play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Delegacija Hercegbosanske županije posjetila Varaždinsku županiju 

 

 

Jučer je delegacija Hercegbosanske županije na čelu s predsjednikom Vlade dr. sc. Ivanom Vukadinom posjetila Varaždinsku županiju gdje je sa županom Anđelkom Stričakom, zamjenicom župana Silvijom Zagorec i njihovim suradnicima održan radni sastanak na temu budućeg Sporazuma o suradnji.

 

Naime, na posljednjoj sjednici Županijske skupštine odobreno je sklapanje Sporazuma o suradnji između Varaždinske županije i Hercegbosanske županije u Federaciji Bosne i Hercegovine čime će biti postavljeni temelji uzajamne suradnje u području gospodarstva, obrazovanja, poljoprivrede, turizma, kulture, sporta, mladih, te drugih područja u nadležnosti obiju županija.

 

– Predsjednik Vlade Hercegbosanske županije prihvatio je ovaj poziv na sastanak gdje smo otvorili niz tema oko buduće suradnje. Smatram da imamo puno dodirnih točaka i temelja za suradnju – od Domovinskog rata, gdje su 1995. upravo negdje u ovo vrijeme, pripadnici legendarne Varaždinske 7. gardijske brigade oslobađali područje prema bosanskom Grahovu kao preduvjet da se organizira, tj. krene u vojnu redarstvenu operaciju Oluja. Potom, mnogi naši sugrađani Varaždinci su rodom ili porijeklom iz te županije, počevši od Zlatka Dalića, izbornika Hrvatske nogometne reprezentacije, biskupa Bože Radoša kao i Branka Ivankovića. U naredno vrijeme ćemo dodatno usuglasiti i otvoriti niz suradnji na području gospodarstva, turizma, obrazovanja, sve ono gdje možemo vidjeti da ima mogućnosti za napredak. Sporazum o suradnji ćemo potpisati na svečanoj sjednici 7. rujna, dan uoči samog Dana Varaždinske županije i uz to ćemo obilježiti 30-tu obljetnicu ponovnog osnutka Varaždinske županije. Vjerujem da će sve to što smo danas dogovorili i što pripremamo biti na korist svih naših građana, kako Varaždinske županije tako i Hercebosanske županije – rekao je župan.

 

Predsjednik Vlade Hercegbosanske županije dr. sc. Ivan Vukadin zahvalio se županu na organizaciji ovog posjeta te istaknuo kako je ovo njihov prvi službeni radni posjet.

 

– Komunikacija na razini Hercebosanska županija – Varaždinska županija traje neka 3 mjeseca. Mogu sa zadovoljstvom reći da smo danas i u ta tri mjeseca dogovorili potpisivanje Sporazuma o suradnji na Dan Varaždinske županije kada ćemo i službeno postati županije prijatelji. Dodirnih točaka imamo jako puno, znamenitih žitelja Hercebosanske županije koji su tu za stalno ili na privremenom radu, i obrnuto. U vrijeme Domovinskog rata pripadnici 7. gardijske brigade su dali svoj doprinos u pripremi akcije Oluja i oslobađanju Knina, ali i oslobađanju Bosne i Hercegovine te deblokadi Bihaća – rekao je Vukadin i zahvalio svim pripadnicima hrvatske vojske, a posebno Vladi Republike Hrvatske na čelu s premijerom Plenkovićem na svemu onome što čine za Hrvate u Bosni i Hercegovini zagovarajući njihov put u EU.

 

Delegaciju Hercegbosanske županije uz predsjednika Ivana Vukadina činili su i predsjedatelj Skupštine Hercegbosanske županije Jozo Ćosić te suradnici Ante Tadić, Arif Kovačević i Marija Šarac.

 

Radnom sastanku prisustvovali su i gradonačelnik Grada Varaždina dr. sc. Neven Bosilj, potpredsjednik Županijske skupštine Dragutin Kranjčec, pročelnica Upravnog odjela za poslove Skupštine i župana Renata Skoko, pročelnica Upravnog odjela za proračun i javnu nabavu Klaudija Brezovec, pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport dr. sc.  Miroslav Huđek, pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb, civilno društvo i hrvatske branitelje Ljubica Božić, pročelnica Upravnog odjela za opću upravu Lovorka Horvat, županijski vijećnici Jadranka Bahlen, Željko Dvekar i Robert Puja, direktor Vodnogospodarskog odjela za Muru i gornju Dravu dr. sc. Milan Rezo, načelnik Općine Cestica Mirko Korotaj te načelnik Općine Gornji Kneginec Goran Kaniški.

 

Nakon radnog sastanka delegacija je u pratnji župana i njegovih suradnika obišla Centar za posjetitelje u Županijskoj palači te posjetila Katedralu u Varaždinu gdje ih je dočekao i varaždinski biskup mons. Bože Radoš.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Varaždin

  Postavljanje nove javne rasvjete u Ulici Stanka Vraza

      U Ulici Stanka Vraza, danas su započeli radovi na modernizaciji javne rasvjete. Prva faza radova od Hallerove aleje do Ulice Vatroslava Lisinskog započela je demontažom zastarjelih svjetiljki i dotrajalih stupova te na spomenutoj dionici u sljedeća tri tjedna neće biti javne rasvjete, najavljeno je iz varaždinske gradske uprave. U tom razdoblju bit će zamijenjeni podzemni elektroenergetski kablovi, postavljeni novi temelji stupova javne rasvjete, novi stupovi i nove energetski […]

  today22/07/2024 2

  0%