play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

CE-ZA-R uveden u posao, prve bale kreću u MBO sredinom veljače

Konačno su stvoreni svi preduvjeti da se u roku 18 mjeseci maknu sve bale otpada iz Brezja – najkraći je zaključak radnog sastanka održanog u utorak 16. siječnja 2024. godine na kojem je izvođač radova sanacije odlagališta otpada, zajednica ponuditelja CE-ZA-R d.o.o. i HIS uveden u posao. Prve bale trebale bi krenuti iz Brezja najkasnije do sredine veljače, a do tog dana izvodit će se pripremni radovi te montirati vaga kojom će se precizno mjeriti količine odvezenog otpada.

Radnom sastanku u UO za gradnju i komunalno gospodarstvo uz zamjenika gradonačelnika Miroslava Markovića, pročelnika Vladu Podbrežničkog, savjetnicu Mirku Jozić te predstavnike Grada Varaždina koji će biti uključeni u projekt, nazočili su predstavnice Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, nadzorni inženjer, vanjski voditelj projekta te ovlaštenik za nadzor nad izvođenjem radova sukladno sanacijskom programu lokacije Brezje. Potpisan je zapisnik o uvođenju izvođača u posao, te dogovoreni postupci kao i vođenje propisane dokumentacije i građevinskog dnevnika projekta koji će u potpunosti biti financiran sredstvima iz državnog proračuna, odnosno Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Temeljem ugovora koji su u prosincu potpisali gradonačelnik Grada Varaždina dr. sc. Neven Bosilj i predstavnici ponuditelja u ime vodećeg člana zajednice ponuditelja CE-ZA-R d.o.o. član uprave Željko Teufel i član zajednice ponuditelja HIS d.o.o. , direktor Goran Petković izvođači su se obvezali na rok od 18 mjeseci koji počinje teći s današnjim danom.

Prema tome, 16. srpnja 2025. godine u Brezju na ulazu u Varaždin ne bi trebala biti ni jedna bala, a zemljište na kojem se nalazio otpad trebalo bi biti sanirano. Osim sanacije zatvorenog odlagališta neopasnog otpada uklanjanjem baliranog otpada sa lokacije ugovorom te oporabe postupkom R3 (Recikliranje/obnavljanje otpadnih organskih tvari koje se ne koriste kao otapala ) predviđeno je i uklanjanje građevina koje se neće koristiti u daljnjoj namjeni prostora te sanacija podloge, odnosno temeljnog tla. Kako se navodi u ugovoru, izvedeni radovi obračunavati će se i fakturirati na osnovi stvarno izvedenih količina radova obračunatih u građevinskoj knjizi i ovjerenih od strane nadzornog inženjera. Preuzete količine otpada obračunavati će se temeljem ovjerenog pratećeg lista za otpad.

Izvođač radova najavio je da će se vjerojatno prilikom odvoženja bala osjeti neugodni mirisi pa je u naprijed zamolio građane za strpljenje i razumijevanje.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Varaždin

  Postavljanje nove javne rasvjete u Ulici Stanka Vraza

      U Ulici Stanka Vraza, danas su započeli radovi na modernizaciji javne rasvjete. Prva faza radova od Hallerove aleje do Ulice Vatroslava Lisinskog započela je demontažom zastarjelih svjetiljki i dotrajalih stupova te na spomenutoj dionici u sljedeća tri tjedna neće biti javne rasvjete, najavljeno je iz varaždinske gradske uprave. U tom razdoblju bit će zamijenjeni podzemni elektroenergetski kablovi, postavljeni novi temelji stupova javne rasvjete, novi stupovi i nove energetski […]

  today22/07/2024 2

  0%