play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Dani sporta u Novom Marofu

Novi Marof je ugostilo posljednji ovogodišnji Telemach Dan sporta, a izvrsna atmosfera od zagrijavanja do podjele medalja obilježila je veseli sportski dan.

Nakon što je sportsko-edukativni Telemach Dan sporta obišao sve županije u Hrvatskoj, 29 event održan je na ŠNK Novi Marof. Djeca su se natjecala u graničaru i atletici s ciljem prolaza na Državnu završnicu Plazama Sportskih igara mladih koja će se ove godine održati u Rijeci, ali prije svega svi su se dobro zabavili i družili. Plazma Sportske igre mladih primjer su dugoročnog angažmana u poticanju sportskog duha, inkluzije i druženja kod djece i mladih, a natjecanja u graničaru i atletici u sklopu Telemach Dana sporta pružaju najmlađima priliku za sportske izazove.

Mlade sportaše podržali su gradonačelnik Siniša Jenkač, ravnatelj Osnovne škole Novi Marof Anđelko Bošnjak i direktor natjecanja Plazma Sportskih igara mladih David Burburan.
Bitno je da se djeca bave sportom, jer sport nije samo tjelesna aktivnost, već nas uči disciplini, timskom radu i upornosti. Dan sporta treću godinu za redom održava se u našem predivnom Novom Marofu, a svjedočimo izvrsnoj atmosferi koja nas sve ispunjava ponosom. Želim sve najbolje svim pobjednicima, ali i svim sudionicima, jer svatko od vas je pobjednik već samim time što ste ovdje i što dajete svoj maksimum. Hvala svima koji su pridonijeli organizaciji ovog događaja i što zajedno stvaramo pozitivno okruženje za našu djecu – rekao je gradonačelnik Siniša Jenkač.

– Kao društveno odgovorna kompanija, Telemach predano radi na poticanju zdravih životnih navika kroz rekreaciju, socijalizaciju i zdravo natjecanje u sportu, nastojeći djecu i mlade potaknuti na aktivnosti koje predstavljaju temelj pravilnog rasta i razvoja. Pored istaknutijih, medaljama okrunjenih sportova, podržavamo i druga sportska područja, te smo ponosni višegodišnji zlatni sponzor Sportskih igara mladih. Smatramo da su djeca pokretači budućnosti i da svako djetinjstvo koje učinimo aktivnijim, znači korak naprijed ka stvaranju društva koje je zdravije, sretnije i uspješnije. Nastavit ćemo ulagati napore kako bismo podržali mlade generacije u razvijanju njihovih potencijala kroz sport, čime gradimo temelje za pozitivnu i prosperitetnu budućnost – rekla je Ana Miličević.

U ime Plazma Sportskih igara mladih prisutne je pozdravio David Burburan, direktor natjecanja:
Prekrasno je što ste se okupili u ovolikom broju i što ste prepoznali Telemach Dan sporta kao priliku da se družite, igate i natječete. Nastavit ćemo se truditi da kroz Plazma Sportske igre mladih djeca i mladi imaju priliku rast i razvijati se kroz sport i druženje. Zabavite se danas, budite fer prema svojim suigračima i protivnicima, i s nestrpljenjem očekujemo susret na Državnoj završnici u Rijeci.

Telemach Dana sporta započeo je paljenjem baklje koju su donijeli Lino iz Podravke i Vikor, maskota SIM-a, u pratnji prošlogodišnjih pobjednika u graničaru ekipe Vatreni.

Djeca su se natjecala u atletici i graničaru u dvije kategorije 2013. godište i mlađi te 2015. godište i mlađi. Kao posebno popularna disciplina istaknuo se graničar, koji kroz natjecanje miješanih ekipa, dječaka i djevojčica, potiče na druženje i inkluziju, a sudjelovali su učenici OŠ Novi Marof, OŠ Podrute, OŠ Svibovec, OŠ Ljubovica i OŠ Breznički Hum.

Izvrsna atmosfera i fair play navijanje obilježili su sportski dan, a najboljima je medalje podijelio gradonačelnik Siniša Jenkač. Najspretnije ekipe u graničaru su ekipa 2.C Lavovi u kategoriji 2015. godište i mlađi te ekipa Vatreni u kategoriji 2013. godište i mlađi. Dok su najbrži trkači 2013. godište i mlađi Iva Košćak i Dominik Đokić, a u kategoriji 2015. godište i mlađi Vita Valentak, dok su kod dječaka zajedno u cilj utrčali Tin Habek i Luka Sokač te zasluženo osvojili zlatne medalje.

Igre se osim promoviranja sporta i sportskog načina života, zalažu i za fair play navijanje, a nagradu za najbolje navijače dobila je ekipa 3. C Legende. Djeca i mladi zabavljali su se na Plazma korneru i Topps korneru gdje su igrali svima poznate igre i osvajali nagrade. Predstavnici Crvenog križa Novog Marofa educirali su djecu o pružanju prve pomoći, dok su predstavnici PU Varaždinske održali edukacije o fair i korektnom navijanju „Budi navijač, ne razbijač“ i „Reci NE! Govoru mržnje“.

Plazma Sportske igre mladih, najveća su sportsko amaterska manifestacija u Europi, pružaju djeci osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta da se natječu u 10 sportskih disciplina (Coca- Cola Cup u nogometu, Tommy turnir u malom nogometu, Kinder turnir u uličnoj košarci, HEP turnir u rukometu, MIS turnir u odbojci, PAKET24 Cup u tenisu, stolni tenis, turnir u odbojci na pijesku, FIDE turnir u šahu, graničar i atletika.

Više od 110.000 djece i mladih sudjelovat će u 28. sezoni Plazma Sportskih igara mladih u Hrvatskoj.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Kultura

  VRUM hrvatski predstavnik na 20. Svjetskom kongresu ASSITEJ

  Umjetnička organizacija VRUM pod vodstvom plesne umjetnice Sanje Tropp Frühwald, clanice upravnog odbora svjetske mreže Young Dance Network, organizatorice poznatog varaždinskog Parka Kreative i Kliker festivala plesa, pokreta i igre, sudjelovat će na ovogodišnjem 20. Svjetskom kongresu ASSITEJ i Meunarodnom festivalu scenskih umjetnosti za djecu i mlade. Kongres će se od 22. ožujka do 01. travnja 2021 godine održati „na terenu“ u Japanu, ali i preko online platforme www.assitejonline.org, gdje […]

  today26/03/2021 57

  0%