play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Diplomatski zbor na izletu u Varaždinu

Predstavnici Diplomatskog zbora, veleposlanici stranih zemalja akreditirani u Republici Hrvatskoj u utorak, 30. siječnja 2024. godine posjetili su Varaždin.

Tridesetak veleposlanika uz vodiča su razgledali kulturno-povijesne spomenike i dobili informacije o bogatoj prošlosti, ali i sadašnjosti Varaždina i Varaždinske županije. Prezentirane su im zanimljive priče o gastronomiji i autohtonim jelima, o povijesti obrtništva i cimerima, te o 500 godina gradske vijećnice. Posjetili su i varaždinsku katedralu gdje im je, uz domaćina mons. Tonija Perčića, Višeslav Jaklin predstavio raskoš katedralnih orgulja. Uz razgledavanje Trga Miljenka Stančića i Starog grada, uživali su i na Trgu tradicijskih obrta te razgledali izložbu Bistra kaplja vrednija od zlata u palači Herzer te Centar za posjetitelje u zgradi Varaždinske županije.

Pozdravili su ih gradonačelnik Neven Bosilj i župan Anđelko Stričak, a nakon zajedničkog objeda posjet Varaždinu i Varaždinskoj županiji nastavili su odlaskom u Zlatne gorice. Program posjete osmislili su uredi turističkih zajednica Grada Varaždina i Varaždinske županije.

Posjeta Varaždinu organizirana je u sklopu aktivnosti Diplomatskog zbora kojim predsjeda apostolski nuncij NJ. E. Giorgio Lingua, a tajnik je veleposlanik Indije NJ. E. Raj Kumar Srivastava. Organizatori izleta za tridesetak diplomata istaknuli su odličnu reputaciju Varaždina i Varaždinske županije u očima stranih diplomata u Hrvatskoj koja je ovim posjetom još dodatno potvrđena.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Razno

  Više od 18 tisuća eura za projekt „Razvoj pametnih i održivih rješenja u Gradu Novom Marofu”

  Digitalizacija rada gradske uprave te razvoj smart city koncepta, među prioritetima su brojnih jedinica lokalne samouprave, stoga je i osmišljen projekt „Razvoj pametnih i održivih rješenja u Gradu Novom Marofu”. Potvrda da je osmišljen i pripremljen dobro je odluka Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost da sufinancira ovaj projekt vrijedan gotovo 46 tisuća eura, a ugovor o sufinaciranju gradonačelniku Siniši Jenkaču u četvrtak su uručili ministrica zaštite okoliša i […]

  today19/07/2024 6

  0%