play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Brojni sportski, zabavni i vjerski sadržaji u narednim danima na području Općine Maruševec

 

Dok se Druškovec priprema za tradicionalno proštenje povodom 16. kolovoza – blagdana svetog Roka, zagovornika bolesnika i zaštitnika od kuge i kolere, u danima pred sam blagdan održat će se brojni sportski i zabavni događaji na području Općine Maruševec.

U subotu 12. kolovoza proslava blagdana svetog Roka počinje u jutarnjim satima, u Područnoj školi Druškovec gdje će se održati otvoreno brzopotezno prvenstvo u šahu, u organizaciji Šahovskog kluba Metalac Donje Ladanje i pod pokroviteljstvom Općine Maruševec, s početkom u 10 sati.

Natjecanje je organizirano kao otvoreno pojedinačno seniorsko prvenstvo, kadetsko prvenstvo te turnir šahovskih nada, a pravo sudjelovanja imaju svi šahisti i ljubitelji šaha bez obzira na dob, spol i kategoriju. Za najuspješnije organizatori su osigurali prigodne nagrade.

Istoga dana u večernjim satima pod šatorom na igralištu Područne škole Druškovec počinje glazbeni program nastupom Grupe Rubikon.

U nedjelju 13. kolovoza na nogometnom igralištu u Donjem Ladanju održat će se turnir rekreativnog i zabavnog karaktera „Sela i vulica“ za stanovnike s područja Općine Maruševec. Organizator turnira koji počinje u 10 sati je ŠNK Rudar 47 iz Donjeg Ladanja, koji je za najbolje ekipe osigurao pehare, za najmlađe napuhance, a nešto starije živu glazbu u večernjim satima. Kotizacija iznosi 10 eura.

 

Kod kapele svetog Roka u Druškovcu održava se trodnevna duhovna priprema od nedjelje 13. do utorka 15. kolovoza, s misnim slavljima u 18 sati, koje će predslaviti prečasni Ivan Rak i Mario Kopjar te Zoran Gložinić, župnik Župe Kućan Marof.

U ponedjeljak, 14. kolovoza u večernjim satima pod šatorom na igralištu Područne škole Druškovec održat će se koncert Privatt benda i grupe Vigor! Ulaz na koncert je 7 eura.

 

U utorak 15. kolovoza na praznik i blagdan Velike Gospe na igralištu Gmajna u Čalincu, Udruga za šport i rekreaciju Gmajna od jutarnjih sati organizira tradicionalni 17. odbojkaški turnir na pijesku. Kotizacija za odbojkaške ekipe iznosi 25 eura, a početak turnira je u 9 sati, a sat kasnije Memorijalnog turnira u belotu Boris Šumiga Kic, uz kotizaciju 10 eura po paru. Osim sportskog natjecanja i zabavnih sadržaja za najmlađe, članovi Udruge Gmajna su se pobrinuli za gastronomsku ponudu uz živu glazbu.

 

U srijedu 16. kolovoza na sam blagdan svetog Roka središnje misno slavlje biti će u Druškovcu u 11 sati, a predslaviti će ga vlč. Ivica Puškadija, župnik Župe Kneginec, uz sudjelovanje Ženske vokalne skupine svetog Jurja iz Maruševca, Zbor mladih, Zbor odraslih i pjevače iz Druškovca. Prigodni program nakon svete Mise i ove će godine izvesti članice i članovi Kuburaške udruge Maruševec – KUM.

Popularno „Rokovo“ u Druškovcu se uz tradicionalno proštenje nastavlja kroz poslijepodnevne sate glazbenim programom sastava Faringaši i Privatt benda.

Obavještavamo posjetitelje da će povodom održavanja proštenja u Druškovcu, u srijedu 16. kolovoza od 7 do 14 sati biti postavljena privremena regulacija prometa na dijelu lokalne ceste br. 25046.  Promet će se odvijati na način da će dio te ceste biti zatvoren za promet od raskrižja županijske ceste do raskrižja sa nerazvrstanom cestom, a na dijelu lokalne ceste promet će biti organiziran jednosmjerno od raskrižja sa nerazvrstanom cestom Koškovec – Cerje Nebojse u smjeru kapele sv. Roka.

 

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Razno

  Župan Stričak primio državne prvakinje, rukometašice ŽRK Koka

  Rukometašice Ženskog rukometnog kluba Koka starosti do 13 godina su prošli vikend u Poreču, na završnici 1. HRL U13, postale prvakinje Hrvatske. Ekipa sastavljena od 20 sjajnih mladih rukometašica je obranila naslov prvakinja Hrvatske pod vodstvom Maje Čop Andesilić, koja je proglašena najboljom trenericom. Na velikom uspjehu čestitao im je župan Anđelko Stričak koji je zajedno s pročelnikom Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport dr. sc. Miroslavom Huđekom za […]

  today14/06/2024 5

  0%