play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Dan posvećen studentima općine Sračinec

Krajem prošlog tjedna je u općini Sračinec bio dan posvećen studentima. Prvo je održano potpisivanje ugovora i susret sa studentima kojima će Općina Sračinec isplaćivati stipendiju u ovoj akademskoj i školskoj godini. „Općina Sračinec uvijek se u izboru svojih stipendista vodi načelom izvrsnosti. Tako smo i ove godine propisali poprilično visoke kriterije uspjeha, a nakon toga dodijelili stipendije svim studenticama i studentima koji su ih zadovoljili. Tako stipendiramo 8 učenika završnih razreda srednje škole, 13 studenata koji studiraju u Varaždinskoj i okolnim županijama, te 13 studenata u udaljenijim županijama i inozemstvu. Posebnim dodatkom nagradili smo učenike i studente koji su postigli odlične rezultate natjecanja, te koji su aktivni u zajednici” – rekao je Krunoslav Lukačić, predsjednik Općinskog vijeća Općine Sračinec i predsjednik komisije za dodjelu stipendija.

Učenici završnih razreda dobivaju stipendiju od 200 kuna mjesečno, studenti iz Varaždinske i okolnih županija 400 kuna mjesečno, a oni iz udaljenijih županija i inozemstva 500 kuna. Sedam učenika i studenata zaslužili su svojim radom i dodatnu stimulaciju od po 100 odnosno 200 kuna mjesečno.

Večernji su sati bili rezervirani za susret vodstva Općine Sračinec sa svim studenticama i studentima s područja općine Sračinec. Tom im je prilikom uručena svojevrsna božićnica Općine Sračinec u iznosu od 400 kuna po studentu. „Drago mi je da se nakon dvije pandemijske godine, kada se nismo susretali, ponovno vidimo krajem godine u ovako lijepom broju. Ponosni smo na vas i na vaše rezultate, a vjerujem i da ste vi ponosni na kraj iz kojeg dolazite. Želim da vam ovaj skroman poklon uljepša proslavu Božića i Nove godine. Pozivam sve studente i mlade ljude općine Sračinec da se uključe u društveni život općine, da nam dođu s prijedlozima za kulturne i sportske manifestacije i sve ono što bi bilo zanimljivo mladim ljudima. Imamo fantastičnu infrastrukturu, od sportskih terena do najveće atrakcije općine parka Velika graba, mogućnosti ima puno, samo ih treba osmisliti, a od nas ćete uvijek imati podršku” – naglasio je Božidar Novoselec, načelnik Općine Sračinec.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  Ulaganja u modernizaciju cesta na području Općine Maruševec prelaze 290 tisuća eura

  U godinu dana u modernizaciju nerazvrstanih cesta u Općini Maruševec uloženo je više od  290 tisuća eura. Riječ je o radovima na području svih pet mjesnih odbora u Općini Maruševec na 10 nerazvrstanih cesta i raskrižju u Maruševcu, koje stanovnici svakodnevno koriste, a do sada nisu bile asfaltirane. Prometnice su uređene u naseljima Brodarovec, Čalinec, Donje Ladanje, Druškovec, Greda i Maruševec. -U modernizaciju lokalnih prometnica Općina Maruševec u proteklih je […]

  today28/02/2024 28

  0%