play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Čarobna predblagdanska atmosfera u Varaždinskim Toplicama

Vesela i čarobna predblagdanska atmosfera vladala je protekla četiri vikenda na središnjem gradskom trgu u Varaždinskim Toplicama. Trg Republike Hrvatske na kojem se odvijala Toplička božićna priča bio je nezaobilazno mjesto za sve generacije. Mirisi kuhanog vina kojeg su s veseljem i radošću sve četiri nedjelje pripremali i kuhali vinogradari i članovi Udruge vinogradara i voćara Sveti Martin Varaždinske Toplice uključujući razne božićne delicije, ove godine mamili su Topličance u centar grada.

Iako je Toplička božićna priča u usporedbi s adventima u drugim, većim gradovima manja, sadržajno je bogata što potvrđuje i program u kojem je svatko mogao pronaći ponešto za sebe. Odlična predblagdanska atmosfera vladala je uz svirku Emerika i Mirte, Ex Fakina, tamburaša KUD-a Toplice i godišnjeg koncerta KUD-a Toplice, malog sajma KUD-a i topličkih udruga, Moto mrazova koji su razveselili one najmlađe, pa do adventskih slastica, kuhanog vina i kobasica za što su se pobrinule topličke udruge; Udruga vinogradara i voćara Sveti Martin, udruge žena Svibovečki zvon, Naši cajti i Udruga Biserna dolina Grešćevina.

Zadovoljstvo što su prekrasna blagdanska atmosfera i ukrašen Trg privukli brojne građane istaknula je i gradonačelnica Dragica Ratković. „Vjerujem da nam je ovo predblagdansko vrijeme u Varaždinskim Toplicama koje je obilježio lijep i sadržajan program te tradicionalno paljenje adventskih svijeća čime iščekujemo Božić donijelo veselje, smijeh i radost što nam je, s obzirom na izazove s kojima smo se svi suočavali unazad nekoliko godina, bilo itekako potrebno. Posebno mi je drago što su nas i ove godine, već tradicionalno posjetili Moto mrazovi i razveselili naše najmlađe građane” – rekla je gradonačelnica Ratković.

Ove godine Topličance su paljenjem prve adventske svijeće u vrijeme došašća uvele članice Udruge žena „Svibovečki zvon”, dok su drugu koja predstavlja mir upalile članice Udruge Biserna dolina Grešćevina te članovi DVD-a i Mjesnog odbora Grešćevina. Čast da upale treću adventsku svijeću pripala je članovima KUD-a „Toplice”, dok su četvrtu svijeću upalili članovi Moto kluba Aqua Bikers.

Direktorica Turističke zajednice Varaždinskih Toplica Lana Husnjak naglasila je kako su vrijedne topličke udruge koje su se uključile u sva događanja svojim aktivnostima omogućile građanima da uživaju u predbožićnom vremenu. „Četiri adventske nedjelje su iza nas, a ovo vrijeme koje nas i kroz simboliku svijeća koje palimo na adventskom vijencu podsjeća na ono uistinu bitno – nadu, vjeru, mir, radost i naravno ljubav, proveli smo upravo tako. Sve četiri nedjelje na Trgu je bilo vrlo živo, odaziv je bio odličan, a posebno mi je drago da iz godine u godinu ova zimska događanja posjećuje sve veći broj ljudi” – poručila je Husnjak.

Topličku božićnu priču upotpunio je božićni koncert Glazbene škole, Područnog odjela Varaždinske Toplice te božićna priredba u Osnovnoj školi Svibovec.

  

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Obrazovanje

  Završetak nastavne godine obilježili Danom sporta i svečanom priredbom

  Učenici Osnovne škole Petrijanec proslavili su završetak nastavne godine u sportskom i svečanom duhu, obilježavajući Dan sporta u srijedu, 19. lipnja, i Dan škole u četvrtak, 20. lipnja. Dan sporta okupio je brojne učenike i njihove roditelje na školskom terenu i nogometnom igralištu NK Orač. Učiteljice razredne nastave organizirale su međurazredno nadmetanje u tradicijskim igrama poput potezanja užeta, ljudskih tački, skakanja u vrećama i nošenja loptice u žlici. Sudionici su […]

  today21/06/2024

  0%