play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Budimo grad: “Nismo oni političari koji će na prvu primamljivu priliku okrenuti kaput!”

Članovi Platforme “Budimo grad” održali su konferenciju za novinare na kojoj su govorili o nedjeljnim izborima, kandidatima za gradonačelnika Varaždina koji se natječu u drugom krugu te o načinu na koji će Varaždince predstavljati u Gradskom vijeću.

Hrvoje Petrić uvodno se osvrnuo na izborne rezultate zahvalivši svim građanima koji su izašli na izbore, a posebno onima koji su im dali svoje povjerenje. „Dat ćemo sve od sebe ispunimo očekivanja koja građanke i građani od nas imaju. Zahvaljujemo i svakome od naših sedamdeset donatora. Podrška koju smo dobili dijelom nas je iznenadila, ali to je ugodno iznenađenje. Rezultati izbora pokazuju da birači nisu zadovoljni dosadašnjim obnašateljima vlasti i načinom na koji su vladali gradom. Građani su željni stvarne promjene, a ne nastavka dosadašnjeg modela s novim licima.“ – kazao je H. Petrić.

U pogledu potpore kandidatima za gradonačelnika koji se natječu u drugom krugu, Dubravka Novak je pozvala građane na glasanje u drugom krugu. „Prethodnih mjeseci smo se žustro trudili dovesti promjenu u ovaj grad. Promjena u ovom gradu može biti jedino na razini toga da više ne vidimo gradonačelnika koji jest. Najboljeg kandidata smo imali budući da smo bili treći između dva kandidata. Ta dva kandidata su zapravo dvije suprotnosti. Pozvat ćemo građane da glasaju i mislim da im ne treba posebno govoriti protiv čega treba biti i koga treba zaokružiti. Govorili smo da želimo promjenu, da smo protiv korupcije, nepotizma, protiv laganja i vrijeđanja građana i da smo protiv gradonačelnika koji piše te vrijeđa s lažnih profila, koji ne sluša glas struke i koji ima puno bremena koje smo prokazivali, dokazivali i zalagali se da naš kandidat bude na tom mjestu. Neven Bosilj nije idealankandidat, nekome se ne sviđa njegov nastup, nekome se možda ne dopada kako lupa petama, ali Neven Bosilj iza sebe nema tri kaznena postupka na štetu Grada, nema povijest vrijeđanja i laganja, nema gomilu neispunjenih obećanja. On iza sebe ima dosljedan rad u Gradskom vijeću i uspješnu karijeru.” – ističe D. Novak.

U pogledu budućeg rada u Gradskom vijeću zaključila je Ana Petrić rekavši da svi glasovi obvezuju. „Osjećamo veliku odgovornost prema našim sugrađanima kao novi članovi gradskog vijeća Varaždina. Nastojat ćemo pokazati našim sugrađanima kako je moguće voditi odnosno upravljati ovim gradom na potpuno drugačiji način, nego što je to bilo vođeno od bilo koje prethodne vlasti. Isto tako želimo vratiti povjerenje naših građana u političare, pokazati im da možemo kao gradski vijećnici opravdati povjerenje koje su nam oni dali te da nismo oni političari koji će na prvu primamljivu priliku okrenuti kaput. Primarni interes nam nije sudjelovanje u vlasti. Grozimo se preletača, vijećnika koji iz jednog tabora prelaze u drugi tabor. Želimo biti principijelni te da ćemo radije biti u oporbi, nego u vlasti koja je potpuno bez karaktera i nema legimitet volje birača. Voljni smo podržati svaki projekt koji je u skladu s našim programom, ali ta potpora će trajati samo toliko dugo dok se provode ciljevi iz našeg programa i ako se ti ciljevi ostvaruju u predviđenim rokovima. Nemamo nikakav problem uskratiti podršku ako se ciljevi neće ostvarivati.“ – zaključila je Petrić.

 

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Kultura

  Zbirka Malogorski dobila svoj dom

  U prostoru bivše Gradske knjižnice i čitaonice  gradonačelnik dr.sc. Ivan Čehok i varaždinski kolekcionar Vladimir Malogorski potpisali aneks ugovora kojim se vrijedna zbirka Malogorski koju je kolekcionar 2003. godine poklonio Gradu Varaždinu smješta u taj izložbeni prostor. „Davnih dana smo gospodin Malogorski, preminuli gospodin Rabuzin, naš poznati slikar, i ja razgovarali o lokaciji galerije, oni su htjeli da to bude sinagoga. Nakon što je gospodin Rabuzin preminuo htjeli smo taj […]

  today14/05/2021 61

  0%