play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Četrdeset godina organizirane brige o osobama s invaliditetom

Uoči Međunarodnog dana invalida članovi Društva distrofičara, invalida cerebralne i dječje paralize i ostalih tjelesnih invalida Grada Varaždina prigodnom svečanošću obilježili su 40 godina svog rada i djelovanja u zajednici. Kada su osnovani 1981. godine, imali su 124 registrirana člana, a danas s oko 900 članova čine jednu od najbrojnijih i najaktivnijih udruga na području Varaždinske županije. Predsjednik Društva Ivan Vujec istaknuo je da je njihov rad ponajprije obilježilo prijateljstvo i zajedništvo, kao i ljudi koji su svojim djelovanje nastojali biti korisni članovima Društva – osobama s invaliditetom.„Od prvog dana, kada nam je možda bilo i najteže, vodili smo se time da pomognemo ljudima kako bismo im poboljšali kvalitetu života, učinili ga vrednijim, sadržajnijim, ispunjenim zanimljivim događanjima, poznanstvima, druženjima i prijateljstvom. Svaki naš član danas je prihvaćen u društvu. Može iskazati svoje potrebe, nezadovoljstvo, a mi smo onda ti koji pokušavamo to ispraviti i riješiti. Brojni projekti su iza nas. Jedan od ključnih svakako je osobna asistencija, nabava kombi vozila, ali tu je i projekt „Zaželi“ i brojne naše radionice u koju su uključeni naši članovi. Želja nam je pomladiti društvo, jer kad imamo mladost. onda je sve lakše” – istaknuo je Vujec, koji se prisjetio i svih članova koji su svojim radom doprinijeli na prepoznatljivosti društva, ali i osvješćivanju javnosti.

Na kontinuiranom radu čestitala im je i zamjenica župana Varaždinske županije Silvija Zagorec. „Vjerujem da vam u početku nije bilo lako kada je naša sredina bila puna arhitektonskih barijera, ali, usudila bih se reći, i barijera u glavi. Vi kontinuirano radite na osvješćivanju javnosti, promicanju pravih iskonskih vrijednosti, ali i prava osoba s invaliditetom. Svojim aktivnostima uključujete se u sve grane društva i zaista se trudite da budemo jedno ravnopravno društvo. Hvala vam što smo uz vas rasli i mi” – čestitala im je zamjenica Zagorec napomenuvši da će Društvo i dalje u Varaždinskoj županiji imat partnera koji će podupirati njihov rad.

Na svečanosti u restoranu Crnković koje je organizirana pod pokroviteljstvom Grada Varaždina uoči Međunarodnog dana invalida, u ime gradonačelnika Nevena Bosilja i u svoje ime na jubileju je članovima društva čestitao Miroslav Marković, zamjenik gradonačelnika Grada Varaždina. Između ostalog je istaknuo „vi ste jedna od udruga koja spada u red najaktivnijih u našem gradu. Riječ je o vašim mnogobrojnim aktivnostima, projektima i zaposlenima. Svi smo mi ovdje da vam pomognemo. Mi smo tek godinu i pol dana u gradskoj upravi, a mislim da ste vidjeli te da smo vam pokazali kako želimo s vama aktivno surađivati te pomoći apsolutno svugdje, na koji god način možemo. Nastavit ćemo surađivati i pomagati vam dalje da sve što je vezano uz život osoba s invaliditetom bude što bolje.” – rekao je Miroslav Marković kojemu je predsjednik društva Ivica Vujec uručio Zahvalnicu za dugogodišnju suradnju i svestranu potporu u promicanju kvalitete življenja osoba s invaliditetom u ostvarivanju ciljeva društva. Gradu Varaždinu posebno je upućena zahvala za otklanjanje arhitektonskih barijera te za organizaciju i sufinanciranje prijevoza osoba s invaliditetom. Društvo u gradu Varaždinu ima 450 članova, a iz proračuna se izdvaja godišnje 150 tisuća kuna. Kako ističu u samom društvu, Varaždin je primjer dobre suradnje grada i društva što se naročito očitovalo na primjeru otklanjanju arhitektonskih barijera.

Čestitke su uputili i izvršni direktor Zajednice saveza osoba s invaliditetom Hrvatske Ratimir Džanić, načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec, ujedno i potpredsjednik Skupštine Varaždinske županije, načelnica Općine Trnovec Bartolovečki Verica Vitković te predstavnici udruga pristiglih iz cijele Hrvatske.

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Politika

  Ivanečki HDZ: Zdenko Đuras i Elvis Gotal u jednom danu prikupili dovoljan broj potpisa

  Već po prvom broju prikupljenih potpisa za kandidaturu za gradonačelnika Ivanca vidljivo je da su građani prepoznali program HDZ-ovog kandidata Zdenka Đurasa.   Đuras je u svom programu naglasio izgradnju brze ceste Varaždin-Ivanec-Lepoglava, Aglomeraciju Ivanec, pokretanje postupka proglašenja Ivančice parkom prirode, dogradnju osnovne škole i vrtića te pokretanje gospodarskog sektora kroz stavljanje u funkciju kompletne Poslovne zone.   – U razgovoru sa sugrađanima zaključio sam da je krajnje vrijeme za […]

  today22/04/2021 377

  0%