play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Brojni projekti i pozitivan financijski rezultat obilježili 2023. godinu u Gradskom društvu Crvenog križa Ivanec

Redovna sjednica Skupštine Gradskog društva Crvenog križa Ivanec održana je u četvrtak, 20. lipnja u dvorani Gradskog društva Crvenog križa u Ivancu.

 

Predsjednik GDCK Ivanec Zlatko Barbir otvorio je sjednicu, dok je ravnateljica GDCK Ivanec Sanja Pajtak zastupnicima Skupštine podnijela Izvješće o radu za 2023. godine i iznijela sve aktivnosti koje su odrađene u 2023. godini te je predstavila Financijsko izvješće za 2023. godinu.

 

Lanjske je godine puno aktivnosti odrađeno u pogledu organiziranja i provođenja akcija dobrovoljnog darivanja krvi. Ukupno je prikupljeno 2.396 doza krvi, što je GDCK Ivanec svrstalo na 11. mjesto po redoslijedu uspješnosti u 2023. godini prema broju davanja na 100 stanovnika u odnosu na ostala društva Crvenog križa u Hrvatskoj.

Brojne aktivnosti su bile usmjerene na mlade, volontere, edukacije iz pružanja prve pomoći, a aktivno se sudjelovalo i u zdravstveno-preventivnim aktivnostima. GDCK Ivanec je aktivno provodio i projekte, što europske, što ostale projekte financirane od strane jedinica lokalne samouprave. Kroz 2023. kontinuirano se pružala pomoć raseljenim osobama iz Ukrajine koje borave na području djelovanja GDCK Ivanec, pružala se pomoć za migrante, nastavljeno je opremanje GDCK Ivanec za bolji odgovor na krizne situacije, a najviše se brige posvetilo korisnicima socijalnog programa GDCK Ivanec kojima su se svakodnevno dostavljali donirana hrana i paketi pomoći.

U 2023. godini uz pomoć i suradnju sa UDVDR Ivanec i HVIDRA Ivanec otvorio se Memorijalni centar Domovinskog rata Ivanec i novouređeni skladišni prostor GDCK Ivanec. Sve navedeno bilo je realizirano uz pomoć i financiranje svih JLSU-a na čijem području GDCK Ivanec djeluje.

Tijekom 2023. godine ostvareni su ukupni prihodi u visini od 277.835,81 eura i ukupni rashodi 276.253,88 eura.

Zastupnici Skupštine GDCK Ivanec su usvojili Izvješće o radu za 2023. godine kao i Financijsko izvješće za 2023. godinu i Izvješće Nadzornog odbora za 2023. godinu.

Također, donijeta je Odluka o sastavu i broju članova Skupštine GDCK Ivanec za mandatno razdoblje 2025.-2028. godine.

 

Na kraju sjednice, prisutnima se obratio zamjenik gradonačelnika Grada Ivanca i načelnik stožera Grada Ivanca Marko Friščić koji je pohvalio aktivnosti koje provodi GDCK Ivanec i naglasio kako suradnja između Grada Ivanca i GDCK Ivanec nikad nije bila jača. Posebno se osvrnuo na ustrojenu Posudionicu medicinskih pomagala i pohvalio aktivnosti u smjeru formiranja Interventnog tima i opremanja GDCK Ivanec koje pomaže i sam Grad Ivanec. Naveo je kako će Grad Ivanec i nadalje pomagati i podržavati rad GDCK Ivanec. Na kraju se zahvalio na svim aktivnostima i poželio puno sreće u daljnjim aktivnostima.

Zastupnicima Skupštine, obratio se i načelnik Općine Maruševec Mario Klapša koji je naglasio kako je GDCK Ivanec simbol solidarnosti, empatije i nesebične pomoći što se vidi kroz brojne projekte koje je provelo GDCK Ivanec. Čestitao je na postignutim rezultatima i najavio nastavak podrške radu GDCK Ivanec. Na kraju je zaželio nastavak rada na jednakoj razini i puno uspjeha i u ovoj godini.

 

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Varaždin

  Postavljanje nove javne rasvjete u Ulici Stanka Vraza

      U Ulici Stanka Vraza, danas su započeli radovi na modernizaciji javne rasvjete. Prva faza radova od Hallerove aleje do Ulice Vatroslava Lisinskog započela je demontažom zastarjelih svjetiljki i dotrajalih stupova te na spomenutoj dionici u sljedeća tri tjedna neće biti javne rasvjete, najavljeno je iz varaždinske gradske uprave. U tom razdoblju bit će zamijenjeni podzemni elektroenergetski kablovi, postavljeni novi temelji stupova javne rasvjete, novi stupovi i nove energetski […]

  today22/07/2024 2

  0%