play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Četiri milijuna kuna bespovratnih sredstava za sanaciju klizišta

Grad Lepoglava osigurao je bespovratna sredstva za provođenje još jednog projekta i to „Sanacije klizišta na okolnom području Grada Lepoglave“ u iznosu od čak  4 milijuna 145 tisuća kuna. Primitkom obavijesti o pozitivnom ishodu prijave, sve je spremno za potpisivanje ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava, koji će Gradu Lepoglavi osigurati bespovratna sredstva za projekt koji je 100% financiran iz Fonda solidarnosti Europske unije. Realizacijom ovog projekta riješit će se problem čak četiri postojeća klizišta na području Grada Lepoglave i to u Ulici Augusta Šenoe, lokacija Gaveznica – Kameni Vrh, zatim u Muričevcu, u zaseoku Pošnjaki u Lepoglavskoj Vesi, te u Očuri.

Projektom su predviđeni radovi sanacije navedenih cesta te popratnih klizišta kako bi se spriječila daljnja devastacija prometnica i okolnog područja. Realizacijom predmetnog projekta osigurat će se stabilnost terena i smanjit će se mogućnost ugrožavanja imovine ljudi, ali i samih ljudskih života.

Gradonačelnik Marijan Škvarić istaknuo je kako Grad Lepoglava ima problema s brojnim klizištima, a uz već postojeća klizišta, uslijed potresa otvorila su se nova.

“- Za njihovu sanaciju potrebna su nam znatna sredstva koja svake godine stvaraju opterećenje na gradski proračun stoga su nam mogućnosti financiranja sanacija ovakvih klizišta preko različitih fondova od velike važnosti”, naglasio je Škvarić.

Grad Lepoglava ujedno je i grad koji prednjači s povlačenjem EU sredstava na nacionalnoj razini.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  U Osnovnoj školi Tužno otvorena prva Google učionica u Hrvatskoj

    U Osnovnoj školi Tužno danas je svečano otvorena prva Google učionica u Hrvatskoj. Uređena je i opremljena u sklopu projekta Google referentne škole, a riječ je o globalnom standardu u obrazovanju iz područja računalstva i informatike. Varaždinska županija je kao osnivač škole izdvojila gotovo 80.000 eura za uređenje nove informatičke učionice, 58 računala, potrebne licence i drugo. - Unutar mjesec dana smo u tri navrata bili prvi u Hrvatskoj. […]

  today15/04/2024 6

  0%