play_arrow

keyboard_arrow_right

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Čovjek – ključ uspjeha u turizmu

Ključ uspjeha u svemu, a posebice u turizmu je čovjek. Kulturne, prirodne i gastronomske atrakcije temelj su privlačnosti destinacije, ali ono što destinaciju čini uspješnom, nisu samo njezine „vanjske“ ljepote već duh, atmosfera i emocije koje ona prenosi na goste i zbog čega joj se gosti vraćaju ili ju preporučuju svojim krugovima prijatelja i poznanika.

Prvi i posljednji dojam o nekoj destinaciji ostavljaju ljudi i to ne samo turistički djelatnici već sve osobe s kojima posjetitelj dolazi u kontakt, bilo da se radi o zaposlenicima u smještajnom objektu, restoranu, kafiću, turističkim informatorima i vodičima, ali i vozačima taksija,  službenicima, ljudima koji rade u trgovinama ili ih turisti na ulici pitaju za smjer. Svi oni sudjeluju u stvaranju osjećaja dobrodošlice, sigurnosti i ugode kod gostiju i svi su oni zaslužni za uspjeh destinacije. Stoga nagrada „Čovjek – ključ uspjeha u turizmu“ ima zaista veliku važnost jer skreće pažnju na najvažniji resurs i najvažniju vrijednost u turizmu, a to je – ljudskost.

Statistički podaci iz sustava eVisitor ove godine za grad Varaždin do 1. prosinca pokazuju povećanje od 43 % u dolascima te 58 % u noćenjima u odnosu na 2020. godinu. Ti ohrabrujući podaci rezultat su rada svih djelatnika iz svih djelatnosti povezanih s turizmom.

Stoga Turistička zajednica grada Varaždina, u sklopu akcije Čovjek – ključ uspjeha u turizmu, poziva strukovne udruge, udruženja i  tvrtke da kandidiraju po jednog djelatnika s područja svoje djelatnosti za turističkog djelatnika godine, a iz sljedećih kategorija:

agencijski djelatnik/ica,

djelatnik/ica prodaje i marketinga u turizmu,

turistički animator/ica,

turistički vodič,

recepcijski djelatnik/ica,

konobar/ica, kuhar/ica,

djelatnik/ica hotelskog domaćinstva,

privatni iznajmljivač,

policijski službenik/ica,

djelatnik/ica u hortikulturnom uređenju,

djelatnik/ica na poslovima čišćenja i održavanja javnih površina,

te vatrogasac.

Obrazac za prijavu može se pronaći na web stranicama: www.tourism-varazdin.hr, a šalje se elektroničkom poštom na adresu: [email protected] .

 

Kandidature se zaprimaju do petka 10. prosinca 2021. godine.

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Razno

  Konstituirano je Općinsko vijeće Općine Vidovec

  Konstituirano je Općinsko vijeće Općine Vidovec na kojoj su potvrđeni mandati vijećnicima, izabrani su predsjednik i potpredsjednici Vijeća i radna tijela. U sastavu Vijeća od 13 vijećnika, 6 vijećnika je s liste HDZ-a, 3 vijećnika su s Kandidacijske liste grupe birača , nositeljice kandidacijske liste Ines Pavleković, 1 vijećnika ima Narodna stranka Reformisti, 1 SDP te 2 vijećnika Kandidacijska lista grupe birača nositelja kandidacijeke liste Mihaela Blažekovića. Vijećnici su za […]

  today18/06/2021 439