play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Četvrt stoljeća Udruge “Zeljari”

Udruga „Zeljari“  Općine Vidovec obilježava 25 godina rada. a proslava će se održati u subotu, 17. veljače u Vatrogasnom domu u Vidovcu.

 

Iako je primarni  cilj osnivanja udruge bio zajedničkim nastupom na tržištu poljoprivrednih proizvoda izboriti bolje cijene, te kvalitetnije uvjete prodaje svojih proizvoda, članovi spomenute udruge aktivni su na mnogim područjima.

 

Godine 1998. Udruga “Zeljari” inicirala je osnivanje zajednice udruge hrvatskih povrćara. Također, Udruga je 2002. godine pokrenula projekt zaštite Varaždinskog zelja, dok Ministarstvo poljoprivrede 2011. godine donosi odluku kojom Varaždinsko zelje zaštićuje oznakom izvornosti. Europska Unija 2017. godine donijela je Uredbu o upisu Varaždinskog zelja u Registar zaštićenih oznaka izvornosti.

 

Udruga je u suradnji s Gradskom tržnicom Varaždin sudjelovala u realizaciji projekta „Certificirana seljačka tržnica“ na kojoj brojni članovi udruge prodaju poljoprivredne proizvode.

 

Obilježavanju će uz članove te predsjednicu Udruge Mariju Cafuk nazočiti župan Varaždinske županije Anđelko Stričak te Bruno Hranić, načelnik Općine Vidovec, a u sklopu obilježavanja bit će podijeljene i prigodne zahvalnice zaslužnim članovima.

 

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Razno

  Župan Stričak primio državne prvakinje, rukometašice ŽRK Koka

  Rukometašice Ženskog rukometnog kluba Koka starosti do 13 godina su prošli vikend u Poreču, na završnici 1. HRL U13, postale prvakinje Hrvatske. Ekipa sastavljena od 20 sjajnih mladih rukometašica je obranila naslov prvakinja Hrvatske pod vodstvom Maje Čop Andesilić, koja je proglašena najboljom trenericom. Na velikom uspjehu čestitao im je župan Anđelko Stričak koji je zajedno s pročelnikom Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport dr. sc. Miroslavom Huđekom za […]

  today14/06/2024 5

  0%