play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

DKOM odbio žalbu, počinje projektiranje podvožnjaka Supilova – Wissertova u Varaždinu

Državna komisija za kontrolu postupaka javne nabave – DKOM 9. siječnja 2024. godine objavila je na svojim službenim stranicama tekst rješenja kojim se odbija žalba žalitelja Zajednice ponuditelja MOBILITA EVOLVA d.o.o. iz Zagreba kao neosnovana. Riječ je o neosnovanoj žalbi na postupak javne nabave koji je Grad Varaždin kao naručitelj objavio još 4. rujna prošle godine radi nabave usluga izrade projektne dokumentacije za izgradnju deniveliranog prolaza ispod pruge i rekonstrukcija dvaju raskrižja na ulici Frana Supila u Varaždinu.

U predmetnom postupku javne nabave pristigle su dvije ponude, naručitelj je u postupku pregleda i ocjene ponuda obje ponude ocijenio kao valjane, te je Odlukom o odabiru kao ekonomski najpovoljniju odabrao ponudu Zajednice ponuditelja Via Plan d.o.o., Varaždin, Geotech d.o.o., Rijeka i Granova d.o.o., Zagreb. Kako je objavljeno, ta će Zajednica izraditi projektnu dokumentaciju u vrijednosti 446.237,5 eura.

Nakon odbijanja žalbe od strane DKOM-a stvoreni su svi preduvjeti da se potpiše ugovor i započne projektiranje tog važnog komunalnog i cestovnog projekta kojim će jugoistočni dio Varaždina biti primjerenom cestom spojen s ostatkom grada te će gužve na postojećem prijelazu preko takozvane „Kućanske rampe“ postati stvar prošlosti.

Gradonačelnik Grada Varaždina dr. sc. Neven Bosilj je po primitku obavijesti o odbijanju žalbe jednog od ponuditelja izjavio:

Bilo je za očekivati da će DKOM donijeti takvu odluku i odbaciti žalbu kao neosnovanu jer smo proveli javnu nabavu sukladno propisanim pravilima. Drago mi je da nakon ove odluke varaždinski Via Plan u suradnji s partnerima može krenuti na posao projektiranja. Rješavanje problema gužvi i čekanja na „Kućanskoj rampi“, odnosno primjerenog i sigurnog cestovnog spoja jugoistočnog dijela s centrom i ostatkom grada jedan je od najvažnijih strateških ciljeva ove gradske uprave. O rješenju problema svima znanog kao „Kućanska rampa“ govori se već više od 50 godina. Bilo je raznih ideja i prijedloga, ali nitko nikad nije uspio doći dalje od nas na korak do konačnog rješenja. Drago mi je da smo u suradnji s Hrvatskim željeznicama, Ministarstvom prometa i našim stručnim timom došli do faze projektiranja glavnog projekta te ćemo kao i kod pripreme projekta rješenja drugog velikog problema, onog s balama, i u ovom slučaju poštovati prijedlog struke. Očekujem da ćemo sukladno propisanim uvjetima natječaja u roku od 9 mjeseci od potpisivanja Ugovora imati pred sobom projekt podvožnjaka kojim ćemo i na simboličkoj razini izbrisati ovu razdjelnicu koja je dijelila naš grad. Varaždin je predugo bio podijeljen željezničkom prugom, a ovakvim rješenjem i gradnjom podvožnjaka osigurat ćemo daljnji urbani razvoj ovog dijela našeg grada.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Razno

  Više od 18 tisuća eura za projekt „Razvoj pametnih i održivih rješenja u Gradu Novom Marofu”

  Digitalizacija rada gradske uprave te razvoj smart city koncepta, među prioritetima su brojnih jedinica lokalne samouprave, stoga je i osmišljen projekt „Razvoj pametnih i održivih rješenja u Gradu Novom Marofu”. Potvrda da je osmišljen i pripremljen dobro je odluka Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost da sufinancira ovaj projekt vrijedan gotovo 46 tisuća eura, a ugovor o sufinaciranju gradonačelniku Siniši Jenkaču u četvrtak su uručili ministrica zaštite okoliša i […]

  today19/07/2024 8

  0%