play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Čovjek – ključ uspjeha u turizmu

Ključ uspjeha u svemu, a posebice u turizmu je čovjek. Kulturne, prirodne i gastronomske atrakcije temelj su privlačnosti destinacije, ali ono što destinaciju čini uspješnom, nisu samo njezine „vanjske“ ljepote već duh, atmosfera i emocije koje ona prenosi na goste i zbog čega joj se gosti vraćaju ili ju preporučuju svojim krugovima prijatelja i poznanika.

Prvi i posljednji dojam o nekoj destinaciji ostavljaju ljudi i to ne samo turistički djelatnici već sve osobe s kojima posjetitelj dolazi u kontakt, bilo da se radi o zaposlenicima u smještajnom objektu, restoranu, kafiću, turističkim informatorima i vodičima, ali i vozačima taksija,  službenicima, ljudima koji rade u trgovinama ili ih turisti na ulici pitaju za smjer. Svi oni sudjeluju u stvaranju osjećaja dobrodošlice, sigurnosti i ugode kod gostiju i svi su oni zaslužni za uspjeh destinacije. Stoga nagrada „Čovjek – ključ uspjeha u turizmu“ ima zaista veliku važnost jer skreće pažnju na najvažniji resurs i najvažniju vrijednost u turizmu, a to je – ljudskost.

Statistički podaci iz sustava eVisitor ove godine za grad Varaždin do 1. prosinca pokazuju povećanje od 43 % u dolascima te 58 % u noćenjima u odnosu na 2020. godinu. Ti ohrabrujući podaci rezultat su rada svih djelatnika iz svih djelatnosti povezanih s turizmom.

Stoga Turistička zajednica grada Varaždina, u sklopu akcije Čovjek – ključ uspjeha u turizmu, poziva strukovne udruge, udruženja i  tvrtke da kandidiraju po jednog djelatnika s područja svoje djelatnosti za turističkog djelatnika godine, a iz sljedećih kategorija:

agencijski djelatnik/ica,

djelatnik/ica prodaje i marketinga u turizmu,

turistički animator/ica,

turistički vodič,

recepcijski djelatnik/ica,

konobar/ica, kuhar/ica,

djelatnik/ica hotelskog domaćinstva,

privatni iznajmljivač,

policijski službenik/ica,

djelatnik/ica u hortikulturnom uređenju,

djelatnik/ica na poslovima čišćenja i održavanja javnih površina,

te vatrogasac.

Obrazac za prijavu može se pronaći na web stranicama: www.tourism-varazdin.hr, a šalje se elektroničkom poštom na adresu: info@tourism-varazdin.hr .

 

Kandidature se zaprimaju do petka 10. prosinca 2021. godine.

 

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Varaždin

  Grad Varaždin je zaprimio gotovo 1000 prijava štete od prirodne nepogode – tuče

  U ponedjeljak 13. lipnja završilo je zaprimanje prijava štete uzrokovane olujnim nevremenom i tučom na području Grada Varaždina 25. svibnja. Grad Varaždin je zaprimio oko tisuću prijava, a točan broj će biti utvrđen nakon unošenja prijava u Registar šteta, kada će Gradsko povjerenstvo utvrditi i konačnu procjenu nastale štete na području Grada Varaždina. Nakon unosa prijava u Registar šteta, Županijsko i Državno povjerenstvo u obvezi su potvrditi konačnu procjenu šteta. […]

  today17/06/2022 8

  0%