play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Centar tradicijske kulture Varaždin gostovao na Hvaru

Najmlađi članovi Centra tradicijske kulture Varaždin, polaznici sekcija dječjeg folklornog ansambla i škole tambure protekli su vikend, od 31. svibnja do 2. lipnja proveli na Hvaru gdje su ih u sklopu projekta ”Mladi čuvari tradicije: Folklor kao most prema nasljeđu” u svojim domovima ugostili članovi dječjih sekcija Kulturnog društva ”Šaltin”.

Spomenuti projekt promiče kulturnu razmjenu i edukaciju u polju tradicijske i kulturne baštine kod djece osnovnoškolske dobi, a upravo su posredstvom projekta u ambijentu novoobnovljenog prostora Hrvatskog arsenala, gdje se nalazi najstarije kazalište u Europi, održane radionice folklornih plesova i dječjih igara s područja otoka Hvara. Osim članova Centra tradicijske kulture Varaždin sudjelovale su i dječje skupine KUD-a „Jelsa”’.

Glavni događaj – koncert dječjeg folklora, odvio se u večernjim satima na ljetnoj pozornici Venerandi gdje su svoje koreografije predstavile dječje sekcije Centra tradicijske kulture Varaždin, FD ”Šaltin” i KUD-a ”Jelsa”. Dječji folklorni ansambl Centra tradicijske kulture Varaždin predstavio se hvarskoj publici koreografijom „Naj gora zvoni”, kojom su se plasirali na državnu smotru u Vinkovcima koja će se održati u rujnu. Koreografija prikazuje pjesme i plesove Hrvatskog zagorja.

Starija dječja skupina predstavila je pjesme i plesove Turopolja, a večer je zaključena zajedničkim plesom kojeg su djeca naučila na jutarnjoj radionici. Na aktivnostima projekta sudjelovalo je preko 100 djece, najmlađih čuvara tradicijske baštine.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  U Vinici održana radionica „Budimo spremni – Upoznajmo svoje područje“

  Gradsko društvo Crvenog križa Varaždin u partnerstvu s Hrvatskom gorskom službom spašavanja organizirali su u Općini Vinica prvu radionicu u sklopu projekta „Budimo spremni“ koji je sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda. Radionica je bila organizirana za sve članove udruga i civilnog društva, a održana je prošloga utorka u dvorani Općine Vinica. Zanimljivo predavanje održali su Nenad Vidović - stručnjak za civilnu zaštitu i Ivica Sever - licencirani gorski spašavatelj, a […]

  today20/10/2022 84

  0%