play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Budimo grad: “Nismo oni političari koji će na prvu primamljivu priliku okrenuti kaput!”

Članovi Platforme “Budimo grad” održali su konferenciju za novinare na kojoj su govorili o nedjeljnim izborima, kandidatima za gradonačelnika Varaždina koji se natječu u drugom krugu te o načinu na koji će Varaždince predstavljati u Gradskom vijeću.

Hrvoje Petrić uvodno se osvrnuo na izborne rezultate zahvalivši svim građanima koji su izašli na izbore, a posebno onima koji su im dali svoje povjerenje. „Dat ćemo sve od sebe ispunimo očekivanja koja građanke i građani od nas imaju. Zahvaljujemo i svakome od naših sedamdeset donatora. Podrška koju smo dobili dijelom nas je iznenadila, ali to je ugodno iznenađenje. Rezultati izbora pokazuju da birači nisu zadovoljni dosadašnjim obnašateljima vlasti i načinom na koji su vladali gradom. Građani su željni stvarne promjene, a ne nastavka dosadašnjeg modela s novim licima.“ – kazao je H. Petrić.

U pogledu potpore kandidatima za gradonačelnika koji se natječu u drugom krugu, Dubravka Novak je pozvala građane na glasanje u drugom krugu. „Prethodnih mjeseci smo se žustro trudili dovesti promjenu u ovaj grad. Promjena u ovom gradu može biti jedino na razini toga da više ne vidimo gradonačelnika koji jest. Najboljeg kandidata smo imali budući da smo bili treći između dva kandidata. Ta dva kandidata su zapravo dvije suprotnosti. Pozvat ćemo građane da glasaju i mislim da im ne treba posebno govoriti protiv čega treba biti i koga treba zaokružiti. Govorili smo da želimo promjenu, da smo protiv korupcije, nepotizma, protiv laganja i vrijeđanja građana i da smo protiv gradonačelnika koji piše te vrijeđa s lažnih profila, koji ne sluša glas struke i koji ima puno bremena koje smo prokazivali, dokazivali i zalagali se da naš kandidat bude na tom mjestu. Neven Bosilj nije idealankandidat, nekome se ne sviđa njegov nastup, nekome se možda ne dopada kako lupa petama, ali Neven Bosilj iza sebe nema tri kaznena postupka na štetu Grada, nema povijest vrijeđanja i laganja, nema gomilu neispunjenih obećanja. On iza sebe ima dosljedan rad u Gradskom vijeću i uspješnu karijeru.” – ističe D. Novak.

U pogledu budućeg rada u Gradskom vijeću zaključila je Ana Petrić rekavši da svi glasovi obvezuju. „Osjećamo veliku odgovornost prema našim sugrađanima kao novi članovi gradskog vijeća Varaždina. Nastojat ćemo pokazati našim sugrađanima kako je moguće voditi odnosno upravljati ovim gradom na potpuno drugačiji način, nego što je to bilo vođeno od bilo koje prethodne vlasti. Isto tako želimo vratiti povjerenje naših građana u političare, pokazati im da možemo kao gradski vijećnici opravdati povjerenje koje su nam oni dali te da nismo oni političari koji će na prvu primamljivu priliku okrenuti kaput. Primarni interes nam nije sudjelovanje u vlasti. Grozimo se preletača, vijećnika koji iz jednog tabora prelaze u drugi tabor. Želimo biti principijelni te da ćemo radije biti u oporbi, nego u vlasti koja je potpuno bez karaktera i nema legimitet volje birača. Voljni smo podržati svaki projekt koji je u skladu s našim programom, ali ta potpora će trajati samo toliko dugo dok se provode ciljevi iz našeg programa i ako se ti ciljevi ostvaruju u predviđenim rokovima. Nemamo nikakav problem uskratiti podršku ako se ciljevi neće ostvarivati.“ – zaključila je Petrić.

 

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  Predstavljena knjiga “Kulinarstvo i tradicijska jela Sračinca i Svibovca Podravskog”

  U velikoj dvorani Doma kulture u Sračincu predstavljena je  knjiga "Kulinarstvo i tradicijska jela Sračinca i Svibovca Podravskog", koju autorski potpisuje Damir Crleni. Bila je ovo prilika za okupljanje mnogobrojnih uzvanika, mještana općine Sračinec, te velikog broja kuhara, koji žive ili potiču iz Sračinca ili Svibovca Podravskog. "Ovaj sam trenutak dugo čekao, u Sračincu smo izdali već nekoliko važnih knjiga, spomenut ću samo Monografiju općine Sračinec, a sad je pred […]

  today19/04/2023 75

  0%