play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Čiselsko proščenje u Remetincu uz bogate kulture i zabavne sadržaje!

Čiselsko prošćenje v Remetincu  tradicionalna je  vjerska manifestacija koja se održava prvi vikend u mjesecu listopadu te osim hodočašća štovatelja Majke Božje Čiselske u Remetinec u Crkvu Blažene Djevice Marije Kraljice svete Krunice, uključuje i kulturne i zabavne sadržaje.

Vjerski dio manifestacije započinje trodnevnicom u četvrtak 28. rujna , kada misu u 18.00 sati predvodi vlč. Branko Horvat. U petak 29. rujna misno slavlje nastavlja se svetom misom u 18.00 sati koju predvodi fra Filip Đurđević. Subota, 30. rujna tradicionalno je rezervirana za misu koju će svojom prisutnošću uveličati KUD Remetinec sa svojim gostima – sudionicima smotre folklora u sklopu Čiselskog prošćenja. Misa započinje u 18.00 sati nakon mimohoda kulturno – umjetničkih društava, a predvodi ju prečasni Ivica Puškadija. Nakon mise započinje kulturno zabavni program u šatoru pokraj društvenog doma. U 19 sati započet će smotra folklora na kojoj će se predstaviti KUD Remetinec, KUD Marof, KUD Frankopan iz Bosiljeva, Folklorna izvorna skupina Remete , KUD Ježek iz Beretinca, KUD Beletinec i kao posebni gosti nastupit će Viteško udruženje „ Kumpanija Čara“ s otoka Korčule. Remetinec i Korčula već dugi niz godina njeguju prijateljstvo te razmjenjuju posjete pa je i ovo prilika za ugodni susret. Nakon smotre nastavlja se zabavni dio programa uz DJ Bistru te nastup Ivana Zaka.

Ulaz na koncert je besplatan. Centralni dio manifestacije je svakako nedjelja 1. listopada kada jutarnja misa započinje u 08.00 sati, a predvodi ju domaćin, velečasni Josip Pavlek koji će i nakon mise u 9.00 sati, u šatoru blagosloviti i otvoriti Remečki sejem. Predstavit će se dvadesetak izlagača koji se već dugi niz godina rado odazivaju na poziv KUD-a Remetinec. U 11.00 sati započinje svečana koncelebrirana sveta misa koju predvodi mons. Bože Radoš, varaždinski biskup . Novost prijepodnevnog dijela programa je i Gulašijada sa Tomislavom Špičekom, koji će između dvadeset ekipa, odabrati najbolje. Podjela besplatnog gulaša slijedi nakon 12 sati. KUD Remetinec za nedjelju je organizirao i Dječju smotru folklora koja započinje u 16.00 sati. Nakon smotre posjetitelje zabavlja grupa Pandora, a od 21 sat slijedi i bogata tombola.

Uz Župu Remetinec kao nositelja vjerskog programa, organizatori programa su KUD Remetinec i ŠD Remetinec, uz potporu Grada Novog Marofa i Turističke zajednice Grada Novog Marofa.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  Sjednica Savjeta za sigurnost prometa na cestama Varaždinske županije

  Inicijative građane vezane uz izgradnju podvožnjaka, odnosno turbo-rotora na području Grada Varaždina te aktivnosti i inicijative vezane uz početak nove školske godine, dio su tema o kojima su danas raspravljali članovi Savjeta za sigurnost prometa na cestama Varaždinske županije. Rasprava na desetoj sjednici Savjeta održanoj u Županijskoj palači bila je konstruktivna i sadržajna, napomenuo je predsjednik Savjeta dr. sc. Zvonimir Sabati. S obzirom da smo primili inicijative građana, uvrstili smo […]

  today24/07/2024 8

  0%