play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Čak 12 poginulih i 31 ozlijeđen putnik iz Poljske – išli su na hodočašće u Međugorje

Jutros oko 5 sati i 35 minuta Centar 112 zaprimio je poziv poljske državljanke o slijetanju autobusa u cestovni jarak na autocesti A4 prema Zagrebu između naselja Jarek Bisaški i Podvorec u Općini Breznica. Odmah su na teren izašle žurne službe – 16 timova hitne medicinske pomoći, vatrogasci i policija, te djelatnici Hrvatskih autocesta – rekao je danas na press konferenciji u Varaždinu ministar unutarnjih poslova Davor Božinović. „Život je na mjestu događaja izgubilo 11 putnika, a 32 putnika su zbrinuta u bolnicama u Zagrebu, Varaždinu i Čakovcu, no prema zadnjim informacijama još je jedna osoba u bolnici u Zagrebu preminula uslijed teških ozljeda“ – izjavio je ministar Božinović uputivši sućut poljskom narodu, što je učinio i premijer Andrej Plenković, te je zahvalio svim žurnim službama na brzoj reakciji i požrtvovnom angažmanu pri zbrinjavanju ozlijeđenih i poginulih poljskih putnika. Ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu Maja Grba-Bujević je također izrazila iskrenu sućut narodu Poljske koji je zadesila ova tragedija. Rekla je da je 16 timova hitne medicinske pomoći bilo angažirano ma mjestu nesreće. „Osamnaest pacijenata su izrazito teško ozlijeđeni i prevezeni su u zagrebačke bolnice, od toga je šest pacijenata trenutno u Dubravi, šestero na Rebru i još šestero u Vinogradskoj bolnici.“ – rekla je Grba Bujević. Ozlijeđene poljske putnike, od kojih se mnogi još bore za život, danas je obišao i ministar zdravstva Vili Beroš.

Prema posljednjim informacijama 12 je osoba poginulo u prometnoj nesreći slijetanja poljskog autobusa na autocesti A4. Ozlijeđen je još 31 putnik od čega njih 19 teško, dok je 12 osoba zadobilo lakše tjelesne ozlijede. U Općoj bolnici u Varaždinu zbrinuto je 11 pacijenata koji su jutros stradali u prometnoj nesreći, a od te brojke 5 je poljskih državljana teško ozlijeđeno te se nalaze u jedinici intenzivnog liječenja, a 6 ih je zadobilo lakše tjelesne ozlijede i nalaze su na odjelima. Dvije su lakše ozlijeđene putnice u bolnici u Čakovcu, a ostali se nalaze u bolnicama u Zagrebu, rekao je ministar zdravstva Vili Beroš nakon što je obišao ozlijeđene putnike u varaždinskoj Općoj bolnici.

 

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Razno

  Više od 18 tisuća eura za projekt „Razvoj pametnih i održivih rješenja u Gradu Novom Marofu”

  Digitalizacija rada gradske uprave te razvoj smart city koncepta, među prioritetima su brojnih jedinica lokalne samouprave, stoga je i osmišljen projekt „Razvoj pametnih i održivih rješenja u Gradu Novom Marofu”. Potvrda da je osmišljen i pripremljen dobro je odluka Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost da sufinancira ovaj projekt vrijedan gotovo 46 tisuća eura, a ugovor o sufinaciranju gradonačelniku Siniši Jenkaču u četvrtak su uručili ministrica zaštite okoliša i […]

  today19/07/2024 8

  0%