play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Cekin proizvodi iz Koke prvi u Hrvatskoj dobili certifikat „Dokazana kvaliteta Hrvatska“ za meso peradi

Vodeća domaća peradarska kompanija Koka, koja posluje u sastavu Grupe Vindija, prva je u Hrvatskoj kojoj je dodijeljen certifikat Nacionalnog sustava kvalitete „Dokazana kvaliteta Hrvatska“ za meso peradi. Oznaka jamči da su proizvodi podvrgnuti dodatnoj kontroli proizvodnje mesa peradi, osigurava potrošačima vrhunsku kvalitetu proizvoda, a istovremeno potvrđuje da je meso u potpunosti proizvedeno u Republici Hrvatskoj. Tim povodom suvremene pogone kompanije Koka u Varaždinu, uz suradnike iz ministarstva i predstavnike Hrvatske poljoprivredne komore, državnog tajnika Zdravka Tušeka, ravnatelja Uprave za stočarstvo i kvalitetu hrane Zdravka Baraća, varaždinskog župana Anđelka Stričaka i domaćine iz Koke i Vindije obišla je ministrica poljoprivrede Marija Vučković.

Nacionalni sustav kvalitete „Dokazana kvaliteta“ uspostavilo je Ministarstvo poljoprivrede, a sukladno EU zakonskoj regulativi, s ciljem označavana proizvoda znakom koji potrošačima predstavlja garanciju da se kupuje domaći proizvod za čiju kvalitetu su zaslužni visoki standardi u načinu proizvodnje, briga za okoliš i dobrobit životinja kao i najkraće moguće vrijeme puta od farmi do stola. Uz certifikat kvalitete za meso peradi koji je dodijeljen Koki, postoje i certifikati za voće, povrće i konzumna jaja. „Iznimno mi je drago što zajedno svjedočimo prvom označavanju proizvoda u sektoru peradarstva oznakom Dokazana kvaliteta- Hrvatska. To je još jedan korak u smjeru jačanja kvalitete proizvoda i prepoznatljivosti naše domaće proizvodnje, ali i u zaštiti naših potrošača i samih proizvođača. Riječ je o nacionalnom programu kvalitete u kojem sudjeluju sektori voća, konzumnih jaja, povrća i sada mesa peradi, a oznaka garantira da je upravo Hrvatska zemlja podrijetla glavnog sastojka te ujedno i zemlja gdje je proizvod proizveden ili prerađen, što je od neprocjenjive važnosti i za proizvođače i potrošače. Pozdravljamo napore Vindije i Koke, njihovu inovativnost i usmjerenost na ulaganja i napredak koji su dijelom sufinancirani iz Programa ruralnog razvoja. U obilasku pogona iz prve ruke smo svjedočili iskoraku Koke i realizaciji investicije koja ubrzava rad, unapređuje konkurentnost i povećava produktivnost proizvodnje, a što su sve strateški ciljevi ovog Ministarstva“, istaknula je ministrica poljoprivrede Marija Vučković.

Oznaku „Dokazana kvaliteta Hrvatska“, još jednu potvrdu za neupitnu kvalitetu i sigurnost u proizvodnji mesa peradi u Koki, nosit će čak 25 Cekin proizvoda, a bit će dodatno prepoznatljivi i po specifičnom znaku koji se nalazi na pakiranjima. „Iza Koke i naših stručnjaka je šest desetljeća tradicije i kontinuiranog rada, istraživanja i inovacija, ukratko, trajnog nastojanja da u potpunosti imamo domaći proizvod vrhunske kvalitete. Domaći u punom smislu riječi. Naš cijeli proizvodni proces organiziran je kao integrirana peradarska proizvodnja, odnosno proizvodnja mesa peradi “od polja do stola”. Uključuje sve od uzgoja matičnih nesilica i valionice jednodnevnih pilića, preko tova brojlera, proizvodnje stočne hrane Blagodar pa sve do finalnih proizvoda od peradskog mesa te distribuciju kojom Cekin proizvodi stižu na police trgovina diljem Hrvatske u roku od maksimalno 24 sata. Ovo nacionalno priznanje kvalitete potvrđuje naše napore i potrošačima daje dodatno jamstvo sigurnosti i izvornosti. Hvala Ministarstvu poljoprivrede i svim uključenim institucijama koje su kroz temeljit i rigorozan proces potvrdili našu izvrsnost i kvalitetu Cekin piletine. Vjerujemo da svi zajedno u prehrambenoj industriji, koristeći potencijale koje imamo uz podršku ministarstva možemo i trebamo dosegnuti potpunu samodostatnost u peradarskoj proizvodnji“, rekao je Stjepan Sabljak, predsjednik Uprave tvrtke KOKA d.d. „Dokazana kvaliteta Hrvatska“ predstavlja i jedan od iskoraka u boljem informiranju i podizanju preferencija potrošača prema domaćim proizvodima od mesa peradi. Osim što dodatno označava prehrambene proizvode, nacionalni sustav kvalitete će i zaštititi proizvođače od nepoštenih praksi te povećati vidljivost proizvoda na trgovačkim policama. „Kvaliteta je zaštitni znak svih, više od 1400 proizvoda u asortimanu Grupe Vindija, a oznaka Dokazana kvaliteta Hrvatska za meso peradi, koja je dodijeljena našoj tvrtki Koka, dodatna je potvrda da se bez odmaka držimo strogih načela izvrsnosti koje Grupu Vindija čine liderom prehrambene industrije u Hrvatskoj. Vrhunska kvaliteta nama je imperativ, i to u svakoj kompaniji u sastavu Grupe, a ovaj certifikat potvrda i ohrabrenje na nastavimo dalje razvijati i poticati prehrambenu industriju s naglaskom na beskompromisno zadovoljstvo potrošača.“, izjavio je Nenad Klepač, predsjednik Uprave Vindije.

Dodatna potvrda brojnih priznanja

Uz ovaj najnoviji nacionalni certifikat Koka jedina u Hrvatskoj ima vlastiti znak „5 HR“ koji dokazuje da se svih pet faza integrirane peradarske proizvodnje odvija u Hrvatskoj. Nadalje, Cekin piletina nositelj je znaka „MESO HRVATSKIH FARMI – rođeno i uzgojeno u RH“ koji izdaje HPA-HAPIH/Ministarstvo poljoprivrede za izvorno hrvatske proizvode dokumentirane sljedivosti od polja do stola.

Sigurnost i kvaliteta proizvoda imperativ je poslovanja i daljnjeg razvoja Grupe Vindija pa tako i tvrtke Koka, čiji je proces proizvodnje usklađen sa važećim propisima RH i EU te je certificiran svim relevantnim standardima sigurnosti i kvalitete (SSOP, HACCP, HALAL, KOSHER, IFS i BRCGS, AOECS gluten free te područje upravljanja kvalitetom kroz ISO 9001).

Od 2021. godine Koka d.d. nositelj je žiga za nacionalni projekt Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo „Živjeti zdravo“ kojim se potrošači informiraju o tome da proizvodi Koke imaju nutritivni sastav preporučljiv za pravilnu prehranu.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Razno

  U Varaždinu održan okrugli stol na temu budućnosti rada na daljinu

  Projekt DEVOTE: Rad na daljinu – novi okvir za bolju produktivnost i balans između rada i privatnog života Održan je okrugli stol u Varaždinu na temu budućnosti rada na daljinu, a to je ujedno bio i prvi u nizu događaja na kojima će poslodavci i predstavnici sindikata svojim iskustvima doprinijeti izmjenama zakonskih odredbi o radu na daljinu. Ovo je prvi od pet događaja u sklopu projekta DEVOTE-Developing of teleworking future […]

  today18/06/2021 193

  0%