play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Danas je Pepelnica ili Čista srijeda

Na Čistu srijedu ili Pepelnicu varaždinski biskup Bože Radoš predslavit će svetu misu u varaždinskoj katedrali s početkom u 18 sati. Čistom srijedom, naime, započinje pokorničko razdoblje liturgijske godine u trajanju od 40 dana kada su kršćani pozvani moliti, postiti i činiti djela ljubavi. Dan je to i obaveznog posta i nemrsa, dok na misnim slavljima okupljeni pristupaju obredu pepeljenja.

Posipanje pepela u kršćanskoj tradiciji označava pokoru i spremnost na novi život. Obred pepeljenja poziva na obraćenje podsjećajući svakog ponaosob: “Sjeti se, čovječe da si prah i da ćeš se u prah pretvoriti”, odnosno “Obrati se i vjeruj Evanđelju.”

Pepeo, dakle, označava ozbiljnost i pokoru, čime je obilježeno cijelo korizmeno vrijeme, ali i nadu u uskrsnuće.

 

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Razno

  Amanda Mlinarić i Mateo Žugec na prijemu kod gradonačelnika Varaždina

  Gradonačelnik Grada Varaždina dr. sc. Neven Bosilj u ponedjeljak je u Gradskoj vijećnici održao prijem za varaždinske sportaše Amandu Mlinarić i Matea Žugeca te njihove trenere Cvjetoslava Zormana iz Varaždinskog streličarskog kluba i Emila Šanjeka iz Gimnastičkog kluba Vindija. Gimnastičar Mateo Žugec osvojio je treće mjesto na Svjetskom kupu u Varni te treće mjesto na Svjetskom kupu u Kopru dok je Amanda Mlinarić osvojila prvo mjesto na Kupu u Turskoj […]

  today10/06/2024 62

  0%