play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Četiri milijuna kuna bespovratnih sredstava za sanaciju klizišta

Grad Lepoglava osigurao je bespovratna sredstva za provođenje još jednog projekta i to „Sanacije klizišta na okolnom području Grada Lepoglave“ u iznosu od čak  4 milijuna 145 tisuća kuna. Primitkom obavijesti o pozitivnom ishodu prijave, sve je spremno za potpisivanje ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava, koji će Gradu Lepoglavi osigurati bespovratna sredstva za projekt koji je 100% financiran iz Fonda solidarnosti Europske unije. Realizacijom ovog projekta riješit će se problem čak četiri postojeća klizišta na području Grada Lepoglave i to u Ulici Augusta Šenoe, lokacija Gaveznica – Kameni Vrh, zatim u Muričevcu, u zaseoku Pošnjaki u Lepoglavskoj Vesi, te u Očuri.

Projektom su predviđeni radovi sanacije navedenih cesta te popratnih klizišta kako bi se spriječila daljnja devastacija prometnica i okolnog područja. Realizacijom predmetnog projekta osigurat će se stabilnost terena i smanjit će se mogućnost ugrožavanja imovine ljudi, ali i samih ljudskih života.

Gradonačelnik Marijan Škvarić istaknuo je kako Grad Lepoglava ima problema s brojnim klizištima, a uz već postojeća klizišta, uslijed potresa otvorila su se nova.

“- Za njihovu sanaciju potrebna su nam znatna sredstva koja svake godine stvaraju opterećenje na gradski proračun stoga su nam mogućnosti financiranja sanacija ovakvih klizišta preko različitih fondova od velike važnosti”, naglasio je Škvarić.

Grad Lepoglava ujedno je i grad koji prednjači s povlačenjem EU sredstava na nacionalnoj razini.

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Regija

  Kreće uređenje jednog od najznačajnijih arheoloških nalazišta u Europi

  Jedno od najznačajnijih arheoloških nalazišta u Varaždinskoj županiji, Hrvatskoj, ali i ovom dijelu Europe sasvim sigurno je špilja Vindija. Iako se dugi niz godina pričalo o njezinom uređenju i primjerenoj zaštiti, ozbiljan iskorak napravila je ova općinska vlast na čelu s načelnicom Sanjom Kočet, a dodatan uskoro slijedi. Naime, jedan od ključnih projekata koje obuhvaća Plan razvoja Varaždinske županije do 2027. godine upravo je špilja Vindija, kojoj i Općina Donja […]

  today01/02/2023 4

  0%