play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Dani špilje Vindije nastavljeni uz radionice studenata arheologije

Juler su, 4. lipnja u suradnji Općine Donja Voća, Osnovne škole Andrije Kačića Miošića Donja Voća i Filozofskog fakulteta u Zagrebu, Odsjeka za arheologiju uz sami lokalitet organizirane razne aktivnosti za djecu osnovne škole. Nakon održanog kraćeg predavanja studenata arheologije, krenula je radionica „Potraga za blagom“ u predšpiljskom prostoru te u konačnici i pub kviz.

U sklopu obilježavanja 60. obljetnice proglašenja špilje paleontološkim spomenikom prirode organiziramo niz raznih sadržaja te naši ‘Dani špilje Vindije’ traju sve do 29. lipnja. Vikend iza nas bio je pun edukativnih, kulturnih i zabavnih sadržaja, al niti danas nije ništa drugačije. U suradnji sa školom i studentima arheologije kreiran je edukativno-istraživački sadržaj od nekoliko sati provedenih uz sami lokalitet. Danas smo odlučili odvesti djecu u školu u prirodi s jednom idejom; kako im približiti vrijednost i značaj špilje Vindije. Važno je da djeca budu svjesna prirodnog i kulturnog bogatstva te da o na neki način promišljaju o njenom značaju. Važno je da se o svjetskom značaju i vrijednosti spilje Vindije govori i da o tome činimo od najmlađih generacija– naglasila je Načelnica Sanja Kočet.

Djeci su predavanje održali asistent na Katedri za prapovijesnu arheologiju Filozofskog fakulteta, Marko Banda i studentice Mirna Šandrić i Katarina Lukač.

Čast nam je biti ovdje jer špilja Vindija ima veliku važnost i značaj za ovaj kraj, ali i općenito za cijelu Republiku Hrvatsku – kazao je Banda.

Ravnateljica Osnovne škole Andrije Kačića Miošića, Ksenija Čretni, kratko nam je rekla da su djeca uživala u deset radionica. Druženje je završilo zajedničkim ručkom.

Manifestacija ‘Dani špilje Vindije’ nastavlja se u subotu, 15. lipnja, kada je na rasporedu ‘Astro piknik’ koji će biti edukativnog karaktera s predavanjem ‘Planetarij na otvorenom’ i teleskopom na igralištu NK Vindije u Donjoj Voći s početkom u 20 sati. Organizirane su i brojne radionice, a one za djecu od 1. do 4. razreda na rasporedu su u ponedjeljak, 17. lipnja, gdje će maleni arheolozi moći iskusiti svoje prvo iskapanje pod vodstvom arheologinje Darije Dunjko. Arheološko iskapanje za djecu bit će od 9:30 do 12 sati ispred špilje Vindija.

Subota, 22. lipnja, također je rezervirana za djecu, ali ovog puta je filmskog karaktera. Tako će djeca moći uživati u filmu o omiljenoj pretpovijesnoj obitelji Kremenko na igralištu NK Vindije. Za kraj su iz Općine stavili sportski dio s atraktivnom utrkom ‘Špilja Vindija Trail’ koja starta 29. lipnja u 18 sati, a odmah nakon nje sportaši će moći odmjeriti snage na ‘Wannabe’ neandertalskim sportskim igrama.

Kako to priliči svakom završetku odlične manifestacije, pripremljen je i zabavni dio. Prvo na pozornici na igralištu NK Vindije kreće 90’s party DJ, nakon kojeg dolazi popularna Ivana Banfić, a i after party je zagarantiran pa ovaj dio manifestacije dobiva naziv ‘Špilja Vindija Trail & Dance’. Medijski pokrovitelj manifestacije je Zagorje International.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Razno

  Nakon penala Kup općine Cestica 2024. godine osvojio NK Bratstvo

  Na igralištu Nogometnog kluba Bratstvo Otok Virje igrane su u subotu i nedjelju, 8. i 9. lipnja 2024. godine, nogometne utakmice za tradicionalni Kup općine Cestica. Prvog dana natjecanja na rasporedu su bile polufinalne utakmice u kojima su postignuti slijedeći rezultati. NK Polet Cestica - NK Vratno 5:1, a u utakmici NK Dinamo Babinec i NK Bratstvo rezultat je bio 1:8. Završni dio natjecanja održan je u nedjelju, a obje […]

  today11/06/2024 43

  0%