu i spašavanje koji brzo i učinkovito reže sve, čak i u vodi. To je inovacija i naš varaždinski proizvod, a danas se koristi u mnogim zemljama svijeta, izvozi se u arapske zemlje. Koristio se i u Petrinji za spašavanje. Zato smo odlučili da ovakve aparate poklanjamo svim našim vatrogasnim društvima kako bi ih vatrogasci mogli koristiti ako bude potreba za spašavanjem, primjerice iza zaglavljenih vrata, kamenih blokova, u vodi i slično. Ovo je jedan nevjerojatan i potreban uređaj za naše vatrogasce. Oni su presretni da se ovako nešto donira.“ – rekao je gradonačelnik Ivan Čehok.

Ivica Labaš istaknuo je kako je vrijednost ove donacije jako velika, ne u financijskom smislu nego sama vrijednost opreme koja u situacijama potresa, rušenja, eksplozija, gdje bi trebali vatrogasci intervenirati, spašava ljude ili životinje: „Ovo je jedan korak naprijed što niti državne javne postrojbe nemaju. Mi smo javnu postrojbu već dobro opremili s ovakvim alatima, ali procijenili smo da je dobro da ovo imaju svi.“ – rekao je Labaš.

 

„Donacija ovog uređaja za spašavanje u kriznim situacijama, u slučaju potresa, za brze intervencije, ako je negdje potrebno razrezati vrata, beton, metal, uvelike će nam pomoći. Još nam nedostaje puno opreme, ali pribavit ćemo je s vremenom. Što se tiče voznog parka, opremljeni smo dosta dobro. Imamo vatrogasnu prikolicu, novi kombi, opremu dopunjavamo koliko treba i Vatrogasna zajednica grada Varaždina nam pomaže financijski.“ – kazao je predsjednik DVD-a Donji Kućan Tomislav Lepoglavec.

 

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Nove vijesti
 • PLAYLISTA
  07:24JOŠ JENU PUTNU - SUHODOLČAN RAJKO & KLAPA BISTRICA
  07:19VLADARICA - ZEČIĆ DRAŽEN
  07:14GITARA ROMANA - JELAVIĆ MATKO
  07:10LJUDI - BORNO DAVOR
  07:05NE MOGU TE PRESTAT JUBIT - BRALIĆ TOMISLAV & KLAPA INTRADE
 • Regija

  Policija za vikend pojačano nazire promet

  Policijski službenici Policijske uprave varaždinske i ovog će vikenda, na svim dionicama cesta na području Varaždinske županije pojačano nadzirati promet svih sudionika u prometu. Tom će prilikom provoditi mjere i radnje na sprječavanju prekršaja iz tzv. skupine „četiri glavne ubojice u prometu“ i zaštite najugroženijih skupina sudionika u prometu. Na području Postaje prometne policije Varaždin i Policijske postaje Novi Marof provodit će se lokalne akcije „Alkohol“. Iz Policije skreću pozornost […]

  today16/04/2021 59 2