play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Dječja skupina KUD-a Klaruš nastupila na Dječjim Vinkovačkim jesenima

U svečanom mimohodu dječjih folklornih skupina na 58. Vinkovačkim jesenima koje se održavaju do 17. rujna, ulicama i trgovima Vinkovaca prošle je nedjelje prošlo 55 kulturno-umjetničkih društava s više od dvije tisuće malih čuvara tradicijske baštine krajeva iz kojih dolaze.

Male su Jeseni naime uvod u središnji tjedan najveće tradicijske manifestacije koja svake godine u Slavoniju privlači sve veći broj posjetitelja. Sukladno tradiciji manifestacije, raspjevanu dječju povorku predvodili su mali konjanici i mažoretkinje uz limenu glazbu.

Nakon mimohoda, Dječji folklorni festival nastavio se na Međužupanijskoj smotri dječjih folklornih skupina gdje je nastupilo osam društava među kojima i članovi dječje folklorne grupe KUD-a Klaruš Maruševec. Klaruši su i ovom prilikom predstavili svoj maruševečki kraj i Varaždinsku županiju dok se Vinkovačkim ulicama orila pjesma „…kuda Jura hodi tuda pole rodi, gledajte ga gledajte Juru zelenog…“

Domaćini KUD-u Klaruš ove su godine bili članovi KUD-a Zvonko Ban iz Jarmine, među kojima su se stvorila mnoga prijateljstva, kao i želja za ponovnim susretom. Preko 2000 mališana pokazalo je u najvećem gradu jugoistočne Slavonije kako voljeti i čuvati tradiciju, te da i dalje postoje čuvari tradicije koji svake godine oduševljavaju posjetitelje ove jedinstvene manifestacije.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Razno

  Bumbari Varteksa osvojili treće mjesto na turniru u Švicarskoj

  Mladi nogometaši U-12 iz NK Varteks ponosno su se vratili kući s brončanim medaljama s prvog turnira prijateljstva „Crohelvetic Fussball Cup“ koji je održan u nedjelju, 23. lipnja, na terenima Sportanlage Schweizerbild u gradu Schaffhausenu, prijateljskom gradu Varaždina u Švicarskoj. Uz podršku i pokroviteljstvo Grada Varaždina turnir je održan u organizaciji Generalnog konzulata RH u Zürichu, uz potporu Kulturne udruge HSD Ban St. Gallen i grada Schaffhausena. Ovaj turnir okupio […]

  today24/06/2024 2

  0%