play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Četrdeset godina organizirane brige o osobama s invaliditetom

Uoči Međunarodnog dana invalida članovi Društva distrofičara, invalida cerebralne i dječje paralize i ostalih tjelesnih invalida Grada Varaždina prigodnom svečanošću obilježili su 40 godina svog rada i djelovanja u zajednici. Kada su osnovani 1981. godine, imali su 124 registrirana člana, a danas s oko 900 članova čine jednu od najbrojnijih i najaktivnijih udruga na području Varaždinske županije. Predsjednik Društva Ivan Vujec istaknuo je da je njihov rad ponajprije obilježilo prijateljstvo i zajedništvo, kao i ljudi koji su svojim djelovanje nastojali biti korisni članovima Društva – osobama s invaliditetom.„Od prvog dana, kada nam je možda bilo i najteže, vodili smo se time da pomognemo ljudima kako bismo im poboljšali kvalitetu života, učinili ga vrednijim, sadržajnijim, ispunjenim zanimljivim događanjima, poznanstvima, druženjima i prijateljstvom. Svaki naš član danas je prihvaćen u društvu. Može iskazati svoje potrebe, nezadovoljstvo, a mi smo onda ti koji pokušavamo to ispraviti i riješiti. Brojni projekti su iza nas. Jedan od ključnih svakako je osobna asistencija, nabava kombi vozila, ali tu je i projekt „Zaželi“ i brojne naše radionice u koju su uključeni naši članovi. Želja nam je pomladiti društvo, jer kad imamo mladost. onda je sve lakše” – istaknuo je Vujec, koji se prisjetio i svih članova koji su svojim radom doprinijeli na prepoznatljivosti društva, ali i osvješćivanju javnosti.

Na kontinuiranom radu čestitala im je i zamjenica župana Varaždinske županije Silvija Zagorec. „Vjerujem da vam u početku nije bilo lako kada je naša sredina bila puna arhitektonskih barijera, ali, usudila bih se reći, i barijera u glavi. Vi kontinuirano radite na osvješćivanju javnosti, promicanju pravih iskonskih vrijednosti, ali i prava osoba s invaliditetom. Svojim aktivnostima uključujete se u sve grane društva i zaista se trudite da budemo jedno ravnopravno društvo. Hvala vam što smo uz vas rasli i mi” – čestitala im je zamjenica Zagorec napomenuvši da će Društvo i dalje u Varaždinskoj županiji imat partnera koji će podupirati njihov rad.

Na svečanosti u restoranu Crnković koje je organizirana pod pokroviteljstvom Grada Varaždina uoči Međunarodnog dana invalida, u ime gradonačelnika Nevena Bosilja i u svoje ime na jubileju je članovima društva čestitao Miroslav Marković, zamjenik gradonačelnika Grada Varaždina. Između ostalog je istaknuo „vi ste jedna od udruga koja spada u red najaktivnijih u našem gradu. Riječ je o vašim mnogobrojnim aktivnostima, projektima i zaposlenima. Svi smo mi ovdje da vam pomognemo. Mi smo tek godinu i pol dana u gradskoj upravi, a mislim da ste vidjeli te da smo vam pokazali kako želimo s vama aktivno surađivati te pomoći apsolutno svugdje, na koji god način možemo. Nastavit ćemo surađivati i pomagati vam dalje da sve što je vezano uz život osoba s invaliditetom bude što bolje.” – rekao je Miroslav Marković kojemu je predsjednik društva Ivica Vujec uručio Zahvalnicu za dugogodišnju suradnju i svestranu potporu u promicanju kvalitete življenja osoba s invaliditetom u ostvarivanju ciljeva društva. Gradu Varaždinu posebno je upućena zahvala za otklanjanje arhitektonskih barijera te za organizaciju i sufinanciranje prijevoza osoba s invaliditetom. Društvo u gradu Varaždinu ima 450 članova, a iz proračuna se izdvaja godišnje 150 tisuća kuna. Kako ističu u samom društvu, Varaždin je primjer dobre suradnje grada i društva što se naročito očitovalo na primjeru otklanjanju arhitektonskih barijera.

Čestitke su uputili i izvršni direktor Zajednice saveza osoba s invaliditetom Hrvatske Ratimir Džanić, načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec, ujedno i potpredsjednik Skupštine Varaždinske županije, načelnica Općine Trnovec Bartolovečki Verica Vitković te predstavnici udruga pristiglih iz cijele Hrvatske.

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Regija

  Približava se “Black Friday”, a s njime i razne internetske prijevare!

  Približava se Crni petak / Black Friday – dan kada internetske trgovine širom svijeta za svoje kupce pripremaju snižene cijene i posebne ponude, a ovim putem upozoravamo građane da budu oprezni prilikom kupovine na internetu. Zadnji petak u studenom, ljubiteljima kupovine preko interneta poznat je i kao Crni petak / Black Friday, odnosno dan kada internetske trgovine širom svijeta za svoje kupce pripremaju snižene cijene i posebne ponude. No, premda […]

  today21/11/2022 19

  0%