play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Delegacija Marrakecha u posjeti Varaždinu

U službenom posjetu gradu Varaždinu od 1. do 4.studenoga 2023. godine boravi izaslanstvo grada Marrakecha koje predvodi prvi zamjenik gradonačelnice Mohamed El Idrissi.

Pored zamjenika Idrissija članovi delegacije su Hassan Choumaiss, predsjednik obrtničke komore Marrakech – Safi,  Iflahen Fatim Ezzahra: potpredsjednica Sveučilišta Cadi Ayyad u Marrakechu,  Hassan Amagroud: izvjestitelj Industrijske gospodarske komore, Samir Laaribya: voditelj Odjela za studije, planiranje i informacijski sustav Grada Marrakecha,  Lhoussine Ezzaouak: voditelj Odjela za kulturu i sport Grada Marrakecha, Moulay Tayib Snineh: voditelj tehničkog odjela Grada Marrakecha te Mohamed Knidiri: predsjednik udruge Veliki Atlas i bivši ministar obrazovanja Kraljevine Maroko.

Uz gradonačelnika Nevena Bosilja, i zamjenika Miroslava Markovića prijemu izaslanstva Marrakecha u sjedištu gradske uprave u palači Patačić nazočile su Barbara Antolić Vupora, zastupnica u Hrvatskom saboru, pročelnice Slađana Miočić i Danijela Vusić te viša savjetnica za međunarodnu suradnju dr. sc. Vesna Haluga. Direktorica Turističke zajednica Jelena Toth održala je prezentaciju o turističkim potencijalima Varaždina.

Prvoga dana posjete potpisano je  Pismo namjere o suradnji između dva grada koje je rezultat suradnje i aktivnosti poglavito na području gospodarstva, budući da varaždinska tvrtka Solvis već dugi niz godina posluje na tržištu Maroka, a posebno grada Marrakecha.

Gradonačelnik Grada Varaždina dr. sc. Neven Bosilj je nakon potpisivanja pisma namjere izjavio: “Sa zadovoljstvom smo pokrenuli uspostavu suradnje s gradom Marrakechom. To je grad od milijun stanovnika koji je pod zaštitom UNESCO-a, turistička prijestolnica ne samo Maroka nego i Afrike. Delegacija Marrakecha je došla u najjačem sastavu. Ovo pismo namjere je prvi korak, a vrlo vjerojatno je da ćemo postati i gradovi prijatelji.”

Nakon potpisivanja Pisma namjere o suradnji Idrissi Mohamed je zahvalio na toplom dočeku te je izrazio nadu da će se suradnja proširiti i na druga područja: Ovo je prvi korak u uspostavljanju suradnje između grada Marrakecha i grada Varaždina. Bilo bi nam drago da je ovo tek prvi korak, a ne posljednji. Tijekom razgovora u palači Patačić istaknuto je kako gradovi Marrakech Varaždin dijele zajedničku viziju održivije budućnosti te da će ova će suradnja omogućiti razmjenu znanja i primjera dobre prakse u borbi protiv ekoloških izazova. Istaknuo je kako se s obzirom na planirani program očekuje i suradnja na području kulturne razmjene, zaštite baštine, a prije svega suradnje na razini visokog obrazovanja. Gost iz Marrakecha posebno se zahvalio veleposlanstvu Republike Hrvatske u Maroku i veleposlanici Jasni Mileta koja je bila i inicijatorica ove suradnje.

 

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Sport

  Orijentacijski klub „Varaždin“ sudjelovao u kampu za mlade u orijentacijskom trčanju

  U završnici međunarodnog projekta CBC-ORENT II, Orijentacijski klub „Varaždin“ sudjelovao je u kampu za mlade u orijentacijskom trčanju, koji je održan od 24. do 27. lipnja u Parku prirode Papuk. Na kampu su sudjelovali juniori i kadeti iz Orijentacijskog kluba „Varaždin“ i mađarskog partnera Tajfutasert Pecs Alapitvany. Ovaj četverodnevni trening kamp na Papuku bio je izuzetno koristan za sve sudionike jer su mladi orijentacisti izmjenjivali iskustva u tehnikama orijentiranja sa […]

  today06/07/2021 240

  0%