play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Četrdeset godina organizirane brige o osobama s invaliditetom

Uoči Međunarodnog dana invalida članovi Društva distrofičara, invalida cerebralne i dječje paralize i ostalih tjelesnih invalida Grada Varaždina prigodnom svečanošću obilježili su 40 godina svog rada i djelovanja u zajednici. Kada su osnovani 1981. godine, imali su 124 registrirana člana, a danas s oko 900 članova čine jednu od najbrojnijih i najaktivnijih udruga na području Varaždinske županije. Predsjednik Društva Ivan Vujec istaknuo je da je njihov rad ponajprije obilježilo prijateljstvo i zajedništvo, kao i ljudi koji su svojim djelovanje nastojali biti korisni članovima Društva – osobama s invaliditetom.„Od prvog dana, kada nam je možda bilo i najteže, vodili smo se time da pomognemo ljudima kako bismo im poboljšali kvalitetu života, učinili ga vrednijim, sadržajnijim, ispunjenim zanimljivim događanjima, poznanstvima, druženjima i prijateljstvom. Svaki naš član danas je prihvaćen u društvu. Može iskazati svoje potrebe, nezadovoljstvo, a mi smo onda ti koji pokušavamo to ispraviti i riješiti. Brojni projekti su iza nas. Jedan od ključnih svakako je osobna asistencija, nabava kombi vozila, ali tu je i projekt „Zaželi“ i brojne naše radionice u koju su uključeni naši članovi. Želja nam je pomladiti društvo, jer kad imamo mladost. onda je sve lakše” – istaknuo je Vujec, koji se prisjetio i svih članova koji su svojim radom doprinijeli na prepoznatljivosti društva, ali i osvješćivanju javnosti.

Na kontinuiranom radu čestitala im je i zamjenica župana Varaždinske županije Silvija Zagorec. „Vjerujem da vam u početku nije bilo lako kada je naša sredina bila puna arhitektonskih barijera, ali, usudila bih se reći, i barijera u glavi. Vi kontinuirano radite na osvješćivanju javnosti, promicanju pravih iskonskih vrijednosti, ali i prava osoba s invaliditetom. Svojim aktivnostima uključujete se u sve grane društva i zaista se trudite da budemo jedno ravnopravno društvo. Hvala vam što smo uz vas rasli i mi” – čestitala im je zamjenica Zagorec napomenuvši da će Društvo i dalje u Varaždinskoj županiji imat partnera koji će podupirati njihov rad.

Na svečanosti u restoranu Crnković koje je organizirana pod pokroviteljstvom Grada Varaždina uoči Međunarodnog dana invalida, u ime gradonačelnika Nevena Bosilja i u svoje ime na jubileju je članovima društva čestitao Miroslav Marković, zamjenik gradonačelnika Grada Varaždina. Između ostalog je istaknuo „vi ste jedna od udruga koja spada u red najaktivnijih u našem gradu. Riječ je o vašim mnogobrojnim aktivnostima, projektima i zaposlenima. Svi smo mi ovdje da vam pomognemo. Mi smo tek godinu i pol dana u gradskoj upravi, a mislim da ste vidjeli te da smo vam pokazali kako želimo s vama aktivno surađivati te pomoći apsolutno svugdje, na koji god način možemo. Nastavit ćemo surađivati i pomagati vam dalje da sve što je vezano uz život osoba s invaliditetom bude što bolje.” – rekao je Miroslav Marković kojemu je predsjednik društva Ivica Vujec uručio Zahvalnicu za dugogodišnju suradnju i svestranu potporu u promicanju kvalitete življenja osoba s invaliditetom u ostvarivanju ciljeva društva. Gradu Varaždinu posebno je upućena zahvala za otklanjanje arhitektonskih barijera te za organizaciju i sufinanciranje prijevoza osoba s invaliditetom. Društvo u gradu Varaždinu ima 450 članova, a iz proračuna se izdvaja godišnje 150 tisuća kuna. Kako ističu u samom društvu, Varaždin je primjer dobre suradnje grada i društva što se naročito očitovalo na primjeru otklanjanju arhitektonskih barijera.

Čestitke su uputili i izvršni direktor Zajednice saveza osoba s invaliditetom Hrvatske Ratimir Džanić, načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec, ujedno i potpredsjednik Skupštine Varaždinske županije, načelnica Općine Trnovec Bartolovečki Verica Vitković te predstavnici udruga pristiglih iz cijele Hrvatske.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  Novi prostori za vidovečke umirovljenike i članice Udruge žena

  Udruga umirovljenika Općine Vidovec i Udruga žena Općine Vidovec službeno su otvorili vrata novih prostorija u prizemlju općinske zgrade koje su im dodijeljene putem provedenog Javnog natječaja Općine Vidovec. Službenom otvorenju nazočili su općinski načelnik Bruno Hranić, predsjednik Općinskog vijeća Općine Vidovec Krunoslav Bistrović, potpredsjednici Vijeća Mihael Blažeković i Maja Pintarić te direktorica Regije Kontinentalna Zapad Zagrebačke banke Zagorka Mintas. Prigodnim uvodnim riječima svima prisutnima kratko se obratio načelnik Bruno Hranić napomenuvši kako Općina Vidovec kontinuirano ulaže […]

  today08/12/2021 128

  0%