play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Dijabetičko društvo Lepoglava ima novo vodstvo

Dijabetičko društvo Lepoglava ima novo vodstvo. Glavni je to detalj s netom održane redovne izborne sjednice Skupštine udruge koja okuplja lepoglavske dijabetičare. Članovi Skupštine jednoglasno su za novog predsjednika izabrali Hrvoja Kovača, dosadašnjeg člana Upravnog odbora koji će na mjestu prve osobe udruge zamijeniti Luciju Mađar koja će u narednom razdoblju obnašati funkciju tajnice udruge dok će Martin Dubovečak preuzeti mjesto zamjenika predsjednika udruge.

Članovi i članice Dijabetičkog društva Lepoglava uoči izbora raspravljali su o Izvješću o radu koje je podnijela dosadašnja predsjednica Mađar koja je tom prilikom spomenula kako se Društvo od svog osnivanja posvetilo organiziranju raznih javno-zdravstvenih akcija te suradnji s lokalnim liječnicima obiteljske medicine koji su građanima održavali predavanja o problemima koje sa sobom nosi dijabetes, jedna od najpoznatijih i najrasprostranjenijih bolesti današnjice.

Novi predsjednik i jedan od osnivača Dijabetičkog društva Lepoglava Hrvoje Kovač na kraju sjednice istaknuo je kako će Društvo nastaviti kvalitetan rad prethodnog vodstva koje je imalo peh s pandemijom koronavirusa uslijed čega je rad bio otežan i izazovan.
– No, nismo se dali obeshrabriti pa smo sa službenim prestankom pandemije nastojali što brže reaktivirati rad Društva, a pred nama je jedno novo razdoblje u kojem ćemo, zajedničkim naporima svih članova i članica ostvariti potencijal koji Društvo ima. U tome će nam pomoći dobra suradnja sa srodnim udrugama kao i drugim organizacijama civilnog društva iz Lepoglave i naše okolice s kojima smo već surađivali – rekao je Kovač i dodao kako veliku podršku u liječenju i životu oboljelima od dijabetesa pružaju upravo ovakve udruge te je uputio poziv svim zainteresiranima i oboljelima od dijabetesa da se pridruže radu Dijabetičkom društva Lepoglava.

Inače, među 51 udrugom koje na području Hrvatske okupljaju oboljele od dijabetesa je i Dijabetičko društvo Lepoglava koje je osnovano s ciljem promicanja zdravlja, razvoja i kvalitete života te medicinske i socijalne zaštite oboljelih od šećerne bolesti.

Dijabetičko društvo Lepoglava treća je takva udruga na području Varaždinske županije u kojoj više od 15.000 građana boluje od dijabetesa. Prema procjenama, na području Grada Lepoglave od dijabetesa boluje više od 700 građana.

 

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Politika

  Održana je 15. sjednica Županijske skupštine Varaždinske županije

  Varaždinska županija je prošlu godinu završila s viškom prihoda od 8,6 milijuna eura, a višak prihoda je prvi put nakon niza godina ostvarilo i svih šest zdravstvenih ustanova, istaknuto je danas na 15. sjednici Županijske skupštine Varaždinske županije, na kojoj su županijski vijećnici jednoglasno donijeli odluku o dobitnicima javnih priznanja u 2024. godini. Nagrada za životno djelo Varaždinske županije u 2024. godini je posthumno dodijeljena Petri Horvat, stradaloj u prometnoj […]

  today12/06/2024 3

  0%